Што кога не сте прифатени од страна на родителите на партнерот?

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.406
На тешки маки и вие сте,ептен слично,подобро што сте вие силни и се држите.
Но така ќе биде цел живот тие нема да се променат(во мојот случај свекрва и зет)
Тие гледат само да угнетуваат и тоа им прави задоволство а ако најдат слаба страна и не резултатот е лош. Еве што вика свекрвата на ќерка ми: „ Ми ќе те умремо“
Јас не одам таму само до порти,но и тогај понекогаш се дере и фрла со цигли.
А и ова се има десено неколку пати,се враќа ќерката од работа(само таа работи) и не и отвараат да си влезе внатре,се затвориле и исклучиле светло,како да нема никој.
Зетот несме е А..АААААА да каже. И полиција дигна раце од овие нелуѓе.

L

Luki Junior

Гостин
Интересно ми е како твојте образовани и паметни ќерки са направиле толку лош избор. . Дали и е фалило реална слика какви са човеците поради ваште (на тебе и на бабичката) усилби да им е се погодено дома и да не се помачат за ништо у живото. Да не сте ги чуале како капки вода на дланка, па са станале некакви идеалистки и неспособни да проценат карактер на еден човек.
(Најозбилно, не се зајадувам)

А

Атомската мравка

Гостин
Во 21 век да трпите вакви работи вие или вашите деца ? Доста помлад сум од вас ама да имам ќерка и вака да биде “прифатена“ од другата страна и буквално измачувана има уште првиот ден да си ја вратам назад, а и нека пробаат да направат проблеми околу тоа па дури тогаш има да го проколнуваат денот кога се родиле.. а и “маживе“ нивни изгледа само на збор се мажи па како дозволуваат вака да се однесуваат со нивните жени воопшто не ми е јасно, меѓусебна почит мора да има!

Иако тука ја гледаме само од една страна приказната, не знаеме дали баш се е така навистина..

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Маж ми е барем на моја страна, затоа јас можам да терам и да не мислам многу на нив, од нивните пречки за една едноставна работа некогаш ми е потребно 10 пати поголем напор, ама гледам да не се нервирам инаку никогаш не ќе се одвојам од нив ако трошам енергија да ги мислам по цел ден

L

Luki Junior

Гостин
Не е финтата 21ви век. На дедо ми сестра му била така малтертирана. Ојделе земале си ја назад, а бившио сопруг се исселил за странство за да спасе жива глава (иначе жив ќе са го дерале на сред село). Тава у 40тите години на 20ти век у рурална Македонија. :):)
Повеќето човеци трпат, а и у самата држава нема механизми да се спречат тија работи шо е ного жално. :(

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Интересно ми е како твојте образовани и паметни ќерки са направиле толку лош избор. . Дали и е фалило реална слика какви са човеците поради ваште (на тебе и на бабичката) усилби да им е се погодено дома и да не се помачат за ништо у живото. Да не сте ги чуале како капки вода на дланка, па са станале некакви идеалистки и неспособни да проценат карактер на еден човек.
Некогаш животот те носи во стапица, подобро да не знаеш. Јас се надевав на најдобро а и од надвор кога го гледаш моево сегашно семејство се е во ред, ѓаволот си е внатре. Јас на мајка ми додека не умре не и ги спомнав овие работи а и на гробот не и ги кажувам. Инаку да, ќе ме прибереше назад. Немаше да ме остави вака.

L

Luki Junior

Гостин
Некогаш животот те носи во стапица, подобро да не знаеш. Јас се надевав на најдобро а и од надвор кога го гледаш моево сегашно семејство се е во ред, ѓаволот си е внатре. Јас на мајка ми додека не умре не и ги спомнав овие работи а и на гробот не и ги кажувам. Инаку да, ќе ме прибереше назад. Немаше да ме остави вака.
Ох, имал сам го над главата, ама не се жених за неа. За среќа. :)
Јас барем си знаеех од ден први оти ме нејќат, колко и да ме убедуваше момата оти не е така. На крајо, испадна оти така било. (Исто од вонка ништо не се осеќа) :)
Да си жива и здрава, а свекрвата и свекоро ќе клокотат у вечна мака... :)

А

Атомската мравка

Гостин
Не е финтата 21ви век. На дедо ми сестра му била така малтертирана. Ојделе земале си ја назад, а бившио сопруг се исселил за странство за да спасе жива глава (иначе жив ќе са го дерале на сред село). Тава у 40тите години на 20ти век у рурална Македонија. :):)
Повеќето човеци трпат, а и у самата држава нема механизми да се спречат тија работи шо е ного жално. :(
Епа тоа ми е и баш поентата уште порано се случувале вакви работи кога мора да признаеме жените биле во малце подредена улога (нејзините да и најдат маж, ретко која се образувала итн) ама сега уште да се случуваат ? Инаку државата и неможе да има механизам за внатрешни проблеми во семејството ама во најмала рака може брачниот пар да се исели од куќата кога веќе не е нивна нели и да си започнат сами живот настрана од неговите родители. И кај мене мајка ми не бил прифатена најдобро (сепак далеку од овие работи тука) ама затоа во најскоро време си започнале живот подалеку од нив и започнале од 0 да прават куќа и фала богу биле вредни и сложни па успеале да си постигнат се во животот што сакале..

L

Luki Junior

Гостин
Инаку државата и неможе да има механизам за внатрешни проблеми во семејството ама во најмала рака може брачниот пар да се исели од куќата кога веќе не е нивна нели и да си започнат сами живот настрана од неговите родители.
Физичката и психичката тортура не са фамилијарни проблеми. Тава си е чисто насилство. А секое насилство требе да си биде третирано како насилство, а не како фамилијарен проблем.
Има психијатри, доктори, советувалишта, социјални работници шо требе активно да работат на такви случаи.

А

Атомската мравка

Гостин
Физичката и психичката тортура не са фамилијарни проблеми. Тава си е чисто насилство. А секое насилство требе да си биде третирано како насилство, а не како фамилијарен проблем.
Има психијатри, доктори, советувалишта, социјални работници шо требе активно да работат на такви случаи.
Психичкото е потешко да се докаже, за физичково да се согласувам ама во државава уште многу работи не се средени додека дојде време за ова ќе мине многу време.. сепак како што реков има и решение за тоа исели се од кај нив (ако веќе не се согласувате) и почни си живот од 0 може ќе биде потешко ама барем знаеш мир во куќа и се друго ќе биде полесно.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.406
Се што кажа ЛУКИ баш така е, во животот им беше ама баш се угодено,се,
се освен Хаваи,Малезија и Тунис. Јас тие години кога тие раснеа многу работев.
На маса за да се седне да се руча и да се стане од кревет,прво се прашувало што ?
А грав немало никогаш, а јас да речеме толку го сакам. Зацапаа,посебно за еднава сега се прави муабет.Имате ли чуено друг случај во Македонија да се живее без вода и без струја,не има дав свекрвата приклучок. И така лани и цело зимо новороденчето со порасна во темница и неизмиено,и сега не напредува уште не може на нозе да застане.
А сега ја зацапаа со два кредита,парите ги снема и ние мора кредите да ги плаќаме.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
@Anco

Зошто не и кажеш да си дојде кај тебе со децата? Таа може да се разведе веднаш, имајќи предвид дека ниту има основни услови, таткото на децата не работи, а веќе и на полицијата е познат случајот.
Аман, бре човек, дајте и поддршка да се мавне од таму.

Член од
15 мај 2010
Мислења
286
Поени од реакции
332
Не се криви неговите ако не ме прифакаат.
Ако јас сум успеала да најдам начин како да ги натерам тие да го прифатат,тогаш зошто тој не најде?
Ако не успее да пронајде тогаш нај веројатно таму нема зошто да се мачиме.
Ако не постои почитување на обостраниот избор,бар во умерена граница,значи од старт имаме голем индикатор на непотребни расправии кои само ке го отежнат животот.
Ако не сум заслужила бар тоа да го направи за мене или јас за него,голема е веројатноста дека љубовта не е доволна,ниту почитта.
Ако мојот избор не чини,а тој е мој избор,значи и неговиот не чини,пошто јас сум негов.
Малку итекако едноставно,а комплицирано прашање на кое детски е да се одговори дека Баш ме брига дали неговите ме прифакаат или не кога тој ме прифака.
Сепак тоа е негова фамилија,во која ке треба и јас да заземам свое место.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.406
Јас не сакам да се растури семејството,се си викам ај ќе се опрај работата,
ама годините си проаѓаат,4 оделение завршува внукот,другото 1,5,нели не чини,тие деца да растат без еден родител.Јас внукот го чував 7 години,татко му ни една бонбона не купил до сега,но морав да им го дадам за во школо.Некое време 1-2 години и ќерката беше избркана од таму.Овакви проблеми треба да се решаваат што побрзо додека нема деца.Но тие нелуѓе одново ќе начекаат некоја друга да зацрнат.
И обично се тиа такви лица од семејства каде имало алхоколичар во семејството(сватот мој), па и семејно насилство и тепање,тоа што го доживувала сваќата,сега го враќа на снаата. Тепање,бркање,дерење и слично.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Јас не сакам да се растури семејството,се си викам ај ќе се опрај работата,
Никогаш нема да се оправи.

Со целата почит, не е мое, ниту пак е вкусно да коментирам за случај што не го знам лично. Залудно се надевате и ги зголемувате маките ...

Kajgana Shop

На врв Bottom