Што се случува доколку испиеш Кока-Кола?

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Магус не е во право. Процентуално причината е генот.
Добро, сега и ти се фати ептен за тие 80 посто. Не мислев јас буквално на 80 посто. :)

Инаку да, генот е најчеста причина, но настрана генот, стресот е докажан причинител за болештини.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.920
Види тебе цигарите, кока-колата ти се задоволство за друг може не се истите задоволство не генерализирај, и не гледам зошто скарата/месото би било штетно кога уште пред илјадници години луѓето се исхранувале со таа храна = месото. На пример за тебе може е задоволство е цигар, за друг да истрча едно 5км и одма да почуствува друго некакво убаво/олеснително чуство.

Се е ствар на навика, е сега дали ќе имаш позитивни или негативни навики е твоја работа :D
уште на почетокот на постот на кој ми реплицираше напишав
па тоа е индивидуално, секој за себе.
така да воопшто не генерализирав, само не си прочитал внимателно.
за скарата оддамна имам читано дека ако се печи на онаа класична ската со ќумур било ептен штетно, канецрогено и шоти јас знам. и генерално демек месото ако било така обработено било штетно. затоа ако заприметиш на филмовите кога нарачуваат му кажуваат демек печено, малце потпечено, крваво да не речам живо.
и затоа реков ако тргниме по тоа што е здраво и што не е, посебно што ни вели некој експерт или нутриционист ке треба само корења да јадиме.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Кока кола не пијам ми се дуе стомак и да штетна е ама што не е во оваа доба.

С

Само Човек

Гостин
Не, не беше во Британија. 100 посто сум сигурна дека беше нешто со премногу јадење моркови.
deteto imalo problem so obrabotka na vitamin,. nikako ne se krivi morkovite
--- надополнето: 23 април 2012 во 23:17 ---
Добро, сега и ти се фати ептен за тие 80 посто. Не мислев јас буквално на 80 посто. :)

Инаку да, генот е најчеста причина, но настрана генот, стресот е докажан причинител за болештини.
ген сам од себе не се мења. Болестите доаѓаат од гените да, но нешто влијаело за тој ген да се промени.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

ген сам од себе не се мења. Болестите доаѓаат од гените да, но нешто влијаело за тој ген да се промени.
Значи не зборуваме за истиот случај!

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112

Радијација? Мобилни телефони? Дремење на интернет?

С

Само Човек

Гостин
Радијација?
радијација, хормони во исхрана , хемија све делува. И послем стрес. Нормално дека ќе има стрес кога генот за лачење на сератонин, мелатон не е активен. Нормално дека се депресивни луѓето кога генот за среќа не е активен.А како да биде активен, па се активира со ширење на љубов , смеа, но презаватени сме денес да уживаме. Побрзо би купиле тост него ли некоја салата.И послем стресот е крив, не е стресот крив. Сами сме криви. Мобилните ајде неопходни се. И нема толку зрачење ако се испаѓа на земја бос па да се празни сиот тој електрициет.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Анти реклама баталете слушнав за еден во америка шо пие 18 лименки дневно и ништо немуе..едноставно зависен е од тоа и споулавува доколку не ги добие :)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Затоа се трудиме колку што можеме да ги избегнуваме штетните работи, и воздухот да можеме некој би го избегнувал :) Инаку проверете ги на интернет некој од состојкиве E210,E212,E213, E215,E216,E247,E142,E131 кои ги содржи кока колата и се штетни за луѓето а посебно се препорачува да ги избегнуваат колку што е можно малите деца ..

Или ѕирнете го видеово колку шеќер содржи кока колата ..

И да последен пост мој тука .. сепак ваш избор е што ќе пиете, јадете, правите итн.

Кога сме кај овие адитививе, и слични работи.
Неможам да ја најдам емисијата, и точно која бројка беше. Е215 или Е210 мислам. Не ми текнува точно. 1кг, или еден грам. заменувал 5 тони шеќер.
Ако ја најдам емисијата ќе постирам.

А знаеш ли колку е овој воздух кој го дишеме штетен? Знаеш ли колку издувните гасови од автомобилите се штетни? А тоа се директно го дишеме... Кока-колата е најмал од нашите проблеми во денешницата.
Знам дека се штетни, и дека кока колата е еден најмал проблем. :)
Ама одсекогаш сум била против пиење на кока кола.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
јас пак на кого реплика давам
И најпаметно ќе беше да не реплицираше.

Назад на тема, сокови пијам многу многу ретко што значи и кока кола(10ина пати годишно), ама не затоа што е штетна туку затоа што не е вкусна. Да ги ставиме на кантар позитивните и негативните работи за кока колата сигурно ќе добиеме иста тежина. Кај морковите на пример можеби малку ќе натежнат позитивните.
заклучок: На кого му се пие кока кола нека се напие без да мисли „леле џигер ми изгоре, бубрези да не ми се разболат и сл.“ само во умерени количини, сепак кока колата не е алкохол да се пие неограничено.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Магус не е во право. Процентуално причината е генот.
Не е битно дали Магус е во право (иначе стресот го намалува имунолошкиот систем така да полесна мета си за било каква болест предизвикана од било што, како сида да имаш нешто, и секако не го измислив тоа јас а во целост се согласувам :) ). Битно е правилото кое повеќе пати ко расприкажавме дека ништо (од храна и пијалоци за луѓе страна) не е штетно во умерени количини.
Плус на организмот му се јача имунитетот кога го напаѓаш со разновидност. Си го гледал Џорџ Карлин? Мислам дека ова беше клипчето...повелеле:

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Има ли подобра пијачка од вода? Не, озбилно, од коа почнав да пијам најчесто вода или природно цеден сок, осеќам промени. Претходно пиев по литар до два Кока Кола дневно. Стомакот тапан. Вода е закон!

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
животот е премногу краток за да го поминам во јадење трева и пиење само вода.
ако умираш умри среќен.
Пример јас пошто имам гастритис пред 4 години ми забранија да јадам и пијам скоро се што се вика. И што треба сега да легнам и да умрам? Не, се додека има ранитидин ќе продолжам да живеам (ова "живеам" е битем момент) до последна капка крв (секако дека не би сакал да се разболам од некоја грозна болест) ама секако еден ден ќе умрам така да...одлучувам да умрам што е можно по целосен и по задоволен :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Приказни за плашење деца. Никогаш нема да дознаеме дали е вистина ова, а и да е вистина можеби не е толку трагична колку што звучи. Ако е така тоагаш пола свет до сега требаше да биде разболен и распаднат. Баталете здравствени организации и истражувања, нив само пари ги интересираат на сметка на стравот од смртта. Лажат и ич к*р не ги боли.
очаен обид со анти реклама.
Не би рекол, ако сакаш да накачиш килажа, пиј по 2 литра кока кола на ден, за десет дена ќе имаш прилично видливи резултати, проблемот е што после си толку навлечен, ко на хорс, што ќе се шекнеш ако не испиеш барем една чаша во моментот. Ова од искуство го зборам.:)

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.147
Поени од реакции
4.025
Вистина е ова,мајка ми е нутриционист ми има кажувано за Кока Колата.Таа претставува причина број 2 за гојазноста во Америка.Но,секако дека не е штетна во мали количини,штетно е за тие што ја пијат секојдневно.Но,нели првиот пат се продавала само во аптеки,како лек против дијареа :D
Епа тоа е финтата, јасно дека е штетно ако често или прекумерно го пиеш, ама според анализава испаѓа ко ова поопасно од хероин да е и ко боже од една чаша ти ќе се отруеш... Ова ти е исто ко оние рекламите против цигари - само од една запалена цигара животот ти се скратува за година дена и може од една цигара да се умре, прикаски за мали деца... Точно дека пушење е штетно ама од една цигара сигурно ништо нема да ти биде, исто е и со ова, ако од време на време пиеш кока кола (чаша-две), сигурно не е ништо страшно... А според анализава, по една испиена чаша ти ќе си бил „хај“, абе ајде... :facepalm: Значи јас ако испијам 3-4 чаши значи дебело предрозиран сум и одма у болница треба да ме носат :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom