Што слушаме во моментот? (Читај правила)

S

StormRage

Гостин
Disturbia- Cyanide

ја користам оваа прилика на цел 10 спрат да им се извинам за тоа што слушаат квалитетна музика :D

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Импресивна изведба на македонската народна песна „Јовано, Јованке“ „Perpetuum Jazzile“ е музички состав од Словенија, кој брои околу 50 членови. Во него партиципираат женски и машки вокалисти, битбоксери и диригент. Тие интерпретираат песни од целиот свет, а на наша голема радост во нивниот репертоар се вбројува и старата македонска народна песна „Јовано, Јованке“.

Член од
30 март 2008
Мислења
146
Поени од реакции
121
Освен постирање на линк, мора да се напише и збор два околу песната.Како можности ги предлагам следниве:
1.Оценете ја песната(ова ви е најлесна можност, доколку не сакате да пишувате реченици)
2.Како ја доживувате истата или какви спомени ви буди
3.Како ви се допаѓа доколку прв пат ја слушате
4.Збор-два околу албумот во кој песната припаѓа
Дозволени се и други муабети, но да битното е да не биде постот само текст-линк.
Прв пат пишувам на темава, ама како жити бога би пишувала збор два за песната. Да е темава омилени песни или нешто слично - ќе разберам, ама вака?! o_O Ја слушам сега, ми се слуша во моментов и тоа е тоа. Не мора да значи дека песната ми буди некакви си чувства или спомени. Особено не мора да значи дека ја слушам групата или знам нешто повеќе за албумот во кој е песната.

Еве пример јас сега ја слушам евровизиската на Тијана што ќе не преставува на евросонг и немам ништо да додадам во врска со тоа.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Прв пат пишувам на темава, ама како жити бога би пишувала збор два за песната. Да е темава омилени песни или нешто слично - ќе разберам, ама вака?! o_O Ја слушам сега, ми се слуша во моментов и тоа е тоа. Не мора да значи дека песната ми буди некакви си чувства или спомени. Особено не мора да значи дека ја слушам групата или знам нешто повеќе за албумот во кој е песната.

Еве пример јас сега ја слушам евровизиската на Тијана што ќе не преставува на евросонг и немам ништо да додадам во врска со тоа.
Aj разгледај ги чоеците наназад шо постирале и види дека функционира нештото :)

Член од
30 март 2008
Мислења
146
Поени од реакции
121
Aj разгледај ги чоеците наназад шо постирале и види дека функционира нештото :)
Не викам дека не функционира. Баш и разлистав да видам што пишувале ама не ми е сфатливо зошто би морало да се пишува? Не ми е поентата да се `рчкам, да не бидам грешно сфатена, ама еве да речеме слушам некоја песна и сакам да ја споделам, убава ми е (нели нормално кога си ја слушам) и сеа морам да земам да филозофирам за песната? Па кој сака нека ја слушне нема што јас сега да навлегувам во моите ставови за неа. Тоа е мое размислување, со кое веројатно нема да можам да постирам песни тука, а да не ги нарушам правилата - но во ред. Не е никаков проблем. Правила си се правила и ќе ги почитувам, а сигурна сум дека светот ќе продолжи да се врти и ако не ставам јас песни тука :icon_mrgr:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Не викам дека не функционира. Баш и разлистав да видам што пишувале ама не ми е сфатливо зошто би морало да се пишува? Не ми е поентата да се `рчкам, да не бидам грешно сфатена, ама еве да речеме слушам некоја песна и сакам да ја споделам, убава ми е (нели нормално кога си ја слушам) и сеа морам да земам да филозофирам за песната? Па кој сака нека ја слушне нема што јас сега да навлегувам во моите ставови за неа. Тоа е мое размислување, со кое веројатно нема да можам да постирам песни тука, а да не ги нарушам правилата - но во ред. Не е никаков проблем. Правила си се правила и ќе ги почитувам, а сигурна сум дека светот ќе продолжи да се врти и ако не ставам јас песни тука :icon_mrgr:
Kрај крава можиш пример да ја пишиш само песната како некои погорре и толку. И тоа се толерира и е прифатливо. Са,о да не е медиа линк :)

Kajgana Shop

На врв Bottom