Што мислите за српската музика?

• Креатор на темата P.cat
  • Време на започнување

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Во сврбија има музика?
Од кога ова??

Се зезам, сигурно имаат голема сцена со разни музичари. Но ние тука го гледаме оној срање рап и турбофолк кој што доаѓа. Јебига шундот секогаш е прв.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
турбофолкот е шит музика....се друго е подобро и го слушам

S

smexy

Гостин
Во сврбија има музика?
Од кога ова??

Се зезам, сигурно имаат голема сцена со разни музичари. Но ние тука го гледаме оној срање рап и турбофолк кој што доаѓа. Јебига шундот секогаш е прв.

:)

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Зошто сите веднаш на турбофолкот се фрлате. Во Србија е истата ситуација како и во Македонија и Бругарија. Иако српската турбо фолк музика е нај емитувана по тв каналите србите имаат фантастични музичари, посебно на поп, рап, рок и реге сцената. Иако се помалку емитувани меѓу оние кои слушаат таква музика се доста познати! Еве ќе набројам неколку групи и изведувачи кои мене ми се меѓу омилените :
Канда Коџа и Небојша
Eyesburn
S.A.R.S
ајри фм
http://www.myspace.com/iriefmbgd
Од раперите Блоковски, Марчело, бед копи, небо, београдски синдикат, ...................................и полно други
Од поп пејачките: Кристина Ковач и др....
Значи да не редам натаму има полно и тако то значи ...има уба српска музика :))))))))

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Зошто сите веднаш на турбофолкот се фрлате. Во Србија е истата ситуација како и во Македонија и Бругарија. Иако српската турбо фолк музика е нај емитувана по тв каналите србите имаат фантастични музичари, посебно на поп, рап, рок и реге сцената. Иако се помалку емитувани меѓу оние кои слушаат таква музика се доста познати!
Од раперите Блоковски, Марчело, бед копи, небо, београдски синдикат, ...................................и полно други
Од поп пејачките: Кристина Ковач и др....
Значи да не редам натаму има полно и тако то значи ...има уба српска музика :))))))))
E pa ne e isto, kaj nas ne e najemituvana turbofolk muzikata po tv kanalite ,tie na veliko ja promoviraat taa muzika ,a sekoja zemja si ima dobri muzicari ,prasanjeto e samo koe mesto go imaat tie dobri muzicari na odredena scena ,kolku se promovirani ,slusani i popularni

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
ТВ Пинк е совршен одраз на тоа што е труло во соседната земја.

Не дека нема квалитетни артисти - само не се доволно форсирани како нивните шунд „колеги“ од турбофолк сцената.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Зависи за која српска музика се мисли еве на пример и ова е српско и е закон

а кога станува збор за плех музиката само за пиење, ама ептен ретко... не могу не могу не могу без тебе јааа... само ти само ти само ти.... :pos:

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Ги има некои шабани шо неможам да ги слушам , ама има некои јаки песни што мерак ми е да ги слушам.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.164
Поени од реакции
18.206
Нејќу турбофолк.А лошо е како земја каде почнал развојот на турбофолкот ,општо музиката во Србија е идентификувана со турбофолк и поради таквата ситуација мене лично ми се створила некоја одбивност спрема целата нивна музика (и поради фактот шо се префорсирани кај нас),а имат квалитетни музичари,само нив мојме да ги видиме единствено на Youtube и по некој концерт.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
Квалитетна српска музика (додуша балканска, ќе има и од Хрватска, Словенија) ќе може да се слушне на Белградскиот фестивал на пивотото. Еве ја листата на настапи.

SREDA, 17. avgust:
20:45 – 21:20 maNga
21:30 – 22:30 Negative

ČETVRTAK, 18. avgust:
20:15 – 21:00 SevdahBABY
21:15 – 22:00 Magnifico

PETAK, 19. avgust:
21:00 – 21:30 S.A.R.S.
21:45 – 22:45 Dubioza Kolektiv

SUBOTA, 20. avgust:
19:30 – 20:00 Pips, Chips & Videoclips
20:15 – 21:15 Zemlja Gruva!

NEDELJA, 21. avgust:
19:40 – 20:20 Svi Na Pod!
20:30 – 21:10 Lollobrigida

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
srpskata muzika???? ne mislam ama bas nisto ,premnogu ja slusame posebno turbofolkot,nekoi takvi tazhacki pesni od koi mi se povraka ...imame nie dobri pesni eden kup

A

apidrone

Гостин
Најинтересното е тоа што најголемите антитурбофолкери кои се у фазонот: „Ауу ја тоа не можам да поднесам, пресељачко е“, на таква музика се прават ѓубриња, претежно за Нова година и Први мај. Немаат свое јас. Ја такви типови батка презирам. Тоа се копуци и ја многу ги мрзам.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Најинтересното е тоа што најголемите антитурбофолкери кои се у фазонот: „Ауу ја тоа не можам да поднесам, пресељачко е“, на таква музика се прават ѓубриња, претежно за Нова година и Први мај. Немаат свое јас. Ја такви типови батка презирам. Тоа се копуци и ја многу ги мрзам.
da da se slagam...a gi ima takvi mnogu ....ne slusam ja toa...A SE PRAVAT GUBRINJA ...AKO NE SLUSAS NE SLUSAJ BRE DO KRAJ

Kajgana Shop

На врв Bottom