Што мислите за транс музиката?

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
vodkamixx напиша:
Ти брачко изглеа не навлегуваш у музиката, за да те дигне. Има дечки као тебе ќе речат „без табла не издржуваш на журка”, ја брачко идам чист на журки па фурам до крај без прекин, едноставно музиката ме дига. :)

Инаку да чкртанм и ја нешо:
Слушам trance од 1-ва година средно, значи веќе 7 години сум тешко навлезен у trance-от, поточно psychedelic, full-on, goa trance. И можам да кажам дека за мене најбоља музика е трансот. Некој ќе речат тупење мозок е, но они не ја разбираат таа музика. Трансот како дига не се свесни.
А по транс журки исто веќе неколку години се движам, и мислам дека расте trance културата во Македонија. А има и фејкери кои ќе ги видиш на журка а појма немаат кој артист дошол, која трака ја пушта и сл. Дошле колку утре да се фалат дека они „слушаат транс”, и да бидат видени на журка. :)
согласувам се со тебе. задовоството не го стварат хемиите, ако ја разбираш ,сакаш таа музика(транс) и уживаш у неа не ти требат екстра стимуланси за да си поминеш убаво на журка. ја некогаш не земам нити дроги нити оа пијам алкохол а секогаш супер си поминувам на журки. а у право си има луѓе кои веза немат од транс а одат на журки да позират . транс културата дефинитивно е во подем у македонија

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
CT напиша:
Zosto taka mislis.. povrshno ? Taka reche i za rap muzikata, i kaj taboo si pishal.. ja ne vikam deka tvojata muzika (koja beshe, rock ili metal?) ne ti e dobra, slushaj si ja, samo ne gi vregjaj drugite muziki.. ne e tupenje mozok, extra e muzikata..:(
како прво пишала(женско сум):)
извини ама не сакав да ти ја навредам музиката
а не ни кажав да не ја слушате..
само кажав лично мое мислење за музиката за мене ми претставува тупење мозок а можда затоа зашто не ја ни сфакам нај нај:toe:
ти продолжи и даље да си слушаш неам ништо против..твое право
а не ја ни мразам само што не ми претставува некое задоволство..ако има музика што ја мразам турбо фолкот е..
а тоа за Taboo веќе е друга работа...
ај сега пуштај некоја трака и уживај таму:smir:

Член од
17 април 2007
Мислења
51
Поени од реакции
0
се сложувам дека не е потребна никаква хемија за да поминеш топ на журка,иам отидено на некои транс фестивали и надвор од мк. а и било каде ако си со добра екипа вклучувајќи ја и самата атмосфера
е тоа ќе делува како вистинска хемија:je:

Член од
25 август 2006
Мислења
336
Поени од реакции
6
Слушам од време на време транс и ми се допаѓаат одредени траки

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Закон музика! За у хорор филм измислена е! - хехе

Член од
3 јуни 2006
Мислења
28
Поени од реакции
0
Trance muzikata za horor? Ne zaebavajte...
Bas samo za to ne ja bidva:nenene: :smir:

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
pa iskreno , bes navreda ali najpateticna muzika na svet ....

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Mr.Jack напиша:
Transot e super, koga bev (prv pat) na Gradiste letovo ne mozev da izdrzam i zaspav pokraj zvucnik, im se cudev na lugjeno kako mozat da igraat po 10 saati. alal da im e
Bez hemija ne se ide na zurka, barem jas ne mozam da idrzam
Хахаха, баш прелистував по темите и ми текна дека минатото лето на Градиште баш забележав еден тип така си седна на столче со пивото у рука (и тоа цело пиво, ни голтка не пробал) и си заспал на столче, да не беше ти тој? :pos: Инаку он дур спиеше ја се сликав со него бе, BAMARGERA вади фотките од мобилниот бе, таму стои сликата. :pos:

Може ќе се препознаеш Mr. Jack... :pos:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Najpoke me raspolozva super e ja obozavam .

Член од
10 јуни 2007
Мислења
322
Поени од реакции
156
vodkamixx напиша:
А има и фејкери кои ќе ги видиш на журка а појма немаат кој артист дошол, која трака ја пушта и сл. Дошле колку утре да се фалат дека они „слушаат транс”, и да бидат видени на журка. :)
e da si mi ziv i zdrav ne ima tuku polno e tamu takvi i slushnale za 2-3 artisti SKAZI TALAMASCA I ASTRIX i kje otidat na zurka kje se izdrogiraat maximalno i top im e demek se... bez veze...

btw so psytrance mnogu mnogu ne u posledno vreme porano slushav dosta negde koa bev osmo odelenie pocnav auu tamu so astral projection zavrshiv so Kindzadza lol btw sea poslabo se prefrliv na house electro tech... inace neam nisto protiv muzikata okay si e :) sea moze nekad onaka nekoja lighterica nekoe full once da se cue hehe

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Зависи за кого како.трансот е за да паѓаш у транс:img:

Член од
8 март 2007
Мислења
1.405
Поени од реакции