Во сврбија има музика?
Од кога ова??
Се зезам, сигурно имаат голема сцена со разни музичари. Но ние тука го гледаме оној срање рап и турбофолк кој што доаѓа. Јебига шундот секогаш е прв.
E pa ne e isto, kaj nas ne e najemituvana turbofolk muzikata po tv kanalite ,tie na veliko ja promoviraat taa muzika ,a sekoja zemja si ima dobri muzicari ,prasanjeto e samo koe mesto go imaat tie dobri muzicari na odredena scena ,kolku se promovirani ,slusani i popularniЗошто сите веднаш на турбофолкот се фрлате. Во Србија е истата ситуација како и во Македонија и Бругарија. Иако српската турбо фолк музика е нај емитувана по тв каналите србите имаат фантастични музичари, посебно на поп, рап, рок и реге сцената. Иако се помалку емитувани меѓу оние кои слушаат таква музика се доста познати!
Од раперите Блоковски, Марчело, бед копи, небо, београдски синдикат, ...................................и полно други
Од поп пејачките: Кристина Ковач и др....
Значи да не редам натаму има полно и тако то значи ...има уба српска музика)))))))
da da se slagam...a gi ima takvi mnogu ....ne slusam ja toa...A SE PRAVAT GUBRINJA ...AKO NE SLUSAS NE SLUSAJ BRE DO KRAJНајинтересното е тоа што најголемите антитурбофолкери кои се у фазонот: „Ауу ја тоа не можам да поднесам, пресељачко е“, на таква музика се прават ѓубриња, претежно за Нова година и Први мај. Немаат свое јас. Ја такви типови батка презирам. Тоа се копуци и ја многу ги мрзам.