Што се случува доколку испиеш Кока-Кола?

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Приказни за плашење деца. Никогаш нема да дознаеме дали е вистина ова, а и да е вистина можеби не е толку трагична колку што звучи. Ако е така тоагаш пола свет до сега требаше да биде разболен и распаднат. Баталете здравствени организации и истражувања, нив само пари ги интересираат на сметка на стравот од смртта. Лажат и ич к*р не ги боли.
очаен обид со анти реклама.
Не се приказни за плашење деца.
Ја имам влезено во пиварата.. или како и да се вика местото кај што се прави кока кола, и во едно огромно буре, имаше некоја течност и ваков знак.

Од тогаш се немам напиено кока кола. :D

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Ја имам влезено во пиварата.. или како и да се вика местото кај што се прави кока кола, и во едно огромно буре, имаше некоја течност и ваков знак.

Тоа е некаков екстракт и се разредува. Како што рековме, се што е прекумерно е штетно :) уживај и пиј си, ако не е кока-колата јас од безалкохолни само вода ќе пијам...
Најштетно нешто на светот е стресот, ослабувач на имунитет и предизвикувач на болести :)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Тоа е некаков екстракт и се разредува. Како што рековме, се што е прекумерно е штетно :) уживај и пиј си, ако не е кока-колата јас од безалкохолни само вода ќе пијам...
Најштетно нешто на светот е стресот, ослабувач на имунитет и предизвикувач на болести :)
Некој екстракт да, ама штетен е 100% не за џабе имаат таков знак ставено.
Прекумерно, не прекумерно, пак штетно така да... :D :D

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

Си го видела бурето со течност за рибање на плочките :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Преку мерно, не прекумерно, пак штетно така да... :D :D
Grammar nazi, прекумерно заедно се пишува.
Инаку, штетно е и 200 аспирина одеднаш да испиеш, од еден ништо нема да ти биде.
Кока колата сигурно не го подобрува здравјето, но во умерени количини не е докажано дека предизвикува некакви штети. Пак ќе кажам, во умерени количини.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Прекумерно, не прекумерно, пак штетно така да... :D :D
И така сме кај здравјето, погледни го документарецов (еве сега го симнувам, ме потсети муабетов за штетно/не штетно), ама пази ќе почнеш и храна да пребираш по тоа што го видов во трејлерот :)
Food, Inc.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Имаше еден текст, не можам да го најдам на нетов, кој го содржеше еден човечки ден во случај човекот да ги почитува сите можни правила сугерирани од здравствени организации. Резултатот беше комедија.
Како беше онаа мисла: Се прашувам како ќе им биде на луѓето кои живеат здраво, лежејќи во болница умирајќи од ништо;)

М

Мартин`

Гостин
Јас редовно конзумиран Кока Кола, некогаш по 2 литри на ден. Да чукнам во дрво жив и здрав сум, немам проблеми со прекумерна тежина, не пушам, крводарител сум... Одамна се откажав од читањето за тоа колку е штетна Кока Кола.
И од цигарите немаш проблеми во старт но со тек на време губиш кондиција, немаш апетит а со пушењето ти се уништуваат белите дробови и кога ќе поостариш ќе имаш проблеми. Инаку баталете вакви газирани срања (па и негазирани) составени од голем број на шеќери, боја и обична вода а ствараат зависност а ништо корисно нема во нив, ем си фрлате пари. Еве веќе месец дена немам пробано ич сок и ем подобро се осеќам, ем симнав од тоа малце вишокот сало што го имав ем не давам пари.

Со парите за кока кола купете си лимони, измешајте со обична вода и напрајте си лимонада. Ем корисно е (y)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.281
Поени од реакции
23.913
И од цигарите немаш проблеми во старт но со тек на време губиш кондиција, немаш апетит а со пушењето ти се уништуваат белите дробови и кога ќе поостариш ќе имаш проблеми. Инаку баталете вакви газирани срања (па и негазирани) составени од голем број на шеќери, боја и обична вода а ствараат зависност а ништо корисно нема во нив, ем си фрлате пари. Еве веќе месец дена немам пробано ич сок и ем подобро се осеќам, ем симнав од тоа малце вишокот сало што го имав ем не давам пари.

Со парите за кока кола купете си лимони, измешајте со обична вода и напрајте си лимонада. Ем корисно е (y)
животот е премногу краток за да го поминам во јадење трева и пиење само вода.
ако умираш умри среќен.

М

Мартин`

Гостин
животот е премногу краток за да го поминам во јадење трева и пиење само вода.
ако умираш умри среќен.
Да ти кажам ич среќен не ме прави пиењето на сок посебно на газиран, многу подобро се чустувам со тоа и по-среќен после испиена чаша вода (без шеќери, со 0 калории) отколку да испијам некој комерцијален пијалок за кого ќе потрошам ем пари.

И да факт е дека малце текстов на почеток е преувеличен сепак дека не е здраво никој не може да го негира тоа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.281
Поени од реакции
23.913
Да ти кажам ич среќен не ме прави пиењето на сок посебно на газиран, многу подобро се чустувам со тоа и по-среќен после испиена чаша вода (без шеќери, со 0 калории) отколку да испијам некој комерцијален пијалок за кого ќе потрошам ем пари.

И да факт е дека малце текстов на почеток е преувеличен сепак дека не е здраво никој не може да го негира тоа.
па тоа е индивидуално, секој за себе.
ама да не пијам кока кола или било што само ради тоа што некој рекол дека е штетно, па да не јадам скара од иста причина, да не пијам кафе со цигарче само ради тоа што ке живеам подолго, така ебати животот ебати.
шо ке ми е да живеам 100 години.
така да по некоја логика подобро да живеам 50 ама се што ми праело кеф да сум го направил, отколку да си ја мачам душата за да живеам 100. а и што ако ме згазни кола на 51. џабе сум се мачел или сум си скратувал работи кои ми праеле задоволство само ради тоа дека би живеел подолго или би умрел здрав.
ако размислиш има некоја логика.

М

Мартин`

Гостин
па тоа е индивидуално, секој за себе.
ама да не пијам кока кола или било што само ради тоа што некој рекол дека е штетно, па да не јадам скара од иста причина, да не пијам кафе со цигарче само ради тоа што ке живеам подолго, така ебати животот ебати.
шо ке ми е да живеам 100 години.
така да по некоја логика подобро да живеам 50 ама се што ми праело кеф да сум го направил, отколку да си ја мачам душата за да живеам 100. а и што ако ме згазни кола на 51. џабе сум се мачел или сум си скратувал работи кои ми праеле задоволство само ради тоа дека би живеел подолго или би умрел здрав.
ако размислиш има некоја логика.
Види тебе цигарите, кока-колата ти се задоволство за друг може не се истите задоволство не генерализирај, и не гледам зошто скарата/месото би било штетно кога уште пред илјадници години луѓето се исхранувале со таа храна = месото. На пример за тебе може е задоволство е цигар, за друг да истрча едно 5км и одма да почуствува друго некакво убаво/олеснително чуство.

Се е ствар на навика, е сега дали ќе имаш позитивни или негативни навики е твоја работа :D

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
од могу конзумирање кока кола каеден комшија си ги расипа бубрезите

Kajgana Shop

На врв Bottom