Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Тогаш мешаме баби и жаби. Јас немам намера да дискутирам за лични доживувања, искуства и верувања, јас дискутирам за она што е востановена - институционализирана машинерија за манипулација и перење пари - Црквата! И сакам нејзините дволични полтрони и пиончиња да ми ги објаснат прашањата што им се поставени.Нема бе Ипси. Едно е Христијанството.
Ти ако сакаш не на 37 илјади , можеш и на 370 илјади да го поделиш, исто е.
Еден е Христос,едно е учењето негово. Еден е Бог. Ова го знаеш.
Не го викај ни Хриситјанство, ако сакаш. Клучна е вербата во Бог, не името.
Батали институции, батали кој што ти кажува. Увиди сам. Па таму гледаш на прашања за Христијансвото за едно ин-витро не може да се сложат, а самото ин-витор не би требало да има никаква врска со вербата во Бог.
Ако сакаш да го чуеш моето размислување, моите методи, тоа е друго прашање. А тоа сигурно не се говори на форум.
Најблиску се до Христијанството.
Одлуката е лична, нормално, но барем кај мене постои чуство дека одсекогаш постоела.- Ок, прашувам тогаш за одлуката за иницијација. Субјективна ли е? Ќе можеш ли да издвоиш прашање на кое можеш да кажеш, што повеќе си осознал откога си иницијант во ОТО?
Дознав дека многу работи за кои сум мислел дека се коинциденција и моја субјективна - лична.......карактеристика или интуиција, всушност се присутни кај многу мои браќа.