R
Roten 96
Гостин
што да се каже
Значи луѓето мешаат српска музика со турбо фолк, факт е дека пола од тие фолкери се цигани, другата половина има нешто циганско во нив а тие што им ги прават песните немаат благе што е воена музика. Тоа ти е исто како во Македонија она што го презентира ТВ Шутел да го брендираш како македонска музикашто да се каже
Во право си ама прво треба да истражи целиот музички простор, па после да бира не можеш да кажеш јас не слушам техно оти си го слушнал Тиесто и Бурен мурен па не ти се допаѓаат, исто и за турбо фолкот ако не си го преслушал поголем дел од него не можеш да кажеш јас не слушам турбо фолк, или додека не го препознаеш шаблонот по кој ги прават песните, ако ти се допаѓа ќе ги слушаш ако не никој со сила не те тера.sekoj ima pravo na izbor
Во ред секој слуша она што му лези на душа,а не дека неслуша нешто друго слушамеВо право си ама прво треба да истражи целиот музички простор, па после да бира не можеш да кажеш јас не слушам техно оти си го слушнал Тиесто и Бурен мурен па не ти се допаѓаат, исто и за турбо фолкот ако не си го преслушал поголем дел од него не можеш да кажеш јас не слушам турбо фолк, или додека не го препознаеш шаблонот по кој ги прават песните, ако ти се допаѓа ќе ги слушаш ако не никој со сила не те тера.
Па ние не сме ја брендирале музиката која ја пушта ТВ Шутел (кој гледа ТВ Шутел??) а Србите скоро па ја брендирале таа музика ,значи тие ја популаризираат и извезуваат таа музика , Англичаните ја нарекуваат "музика за маси" значи она што кај нас е поп музиката кај нив е ТФ и не знам за кои Роми говориш Пољумента и Лукас се Роми???Значи луѓето мешаат српска музика со турбо фолк, факт е дека пола од тие фолкери се цигани, другата половина има нешто циганско во нив а тие што им ги прават песните немаат благе што е воена музика. Тоа ти е исто како во Македонија она што го презентира ТВ Шутел да го брендираш како македонска музика
Темава е српска музика,пејачов Македонец ,а песната на хрватски...
Па просечниот Македонец не разликува српски од хрватски све му е српскоТемава е српска музика,пејачов Македонец ,а песната на хрватски...
3 во 1Темава е српска музика,пејачов Македонец ,а песната на хрватски...
ne muabetot bese stvar na slusanje muzika i kako dokas e nasiot tose ne parvese razlika dali e hrvacka ili srpska makedonska pesna vazno mu bese da e slusana pozzПа просечниот Македонец не разликува српски од хрватски све му е српско
ај прочитај кој е насловот на темата ,што има Тоше врска со насловот, што го споменуваш тука?ne muabetot bese stvar na slusanje muzika i kako dokas e nasiot tose ne parvese razlika dali e hrvacka ili srpska makedonska pesna vazno mu bese da e slusana pozz