Што мислите за српската музика?

• Креатор на темата P.cat
  • Време на започнување

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
:pov:
mislam deka e jasno

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Ја слушам и тоа само она што ми се свига.
А ми се свига во поголем дел освен тешкиот турбофолк кој не го поднесувам.Ми звучи сељачки..:kez:

Член од
3 јуни 2006
Мислења
28
Поени од реакции
0
Abe koj srpska muzika...toa ne e muzika...
ama se ima i takvi so ja slusaat, so ke mu prajs...:toe:

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Абе српскиве песни, за пијанчење, погодени се! Јас да ви кажам искрено српско не слушам! Ама кога ќе отидам во кафана, ваму-таму каде што пуштаат, слушам нормално и уживам!

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Vlatko_Rusin напиша:
Абе српскиве песни, за пијанчење, погодени се! Јас да ви кажам искрено српско не слушам! Ама кога ќе отидам во кафана, ваму-таму каде што пуштаат, слушам нормално и уживам!
Затоа и постои таа `музика`.

Micev

ИсКусЕн КанТерЏијА
Член од
28 февруари 2007
Мислења
482
Поени од реакции
0
српска музика да се расположиш е супер за пијанченје исто така погодува у срце :) позз .

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
kpbKENGUR напиша:
мислам. значи, постојам.
алколол. српска музика. супер.
Рецепта за добар провод. :wink:

Член од
2 мај 2007
Мислења
38
Поени од реакции
2
Па според мене српската музика е добра и поише е за у кафани, а иначе ја слушам српско, освен оние ептен забегани турбо фолк песни:je:

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
е значи највише од све ме ку*чи коа под српска музика подразбирате турбофолк. не само што ме ку*чи, него и ме вреѓа на национална основа :pos: и сите одговори се у стилот: мразам српско , тоа е за у кафани, све шабанерија , бла бла...
а никој уствари не отишол подалеку од бедното ~нешто~ (стварно не знам како да го опишам, ама музика сигурно не е) наречено турбофолк... и коа некој ќе каже дека слушал „српско” одма е шабан...
српската музика не е само Цеца & со. исто како што и македонската не е Кисми, Врчак и Биоритам.
освен ~субјектите~ кои го изведуваат турбофолкот, на српската сцена има и многу други музичари и пред се различни музички стилови.
И одговород на прашањето ми е да, слушам српска музика, и мислам дека е феноменална. Секако, зборам за ЕКВ, Електрични Оргазам, Галија, Рибља Чорба, Ју Група, Смак...

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Кафанските ги одобрува само под дејство на алкохол, а другите со закон да се забранат :)

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
ЕКВ, Електрични Оргазам, Галија, Рибља Чорба, Ју Група, Zdravko Cholich, Viktorija.......................

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Спска музика.. па ако зборувате за турбо фолк воопшто не ми се допаѓа. Но има одлична српска музика.. како на пример српски рап. Во последно време најмногу ги слушам Френки, Едо и Марчело.. закон се!

Chejo

Мрзата
Член од
9 февруари 2007
Мислења
320
Поени од реакции
1
Најдобра музика е српската. Само тоа слушам.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Да ти пуштат песна од Тунгузија и ако ти се свиѓа ке ја слушаш ??? Зборот ми беше дека ако ти де допаѓа песната ќе ја слушаш ако не здравје :)

Член од
5 април 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Use da znaev za koja Srpska muzika stanuva zbor ke daev mislenje,sega taka ke ima mnogu za pisuvanje.

Kajgana Shop

На врв Bottom