Што претставува крстот и зашто Христијаните го обожаваат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.313
Поени од реакции
12.314
Гледам дека не треба IQ, за жал, ама секој си има избор !

Значи да го избришиме крстот и да одиме наназад уште, по твојава логика. Или ти си задоволен со крстот? Или темата е крстот и идеме само до почетокот на ова?
Штета што ги нема гностиците во онаа прва фаза кога соединуваа старото со новото на многу подруг начин од новонастанатите секти во тоа време.

Ти зборуваш дека годините насобрана „колективната свест“ (абе ајде) се на твоја страна да велиш дека православната црква е таа вистинската?
Или веруваш во тоа?

Чудно...

П.С. Морам да ве прашувам дали верувате, знаете, сте истражувале итн итн... sorry...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јас само си одговорив,
Ај да продолжиме (ако сакаш). За религиозната вистина.
Рече дека мразиш лаги. Сега ќе те прашам, дали ако идеш против ставот на човекот (и го навредуваш и понижуваш истиот) автоматски го навредуваш и самиот човек?

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Колку контексти има стихот во кој се вели: "На зло не возвраќај со зло! Ако некој те удри по едниот, сврти го и другиот образ"? 5? 3? 7? 4?
Со колку други стихови може да се врзува? И кои се тие?
Очекувам сега да праша какви кнтексти,кога контексти.
Но со оглед на тоа колку беше потребно за да дискутирмае само за едно прашање, од коешто ништо очигледно не научи, за олку твои прашања баеѓи време ќе биде потребно. Затоа во интерес на дискусијата и времето формулирај го пршањето а не вака, колку, како, зошто.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Копи- паст не само во таа директна суштина туку и во смисол на твојата единственост во пишувањето која само неколку верници им се допаѓа (а суштината на текстот, претпоставувам на сите христијани). И те молам, барем со мене користи И свои ставови составени во еден среден коментар.
.
Мене секој начин на исповест и пишување, кој што доаѓа од срцето, устата, ... или раката на едно верно чедо Божје (повеќе или помалку) ми се допаѓа!

Секој!... (y)

.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom