Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

Член од
9 септември 2008
Мислења
115
Поени од реакции
13
И двајцата треба да си го платат својот дел, многу нормално. Нема потреба од правење кавалери, посебно не со пари на родителите(..додека младите не работат). Да имаш сопствена плата и да сакаш некогаш да почастиш некого е во ред, ама нема зашто на некој да му плаќаш пијачки скоро секое излагање. Не ли би се почувствувала девојката како спонзоруша....?

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Машкото дабоме

Член од
21 јуни 2010
Мислења
119
Поени од реакции
1
Jas mislam deka bi trebalo mashkoto da plati , sramota e devojka da stasa da te casti ! hueahuehuehuhea

H

HITCH

Гостин
Сеедно е кој ќе плати, само да не се разбркуваме се келнери по улици :pos2:

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
vo provata nedela maskoto treba da plaka potoa moze i devojceto ednas da caste ili moze i ne,mene mi e glupo da me caste zenskata neznam otia ama sepak mislam deka toa e na maskoto rabota.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
На кого што ќе му се фати во џебот ако не се работи за некоја позначајна сума.
Една од најдобрите врски што сум ги имал :( започна така што на судбоносниот дејт момето закасни додека јас веќе го тегнев второто пиво и почнував да се нервирам дека нема да има шанси да ја однесам на пица со парите што ги имам во новчаник.
Кутрата влезе задишана во кафаната, ми се извини за доцнењето и рече дека смислувала по пат што да ме излаже да не ме навреди ама и се видела глупа идеја и ми рече дека искрено се загледала некоја серија и заборавила на мене.

Хаха толку ми требаше за да си речам сега ќе видиш кучко една си помислив во мене

Разбирам нема проблем кога веќе сме кај искреноста јас планирав да се напиеме по една пијачка овде и да појдеме некаде на пица ама како што сум шворц и без работа не би било лошо и овие две пива да ми ги платиш што ги испив.
Момето плати и не појдовме на пица туку купив сончеглед , поседивме во парк и се подрпавме малку на клупите уште на првиот состанок.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
ретко му дозволувам да плати за мене. не дека воопшто не му дозволувам ,си има денови кога тој части, има денови кога и ја частам.

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Сметам дека секој треба својот дел да си го плати. Сеа добро, за двајца што се у врска океј е и некогаш едниот да го почасти другиот, или обратно, али далеку од тоа дека тоа треба да е секоја вечер. Ја не би дозволила некој нон стоп да ми плаќа, како да неам достоинство. Ако неам пари нема да искочам на кафе, и готово.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
обично машкото....но не мора да значи...ако женското има повод...може и таа да чести.......

Член од
3 јули 2011
Мислења
348
Поени од реакции
142
ako vece javno se postavuva vakvo prasanje znaci deka definitivno gentlemenstvoto e vo fascikli samo....

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.688
Поени од реакции
31.683
dzhentlmenstvo ., ne e samo plakanje cehovi., toa mozhe da e i samo edna ruzha ili karanfil., ili.... ., ama vo kafik., meana ., chist rachun dolga ljubov., ., ta parvive e da be vrnat ko leten sneg:coffee:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Го сменив мислењето на темава. Се знае кој треба да части: ОН. Па мајка му ако на овие години нема за кафе и за кафана што да се очекува од него. Така да одсега новчаник на искачање не носам со мене :)))

Kajgana Shop

На врв Bottom