Растена сум со таа музика со Мерлин , Хари Мата Хари , Уu- група , Дугме , Сребрена Крила , Балашевич , Прљаво Казалиште, Чорба , све е то за мене дел од моето детсво и мие драго.
Аз като чуја за ср'бска музика и все си мислја за Лепа Брена и Драгана Миркович... друго в БГ не се е чувало... е, Горан Брегович е друга работа... но за сериозна ср'бска музика ништо не знам...
Сакам српско, ама оние хитови старите што се.Овие новите ама поп,рок.Не сакам многу турбофолк, ама ако сум излезена со друштво кое ја слуша таа музика и јас слушам,пошто неам некој друг избор.
дефинитивно не, зошто ? - Па секој ден нова песна иставаат, имаат неколку илјади пејачи, во Србија секој 4-ти е пејач, песните сите слични како во една "гаража" праени. Но, сепак СО ГОЛЕМ ИСКЛУЧОК на старите србски песни, тие се далеку подобри од овие денешниве, немам такви в компјутер, но сепак кај и да ги слишнам се добри за слушање.
Српскиот турбофолк не го бива. (ме потсеќа кога патувам со автобус за на море). :pos2: А за српската музика у глобала nothing special. Добра е за пијанчење
Стварно е глупо тоа што под српска музика се подразбира турбо фолк... Најголем дел од моите омилени групи се српски (што значи дека свират српска музика) па немаат никакви допирни точки со турбофолк... Блах...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.