Што по раскинување на долга врска?

Член од
17 октомври 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
Imas prekrasna i (po)dolga vrska,se ubavo znaci postojat emocii ljubov i slicno...Prva mi kaza TE SAKAM i postojano mi go potencirase toa,se razbira i jas popustiv i mi bese preubavo,ja sakam iskreno seuste...i ne znam dali nekogas ke mozam da prestanam da ja sakam...probuvam..no ne mi odi...znaci probuvam izleguvam ali se e toa momentalno iako pomina malku vreme samo skoro 2 nedeli kako ne sme zaedno sepak...imam cuvstvo deka nema da mozam da ja zaboravam,zasto znam deka iskreno se sakavme,i seuste sakam, za nea ne znam :toe:...kako da se prodolzi ponatamu i kako setoa toa ke vlijae,koga potajno mozebi i taa te saka no e premnogu slepa od od x faktor koj sekogas postoi...DALI SE MOZE posle edna iskrena ljubov pak da sakas so polno srce ????
znaci da dopolnam ne zboram za vrska na 15 -17 godini...znaci vrska na 19 20 godini

eee stvarno ne znam..

N

NeMiRnA

Гостин
Јес афкорс...толку од мене...долга врска е пуста навика,ако збориме за врска на 18 години...квалитетот е важен!Од искуство зборам...го почитувам,но времето ќе си покаже...

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Вака за тебе што значи долга врска...колку време...ја сум излегол од долга врска и искрено на секого во почетокот му е тешко,но како одминува времето сваќаш дека не треба да се вртиш кон минато и дека животот е прекраток да се замараш со нешто невозможно...така да сврти нов лист и продолжи со животот...среќно

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Да, се разбира дека може, само што треба малце (повеќе, во зависност) да пројде време, за да преболиш.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Најди ја темата за карактери, и позанимавај се и со неа малку.
Јас сум скроен така што сите врски (сите девојки ги гледам како божество). Колку и да било лошо или добро, и долго или кратко... ги обожавам.

Ако таа некоја девојка дала дел од животот, па макар било само една секунда, ми поклонила чуства и ми дала комплимент дека сака да биде со мене во моментот... јас сум и крајно благодарен.
Значи, од моја гледан точка, љубов имаш онолку колку што си спремен да дадеш.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Секако дека може да се сака повторно,но треба малку време за да се дојде до себе и да си ги средиш сеќавањата и емоциите од претходната врска

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Пред пола година ми се случи истото, значи имаш долга врска и од еднаш оп се прекинива, т.е. јас ја прекинав поради гушење во истата. И што потоа? Излегував, се забавував, не плачев, не ми беше криво иако многу се сакавме. Ама што е најинтересно не ни помислував дали ќе може да сакам некого повторно, едноставно сакав да се забавувам. По некое време ми се засвиѓа еден дечко, се супер, тој беше се што одамна сум го посакувала. И кога дојде моментот за нешто натаму, јас застанав и сфатив дека неможам. Едноставно неможев со друг се тоа истото да го проаѓам, тоа запознавање и тн. и тн. Значи јас бев спремна да сакам ама не да започнам врска, страв од обврска и падови.
Почекај некое време и не мисли на тоа, едноставно заавувај се, а дали можеш, пааа можеш да се вљубиш само ако срцето не ти е подарено на друга. Земи си го или врати и се, само треба да си проценш дали се уште ја сакаш или не.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
зошто да не, можеби на почеток ке има споредби ама ми се има случено од врска што многу ми значеше и ме промени и мислев дека нема да има крај одма одкако раскинавме после 2 недели си фатив друга девојка и ја сакав повеќе одколку бившата :)

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Jas ne bi mozela ushe dolgo vreme, zatoa sho chovekot shogo sakam ima navlezeno dlaboko vo mene i se sho sum saakala i sakam i ke sakam e pochit od negova strana, a da go zaboravam i da sakam drug i da imam sex so drug ushe mnogu dolgo ne bi mozela. TE SAKAM MNOGU BEBO:(

Bertone

Автомобилски Дизајнерски Гуру
Член од
1 октомври 2007
Мислења
808
Поени од реакции
6
САМО кога ќе ја преболеш претходната личност.

Тогаш сте способни да сакате неизмерно пак

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Секако дека можеш повторно да сакаш. Дури и по кратко време по раскинувањето ама под услов да не правиш споредби, зошто секој е различен. Љубовта е едно прекрасно чувство кое доаѓа пополека, ти го краде погледот, па ти го одзема срцето и ти ја исполнува душата.

Член од
17 октомври 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
Пред пола година ми се случи истото, значи имаш долга врска и од еднаш оп се прекинива, т.е. јас ја прекинав поради гушење во истата. И што потоа? Излегував, се забавував, не плачев, не ми беше криво иако многу се сакавме. Ама што е најинтересно не ни помислував дали ќе може да сакам некого повторно, едноставно сакав да се забавувам. По некое време ми се засвиѓа еден дечко, се супер, тој беше се што одамна сум го посакувала. И кога дојде моментот за нешто натаму, јас застанав и сфатив дека неможам. Едноставно неможев со друг се тоа истото да го проаѓам, тоа запознавање и тн. и тн. Значи јас бев спремна да сакам ама не да започнам врска, страв од обврска и падови.
Почекај некое време и не мисли на тоа, едноставно заавувај се, а дали можеш, пааа можеш да се вљубиш само ако срцето не ти е подарено на друга. Земи си го или врати и се, само треба да си проценш дали се уште ја сакаш или не.

e toa e rabotata sto ja sakam....i toa e sto mozno e nikogas ne se znae za nova ljubov no seto toa povtorno upoznavanje i slicno...ne znam dali bi mozel..a deka ke pravam paraleli siguren sum pa koj ne pravi???

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Неможам.Воопшто не.Во секој случај,не пагам во депресии,дури и воопшто не мислам на неа,ама кога ке дојде време за вистинска љубов,се кочам.Едноставно,почнувам да споредувам,а во таа споредба,секогаш она ја има предноста.А колку сакам одново да го почувствувам тоа.Можам да се приврзам за девојка,да...да бидам во врска со неа и да ми биде многу убаво...ама кога е во прашање љубовта...хм..тоа е веке табу тема..Неможам да ги контролирам емоциите...И најтрагично,секогаш кога ке си помислам дека конечно нешто вистински се случува и дека сега ке дојде тоа вистинското,се појавува од нигде и никаде и ме потсетува...Немора она да се појави,нешто друго ке евоцира.Мирисот на воздухот на пример,паднатите лисја...Случајно ке видам некое место каде што сме седеле...и свакам дека тоа е неспоредливо со се друго.Мака ми е понекогаш...:toe:

Член од
17 октомври 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
e toa e rabotata sto osekam deka sekogas ke se javuvaat takvi cuvstva i sekavanja....zaso sepak mislam deka nemozes nekogo da prestanes totalno da sakas,ako nekogas si sakal cisto i iskreno,a znam deka sum,ednostavno samo ke gi prigusis cuvstvata iako tie sekogas ke bidat tamu i ke postojat,i sekogas ke bide dovolno samo edno malo zarce i pak....

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Може да се сака 2 пати ! :) мене ми се дешава ова од 5 г сакајки и да си со некој си најдов многу дообра замена а со дечкото не ни раскинав ( значи ни ме повредил , ни нишпто ....туку само си замина за Америка) па кај мене немаше ни гнев ни болка туку само премногу љубов......
Но се свестив со ситуацијата уи полекав еден период па потоа се заљубив мислам и повеке од тогаш....

се дешава но навистина треба некоја добра замена...

Од мое искуство....

Kajgana Shop

На врв Bottom