Што мислите за транс музиката?

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
BloOdY_DollY напиша:
не гледам ништо интересно во музикава:toe:
тупење мозок само:tapp:
Zosto taka mislis.. povrshno ? Taka reche i za rap muzikata, i kaj taboo si pishal.. ja ne vikam deka tvojata muzika (koja beshe, rock ili metal?) ne ti e dobra, slushaj si ja, samo ne gi vregjaj drugite muziki.. ne e tupenje mozok, extra e muzikata..:(

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
nogu luge mislat deka toa ti e tupenje mozok.trance ne e za site , toa ti e alternativna muzika , ne e za sirokite narodni masi. ima nogu podvidovi na trance, megu koi i eurotrance so artisti kako tiesto ,paul van dyk, armin van buren, blank and jones, dj quicksilver,cosmic gate, pa nogu pati mi recele izjavi od tipot " ja ne sakam trance ama tiesto i paul van dyk gi sakam .."lugeto ne se dovolno informirani tuka lezi problemot. ja najveke sakam PSYCHEDELIC TRANCE

T

Tetro

Гостин
brainticket напиша:
nogu luge mislat deka toa ti e tupenje mozok.trance ne e za site , toa ti e alternativna muzika , ne e za sirokite narodni masi. ima nogu podvidovi na trance, megu koi i eurotrance so artisti kako tiesto ,paul van dyk, armin van buren, blank and jones, dj quicksilver,cosmic gate, pa nogu pati mi recele izjavi od tipot " ja ne sakam trance ama tiesto i paul van dyk gi sakam .."lugeto ne se dovolno informirani tuka lezi problemot. ja najveke sakam PSYCHEDELIC TRANCE
Слава на Бога, се најде салам човек кој разбира нешто.
Многу луѓе досега ми рекле:
он: -"Слушам Techno".
јас: -Какво Techno?
пак он: -Tiesto
:aplauz:
Заклучок: Последниве две-три години, секој втори кој го прашаш за музика, ќе ти каже Tiesto, а поима немаат каква мзика прави дечково.

Абе јас сум си металец со корени. Барем знам шо сум.:music3::eek:jea:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.161
Поени од реакции
6.026
So mislam za trance muzikata? Pa, OK e, samo ne mi pravi nesto merak. Pred negde dve godini eden drugar se obiduvase da mi ja nametne, ali se na se samo nekolku traki mi fatija uvo, na pr. "Machine" od Void, "Groovy" od Alien Project mislam bese, "Europe" i "Fire" (ili taka nesto) od Astrix i otprilika tolku.

Член од
3 јуни 2006
Мислења
28
Поени од реакции
0
Volkswagen напиша:
...Море тема...
:tapp:

Напишете...БАРЕМ нешто...немора многу!

Транс...има МНОГУ подграноци...и само некои од нив ми се допаѓаат...
E dobro de koj saka mozi da pisi nisto ne e so sila...So?

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Јас слушам psychedelic trance and i love it :)
И да, луѓето се погрешно информирани. Најчесто електронската музика ја викаат techno, без разлика дали е techno, trance, psytrance, eurotrance :)

Член од
3 јуни 2006
Мислења
28
Поени од реакции
0
DBG напиша:
музиката е топ али 90 посто од фановите на оваа музика се зависници од разни психотропни супстанциии...повекјето што идат на транс журките идат за да се издрогираат,односно да уживаат во музиката...
еј има многу да се збори за трансот...са добрата страна и лошата страна на трансот
E so ima vrska sega...pa nemora da znaci.Nekoj ako saka da se izdrogira ne mora da pojdi na trance zurka.I + ima eden kup lujge so slusaat trance muzika pa za droga nejkat da slusnat.........:toe:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Абе што е битно транс,техно едно друго..клабер си е клабер е сега "правите" клабери не ги слушале познативе диџеи зашто станале познати :tapp: ајде таму сите да се забавуваме :je: :party3:

DBG

Член од
26 март 2007
Мислења
212
Поени од реакции
6
aleksandra5 напиша:
E so ima vrska sega...pa nemora da znaci.Nekoj ako saka da se izdrogira ne mora da pojdi na trance zurka.I + ima eden kup lujge so slusaat trance muzika pa za droga nejkat da slusnat.........:toe:
да али ретки се тие 10% од 100....

DBG

Член од
26 март 2007
Мислења
212
Поени од реакции
6
CT напиша:
Tocno.. tocno! Ali ima tezok trance, pa nemoze da se izdrzi dolgo vreme do zvucnici bez droga (na zhurka) inache i mene mi se svigja kako muzika. Abe sekoja muzika e ubava na nekoj nachin! Osven Turbo Folk.. posto toa NE E muzika..
да да. зурките трааат па дури и по неколку дена (фестивали) и за да се издрзи да се седи на цело време активен на зурка мора да се издрогираат...

Член од
3 јуни 2006
Мислења
28
Поени од реакции
0
Abe sega gi ima i takvi so mislat deka za da si pominat cool,treba da zemat nesto da gi dvizi...ama ne mora da znaci..I bez da se izdrogiras mozis da si pominis 5-ka ako stvarno obozavas zurki...:wink:

Член од
11 мај 2006
Мислења
25
Поени од реакции
1
Transot e super, koga bev (prv pat) na Gradiste letovo ne mozev da izdrzam i zaspav pokraj zvucnik, im se cudev na lugjeno kako mozat da igraat po 10 saati. alal da im e
Bez hemija ne se ide na zurka, barem jas ne mozam da idrzam

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Mr.Jack напиша:
Transot e super, koga bev (prv pat) na Gradiste letovo ne mozev da izdrzam i zaspav pokraj zvucnik, im se cudev na lugjeno kako mozat da igraat po 10 saati. alal da im e
Не ти треба хемија треба да се опуштиш и да не се замараш, а со редовен тренинг на журки ќе издржиш :smir:

Filip89

Македоникус
Член од
1 март 2007
Мислења
528
Поени од реакции
4
Ne sum milenik na transot i ne sakam trance samo ednas sum bil na trance zurka i mi skisnaa jajcata

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Mr.Jack напиша:
Ти брачко изглеа не навлегуваш у музиката, за да те дигне. Има дечки као тебе ќе речат „без табла не издржуваш на журка”, ја брачко идам чист на журки па фурам до крај без прекин, едноставно музиката ме дига. :)

Инаку да чкртанм и ја нешо:
Слушам trance од 1-ва година средно, значи веќе 7 години сум тешко навлезен у trance-от, поточно psychedelic, full-on, goa trance. И можам да кажам дека за мене најбоља музика е трансот. Некој ќе речат тупење мозок е, но они не ја разбираат таа музика. Трансот како дига не се свесни.
А по транс журки исто веќе неколку години се движам, и мислам дека расте trance културата во Македонија. А има и фејкери кои ќе ги видиш на журка а појма немаат кој артист дошол, која трака ја пушта и сл. Дошле колку утре да се фалат дека они „слушаат транс”, и да бидат видени на журка. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom