Што се случува доколку испиеш Кока-Кола?

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Член од
8 јануари 2012
Мислења
110
Поени од реакции
170
Во кока-колата покрај тоа што има кило шеќер ставаат и сол за да не се осеќа дека е шербет.
На прашањето ,,што се случува доколку испиеш кока-кола'' јас ќе одговорам во моментот се што е пишано во воведниот пост од прилика. Но на долгорочен план не е на арно. Не викам дека ако консумираш редовно кока-кола дека ќе настапи смрт, но сигурно ќе придонесе за намалување на имунитетот, почесто раболување, дебелина, дијабетис, кај секого различно реагира. Ако не те стигнало сега, кога-тогаш ќе те стигне. ;)
Во мојот случај кока-колата веројатно ќе ми донесе кандида. И ќе ждригнам. И ќе ми се згади од благоќата.

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
126 години постоење и само неколку смртни случаеви кои “можеби“ се последица на пиење Кока Кола?
Ехее, па од вода имаат повеќе умрено, гром има поголеми шанси да те удри, итн. :)

Некои се дрогираат, други пушат, трети јадат и шо треба и нетреба. Јас ќе си пијам Кока Кола Зеро. :cool:

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.728
имам другарка у ден пие по 2 литра кока кола стандард не ми е спомнала за повраќање.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.360
Поени од реакции
24.073
абе добро вие наместо вода пиете кола кола.
некој две литри некој три?
кока колата не е замена за вода!!!!
замена за вода е вода!

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
абе добро вие наместо вода пиете кола кола.
некој две литри некој три?
кока колата не е замена за вода!!!!
замена за вода е вода!
Не само што не е замена, туку за секоја чаша испиен газиран сок треба да се испијат две чаши вода.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.360
Поени од реакции
24.073
Не само што не е замена, туку за секоја чаша испиен газиран сок треба да се испијат две чаши вода.
од кај ги вадите овие работи аман !!
ако се напиеш една чаша газиран сок или две ама не треба ама баш ништо посебно да направите освем ако ви иди за ждригање да се изждригате.
оти го правите животот покомплициран отколку што е.
п.с ете и пивото е газирано, кај имаш видено после пиво некој вода да пија. мислам аман стварно.
--- надополнето: 24 април 2012 во 11:39 ---
Се тешиме сега со кисела вода. :D
па по логика ако се напиеш една чаша кисела вода, треба да испиеш уште две обични.
кај е тука логиката. цел ден со шишето враце шетајсе, море не инфузијата со вода наполнија и дирек во вена, нека течи:facepalm:.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
оти го правите животот покомплициран отколку што е.
п.с ете и пивото е газирано, кај имаш видено после пиво некој вода да пија. мислам аман стварно
Ме мрзи да го барам претходниот пост што го имаш пишано за тоа како порадо би живеел 50 години и би правел сѐ што сакаш, отколку да не правиш нешто за да живееш подолго. Тој став го имаш затоа што веројатно во животот не си имал потежок проблем од пролив и температура, и така нека ти остане. Ако, не дај Боже, се сретнеш со некаков проблем, да видиш како ќе квичиш и ќе жалиш за секое нешто што си го направил од "мерак", а си знаел дека не е здраво.
Немам видено да пие некој вода после пиво, прво, пишав СОК, второ, не реков дека луѓето ГО ПРАВАТ тоа, реков дека ТРЕБА да се прави затоа што шеќерите одземаат вода од организмот и треба да се надокнади.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.149
Поени од реакции
4.033
Али морам и да искоментирам: кока колите многу се разликуваат во разни земји. Тие од вас што биле во Америка сигурно знаат, многу поинаков вкус има и многу е поблага таа нивната, јас лично неможам да ја пијам...

Член од
23 април 2012
Мислења
44
Поени од реакции
38
Куга пиина кока количка, и куга уригна ми е најубаво

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.360
Поени од реакции
24.073
Ме мрзи да го барам претходниот пост што го имаш пишано за тоа како порадо би живеел 50 години и би правел сѐ што сакаш, отколку да не правиш нешто за да живееш подолго. Тој став го имаш затоа што веројатно во животот не си имал потежок проблем од пролив и температура, и така нека ти остане. Ако, не дај Боже, се сретнеш со некаков проблем, да видиш како ќе квичиш и ќе жалиш за секое нешто што си го направил од "мерак", а си знаел дека не е здраво.
Немам видено да пие некој вода после пиво, прво, пишав СОК, второ, не реков дека луѓето ГО ПРАВАТ тоа, реков дека ТРЕБА да се прави затоа што шеќерите одземаат вода од организмот и треба да се надокнади.
ајде да ја свртиме работата однопаку.
можеби и немам мака баш ради тоа што не се пазам и не се чувам којзнае колку. можеби организмот се прилагодил на тоа и него му е нормално така. можеби и таков метаболизам имам.
било како било, не мора многу да се секирате околу тоа.
ако се напиеш една чаша ете сок , не мора да значи дека треба да се напеш две чаши вода( и уште не ми е јасно како дојде до таков заклучок, прочита негде, сама рачунаше ???). ако организмот има потреба од вода ке бидеш жеден, ако нема потреба нема да бидеш. ако си гладен ке јадиш, ако не нема.
незнам што има тука да се филозофира за основни работи.
со сила ке се дуеш со вода, оти некаде така пишело!!
си знај организмот што му треба не се секирај ти.
преживеавеме илјадници години и без нутриционистите, сигурно нема да умриме за една генерација без нивните совети.
и никако да сватите дека се е поврзано со пари на овај или онај начин. така да немој слепо да веруваш на се што ке прочиташ, некогаш и не се работи за твое добро туку едноставно за профит.
земија само пример водата во пластични шишиња, од ум не изваја како тоа водата од чешма не чинела оти бла бла бла.
и јас и моите и бабами и прабабами пиеле од истата вода, па ништо не им фалеше. ама како ке ти продаде вода во шише кој чини 1000 пати поскапо од таа од чешма ако не ти речи дека ако пиеш од неа ке умриш.маректинг ете како. само кој колку ке наседни.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Наташа Харис (30) од Нов Зеланд, умрела од срцев удар во февруари 2010 година.

Во истрагата која токму сега се спроведува за нејзината смрт, патологот Дан Морнин изјавил дека веројатно патела од хипокалцемија, односно недостаток на калциум во организмот, што е предизвикано од прекумерна конзумација на Кока Кола и општо лоша исхрана.

Покрај тоа, патела од хронично труење со кофеин. Сето тоа придонело до срцева аритмија која предизвикала смрт, смета патологот.

Таа била тотално зависна од тој пијалок. Компанијата на Кока Кола одговорила дека производите се безбедни и дека медицински е докажано доколку било која течност, се конзумира прекумерно, може да има сериозни здравствени последици.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Нема више никат да пијам кока кола

Kajgana Shop

На врв Bottom