Што мислите за српската музика?

• Креатор на темата P.cat
  • Време на започнување
Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Janev напиша:
vo pravo si samo srpskata muzika lezi vaka za pienje(moze i nesto makedonsko).... btw srpskata muzika spored mene e mnogu dobra:baeh:
:vozbud: hehe muzika za pijanicishta , sozdadena od pijanici , napravena za pijanici ,:vozbud: :vozbud: pijani lugje pijana drzava SRBIJA da shlivovic yes :vozbud:

CT напиша:
Imaat dobar rap. Turbofolk ne go svakjam kako muzika.. a Shorty I Marchelo se probuvaju na scenu!
:vozbud: jebiga turbofolkot e kult momentlano vo srbija, i srpskata muzicka scena e dominantna so turbo folk:)koj im e kriv sto samite si ja unistija svojata muzika:)po moe mislenje 80% posto vo srbija se slusa turbo folkot i opsto na balkanov .jebigaaa:vozbud: tange frange,monika harmonika, pijanac sam bio ,udri mujo itn:vozbud:

zalmie sto makedoncive se poistovetuvaa so srpska muzika:toe:

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
fanatic напиша:
:vozbud: jebiga turbofolkot e kult momentlano vo srbija, i srpskata muzicka scena e dominantna so turbo folk:)koj im e kriv sto samite si ja unistija svojata muzika:)po moe mislenje 80% posto vo srbija se slusa turbo folkot i opsto na balkanov .jebigaaa:vozbud: tange frange,monika harmonika, pijanac sam bio ,udri mujo itn:vozbud:
грешно ти е мислењето... :helou: турбофолкот во Србија не е толку популарен колку што мислите...

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
NaTaLi верувај турбо фолкот во србија е многу популарен верувала ти или не тоа е факт!Во секоја дискотека или кафиќ во Србија фука турбо фолк ако не веруваш иди и слушни.Kога и да отидам таму е same shit турбо,турбо,турбо uber turbo ,тоа е сами си ја замрсија работата со тоа и сами си го наметнаа тој стил.Не викам дека сите песни се чорба или тапа има песни стварно што вредат.Турбо фолкот моментално во Србија е примарен верувале ние или не,и е главен извор на пари во музичката индустрија во Србија.

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
HeRbEs напиша:
NaTaLi верувај турбо фолкот во србија е многу популарен верувала ти или не тоа е факт!Во секоја дискотека или кафиќ во Србија фука турбо фолк ако не веруваш иди и слушни.Kога и да отидам таму е same shit турбо,турбо,турбо uber turbo ,тоа е сами си ја замрсија работата со тоа и сами си го наметнаа тој стил.Не викам дека сите песни се чорба или тапа има песни стварно што вредат.Турбо фолкот моментално во Србија е примарен верувале ние или не,и е главен извор на пари во музичката индустрија во Србија.
Been there, done that. Не знам дали е до луѓето со кои се дружам у Србија, или до местата кај што искачам таму, али луѓето го мрзат турбофолкот, и тоа баш поради тоа што кога и да се спомене српска музика во другите земји, одма се помислува на турбофолк (освен фактот што е шит :) ). Можда беше популарен пред некои 2-3 години кога се популаризираше со Пинк и сл., ама никако примарен... Сеа се пушта само по сплавови и шабански ”дискотеки”. Ако глеаме така и кај нас е примарен.. (ако искачаш во Гранд дискотека, во ”клубовите” на стара железничка и сл. такви објекти). А дека е главен извор на пари во музичката индустрија, тука до негде се согласувам... пр. за тоа е газдата на Пинк кој на времето бил тежок рокер, а сеа ради парите се пребацил на.. па знаете де...

rebel kid

chokolino adicted!
Член од
5 јуни 2006
Мислења
159
Поени од реакции
0
heh:)ima mn zakon bendovi srpski bre:unison mi se najomilen bend od balkanot,svirat nekoj progresiven hc,emo,etno,mracen hc.plus life svirat nekoj jazzerski pameten pank.lets grow se mn ppopularen bend u hc krugovite,ama mene mi se tapa sepak:)svirat nekoj brz old skul pozitiven hc.ali sepak mene mi e loso

Член од
26 мај 2007
Мислења
32
Поени од реакции
1
Srpskata muzika e bog da cuva plagijat do plagijat, ne se znae koj od koj krade.Edinstveno Marija Serifovic ima dobri pesni, drugite se stra da te fane.:tapp:

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
vrcak напиша:
a da be i zaboraviv nema edna pop pesna :tapp:.Srbite curat
и „мислењево“ доаѓа од човек што е фан на врчак... е Бог да чува и да брани.... :pos2::pos2::pos2::pos2:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Се што ни доаѓа од Србија во вид на музички производ, масовно промовирано од Пинк и слични петпарачки кич медиуми, не само турбо фолкот, туку и она кое доаѓа како т.н. поп музика е тотален шунд, кич и ѓубре.

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
под српска музика не се подразбира само турбо фолк..Ок ако се мисли за тоа .тогаш чисто срање според мене.. текстовите немаат никаква
смисла..се е неповржано...уствари тоа не ти е ни музика..
А поради тоа што под "српска музика " не спаѓа само турбо фолкот
има добри групи и покрај оние ех ју..чорба балашевиќ екв...

пс...Во Србија не се сите палат на турбо фолкот...така да и не е кој знае колку застапен
ако е за тоа и тука кај нас во секој втор кафиќ се пуштаат
такви глупости..па не значи дека сите летат по тоа..ама ги има и такви..

Член од
25 мај 2007
Мислења
29
Поени од реакции
0
vo glavno muzikata im e cista mesavina od skisnati corapi i ribnik! ja ne znam kako covek moze da gi slusa duri i pri pijancenje! ama toa e toa turbo folkot e edna cela masinerija koja poleka ni ja unistuva cela muzika pa ni ja zafaka i malava makedoniicka! kade se vreminjata koga rock vladeese so balkanot??????????

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Sekoj si ima svoj vkus ! Btw Srbskoto samo za pijancenje i kafani :vozbud: i toa e neshto

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Мене едно не ми е јасно :) Зошто коа некој ќе каже „српско“ одма се поврзува на Аца, Сека, Цеца итн... Како на никој не му паѓа на памет Негатив, ЕКВ, САРС, Фламингоси па еве не мора такви бендови, нека бидат соло пеачи еве на пример Жељко Јоксимовиќ, Александра Радовиќ, Јелена Томашевиќ, ај рап да не мешам... Иначе како редовен посетител на Србија, речиси исто време поминувам и овде и таму, одговорно тврдам дека турбо-фолк повеќе се слуша овде ! Односно, не дека таму не се слуша но ако земеме у обзир 2 000 000 вс 8 000 000(без Косово) процентуално е така, разликата исто така е во следново : Луѓето кои што кај нас не се декларираат како слушачи на ваква музика, пред искачање коа се пие, ја слушаат, иронично нели ? Демек не можело да се пие без неа :) А таму или ја слушаш или не. Тука е разликата

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Српслата група Фанки Џи има направено песна во која се пее за паднатиот ангел (Луцифер).

Kajgana Shop

На врв Bottom