Што слушаме во моментот? (Читај правила)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Ella Fitzgerald - How long has this been going on

Гласов на женава и музикава ме смируваат ко апче за смирување. Не дека сум се напила некогаш, али веројатно така делува и тоа.
Колку ми дава едно мирно, спокојно чувство, без стрес, тоа е неверојатно. Ќе почнам и за време на учење да си слушам.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Ми се слушаше нешто лесно, онака да брчи кроце кроце шо се вели.

Ги симнав пред некоја минута. Прв пат ги преслушувам. Арен бенд во то шо го свират.

Splash-All I wanna do

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Дечки бидејќи навистина не е во ред некој да пишува да се помачи малку повеќе да напише текст за песната,албумот и сл. тоа што го слуша во моментов а вие само да остави линк од песната која ја слушате во моментот. Бидејќи темава не заслужува да оди во правец кон полошо ајде да направиме да биде кон подобро. Затоа се надевам во иднина ќе напишете барем нешто околу тоа што го слушате во моментот.

Еве ги правилата:

Освен постирање на линк, мора да се напише и збор два околу песната.Како можности ги предлагам следниве:
1.Оценете ја песната(ова ви е најлесна можност, доколку не сакате да пишувате реченици)
2.Како ја доживувате истата или какви спомени ви буди
3.Како ви се допаѓа доколку прв пат ја слушате
4.Збор-два околу албумот во кој песната припаѓа
Дозволени се и други муабети, но да битното е да не биде постот само текст-линк.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
шетајќи по јутјуб, најдов дека некој рандом фан снимал и ме снимил мене (нас) по позадината.
песна како и сите други песни на ману чао .... те тера да скокаш, да скокаш и само да скокаш.
но оваа ми стана една од поомилените затоа што и мене ме има;)

Manu Chao @Skopje 21.9.2013

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
иако сузе нема некои големи вокални способности, сепак нејзиниот глас е ко измислен за песниве, .... не би можел да ги замислам некој друг да ги испее со таква енергија
Guano Apes - Don't Cive me Names [Full Album ] 2000

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Две песни од Gary Numan I Am Dust & Love Hurt Bleed
За десетина дена треба и новиот албум Splinter да излезе, па си ги вртам овие две песни.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Rainbow-Black sheep of the family
Албум- Ritchie Blackmore's Rainbow album издаден во далечната 1975 година
денес ете уште откако станав си почнав со Rainbow па стигнав и до овој албум и си погодив песна чиј наслов ме погоди. Абе се препознав во насловов ко никогаш досега.

Kajgana Shop

На врв Bottom