Во сврбија има музика?
Од кога ова??
Се зезам, сигурно имаат голема сцена со разни музичари. Но ние тука го гледаме оној срање рап и турбофолк кој што доаѓа. Јебига шундот секогаш е прв.
E pa ne e isto, kaj nas ne e najemituvana turbofolk muzikata po tv kanalite ,tie na veliko ja promoviraat taa muzika ,a sekoja zemja si ima dobri muzicari ,prasanjeto e samo koe mesto go imaat tie dobri muzicari na odredena scena ,kolku se promovirani ,slusani i popularniЗошто сите веднаш на турбофолкот се фрлате. Во Србија е истата ситуација како и во Македонија и Бругарија. Иако српската турбо фолк музика е нај емитувана по тв каналите србите имаат фантастични музичари, посебно на поп, рап, рок и реге сцената. Иако се помалку емитувани меѓу оние кои слушаат таква музика се доста познати!
Од раперите Блоковски, Марчело, бед копи, небо, београдски синдикат, ...................................и полно други
Од поп пејачките: Кристина Ковач и др....
Значи да не редам натаму има полно и тако то значи ...има уба српска музика )))))))
da da se slagam...a gi ima takvi mnogu ....ne slusam ja toa...A SE PRAVAT GUBRINJA ...AKO NE SLUSAS NE SLUSAJ BRE DO KRAJНајинтересното е тоа што најголемите антитурбофолкери кои се у фазонот: „Ауу ја тоа не можам да поднесам, пресељачко е“, на таква музика се прават ѓубриња, претежно за Нова година и Први мај. Немаат свое јас. Ја такви типови батка презирам. Тоа се копуци и ја многу ги мрзам.