а зошто потребата да бидеш прифатен?
Абе сите можеме да се праеме фраери дека не ни е битно дали не почитуваат родителите на партнерот, или нашите родители него, али нормално дека секој сака да си има нормална фамилија во која еднаш неделно ќе се дружи по ручеци. Точно, ако е љубовта доволно силна, врската ќе опстои и покрај ваквиот проблем. Но, поубав би бил животот ако има меѓусебно прифаќање. Никој не може да ме убеди дека му е сеедно дали свекорот и свекрвата ќе го прифатат.
--- надополнето: 21 април 2013 во 14:33 ---
Јас ќе напишам за ќерка ми,нешто ни видено ни чуено до сега.
Се омажи набрзина рано и не баш рано на 2о години,со познаство од месец-два.
Бидна свадба. Ние со голема радост. Таа потоа почна да слабее.
Не само што неа не ја прифатија туку ни нас. Не одевме многу таму или скоро ич.
Но отидов еден ден. Таа одеше на работа волонтерски неколку години. Ја чекам дента.
Од 3 (15) попладне до вечер не стават за јадење.Не и дават. Јадат сами настрана.
Уште два дена одам така, ИСТО. И потоа вечерта ги носам кај мене да јадат и им
давам кола за да доаѓаат секојдневно кај мене на ручек.Та беше и бремена.
Внукот дојде брзо.И така беше со години....... (тешки маки, но се уште се заедно,не и даваат ни вода,поточно нема вода дома,во куќичето,а долго време немаа ни струја .....)
А зошто она сама не си направела за јадење? И тоа и бранеле? Аман бе, зарем постојат вакви ѕверови на светов.
--- надополнето: 21 април 2013 во 14:43 ---
Аздисале ова жениве брее
Која од нив коа се подала на мажот и отишла како што е ред у туѓа куќа, ги прифатила како мајка и татко родителите на партнерот
Една ако се најде таква (со усна потврда од новата мајка и новиот татенце), ја утре на пладне шетам гол 3 круга околу статуата на Воинот на Коњ, и уште 1 круг, понатаму кај Скендербег на коњот, согласно рамковниот.
Да не се урочам, ама за свекрва ми стварно немам зборови. Не знам што би правеле без неа. Ме гледа ко ќерка, секоја чест.
Ако дојде тоа време децата мои да ме запознаваат со партнерите нивни, абе колку и да мислам дека можеле да најдат подобри, ќе се понашам нормално со нив. Во една таква ситуација, да замислиме дека детето мое има своја фамилија, со сопруг/а и деца. И нормално дека таа фамилија ќе му биде поважна од мене. Природен тек на настаните. Така да јас ако глумам лудило, сосема ќе биде во право да ме избрка од кај нив и да ми рече да не и се појавувам пред очи. На крај краева, си има сопствени проблеми кои доаѓаат со времето, не и фалам уште јас на глава. Јас како пензионер ќе бидам тука да им помагам, а не и да им го загорчувам животот.
Сега гледам вака на работиве, не знам како ќе биде за 20-30 години.
--- надополнето: 21 април 2013 во 14:45 ---
Но првион случај е изузеток во Македонија,а запознаени се и некој институции но од таму ништо не помагаат,џабе жалби.Иако таа зема плата,ние и купуваме карти за автобус и за јадење,само колку да оди да работи, и мислам дека ја чуваат само поради тоа што зема плата инаку не би ја држале ни пет минути.
Леле многу ми е жал вака кога читам, абе срце ме боли.
Да прашам ко будала, извини што се мешам, зошто не земате ќеркава и зетот да живеат со вас? Секако им помагате финансиски многу, не верувам уште неколку илјадарки дека би ви биле проблем.
--- надополнето: 21 април 2013 во 14:48 ---
да не ја разработуваме таа тема само на кратко... и твоите коа се земале знаеле во што влегуваат бидеејќи од двете страни имале проблеми и мајка ти сигурно не очекувала раскош нити па нагаѓала дека сјајна иднина ја чека со татко ти па го зела така?
ЉУБООООООООООООООООВ Врежи го ова у глава ..не е секад среќата во парите
Големи сме веќе да веруваме во ова. Точно, љубовта е многу битна, ама само со неа не правиш ништо. Утре децата нема да ти бараат прегратка, ќе ти бараат пари.
--- надополнето: 21 април 2013 во 14:50 ---
Нема да има партнер кој ќе го сака, ако овака размислуваш. Јас попрво би се самоубила отколку цел живот да го делам со човек со кој сум ради интерес.
Абе гледам прабабите и прадедовците наши сите се испоубиле. Не бре, имаат по 15 деца сите. Се заљубиле со тек на време.
--- надополнето: 21 април 2013 во 14:52 ---
* Анчо совет до тебе. Прекини да и помагаш на првата ќерка, не и помагаш така. Додека не се освести самата и види дека ја цицаат и не ја преземе ситуацијата во свои раце ништо не правите. Не е срамота да се врати кај вас дома со децата колку да го освести мажот. Ако не му доаѓа памет , подобро хармонија со еден родител него пекол со два родитела.
Свесна сум дека ни приближно не можам да давам совети, на крај краева што се вика имам мало животно искуство, ама си мислам дека ова е најдобар совет. Точно, ќе те боли да не им помагаш, ама на подолги стази така ќе биде подобро. И 21ви век е мајкуму стара, децата за рака и кај вас дома. Што ќе прават они за 10 години кога вас ќе ве нема?