Што кога женско предлага секс-френд?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Има ситуации кога не ти е до обврзувачка или долготрајна врска со одредена личност а те привлекува дали сексуално, умствено, духовно не е битно. Треба ли од сите тие да бегаш заради мислењето се или ништо?

Општеството а посебно религијата дебело влијаеле за одредени ставови од типот ова е добро а она е неморално!

Ако има желба од двете страни за послободна необврзувачка врска не гледам никаков проблем иако повеќето на тоа не се навикнати и најчесто погрешно реагираат на таква ситуација.

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Ништо посебно, односно зависи кому му предлага, на колку луѓе, колку често... За оние кои се попатријархално воспитани таа девојка е "распуштеница", a за некои други е "закон". Не би требало да се генерализира, зависи од случај до случај.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ова ти е стварно глупо. Како заклучи дека повеќето машки размислуваат така, кога овде одговорите се подруги???

Јас лично за ниедна жена не сум помислил дека е курва, освен оние во излозите во амстердам и сличните четврти во други градови во европа. А дури и за нив не милам дека е нешто страшно, особено ако тоа мора да го прават за да преживеат. Со неколку дури и сум разговарал. Курва не е толку опасно колку што во оваа извртеа Македонија се спомнува. Опасно е да биде „курва“ односно многу да зборува, да лаже, да бара пари за се и сешто, да прави подли работи. Тоа е лошо, а не курва. Ај доста на темава, пошто 95% од вас курва не виделе... И само си замислувате како да е ова филм.
Искуството и комуникацијата со луѓе прават да заклучам.
Твоите либерални ставови, не ги дели мнозинството на овие простори.

Патем, ниту се обидов да дефинирам курва, а уште помалку да ја оквалификувам како нешто лошо, опасно, или пак добро.

Мојот личен став по ова прашање е...Нека си прави секој што сака со своето тело, емоции итн. Ама, стварно не ми е гајле, ни имам некој цврст став.

Тука, само спомнав со што ќе се судри женското, доколку се реши на ваков чекор.

Не мислат сите исто, па така лесно да ги изгенерализираш работите. Сигурно и на запад постојат луѓе со стереотипи, разликата е што таму општеството е нагласено либерално, додека во Македонија сеуште се негуваат некои традиционални вредности, што и не е така лоша работа, па поради тоа тие стереотипи испливуваат на површина. И кога сме кај стереотипите, нив еднакво ги поседуваат и мажите и жените.
Затоа што збориме за средини, а не за индивидуи у случајов, нормално е да изгенерализираш, односно да побараш средна вредност.

Впрочем, и самиот ти велиш, на запад општеството е нагласено либерално, тука се негуваат традиционални вредности...значи, у општествените ставови постои разлика. Тоа и го напоменав.

Нормално дека секаде и во се има исклучоци, односно луѓе (било поединци или групи) кои резонираат поинаку. Али, јас не зборев за нив.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Веќе, Ада, влегуваме во сосема други води, т.е. анализа за македонското општество, што сеуште, во голема мера е традиционалистичко, и многу работи, посебно поврзани со сексот се табу тема.
Можеби работите ќе се сменат за едно 15-20 години, ама сега, сеуште со прст ќе покажуваат во дотичната, како кон блудница.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Веќе, Ада, влегуваме во сосема други води, т.е. анализа за македонското општество, што сеуште, во голема мера е традиционалистичко, и многу работи, посебно поврзани со сексот се табу тема.
Можеби работите ќе се сменат за едно 15-20 години, ама сега, сеуште со прст ќе покажуваат во дотичната, како кон блудница.
Па јас тоа и го зборам, а и Ацид, со својот став го отслика.

И истото треба да го имаш у предвид кога даваш таков предлог, доколку ти е важно како ќе те гледаат другите.
Пошо, најчесто, ќе наидеш на потсмев и понижување, па истото може да те повреди.

А, знаеш, настрана средина и традиции...Многу нормално, човечки е да се запрашаш:
Чекај, на мене ми доаѓа вака отворено со понуда...Којзнае на колку претходно го понудил/а истово? ..или
Штом вака олако сфаќа секс, онда зашо ја да го/ја сфатам сериозно?
Ова е личност која не заслужува доверба, итн, итн.

Значи, многу лесно си ствараш однапред негативна слика и предрасуда (која и не е увек предрасуда, уствари). И тоа не е толку до околината, колку што е до една основна човечка психологија.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
За машките:
Прво ме интересира која би ви била прва мисла/реакција на таквиот предлог.
Дали би прифатиле кога девојка би ви предложила да и бидете секс бади? Онака, без обврски, чисто секс?
Дали би ја карактеризирале како лесна/курва[ватева]?
Дали би прифатиле да имате редовен секс со некоја шо не ја сакате и дали ќе ви биде битен карактер/изглед?

Хм интересна тема :)
1. Најпрво би бил изненаден од предлогот ако дојде онака ко гром од ведро небо.
2. Најверојатно би прифатил
3. Штом ми понудила таков предлог веројатно би му понудила и на некој друг доколку ја одбијам јас така што би ја окарактеризирал како лесна.
4. Би прифатил со некоја што не ја сакам но веќе кога ќе имаме само секс барем ќе гледам да биде некоја која изгледа убаво, така што изгледот би ми бил важен а карактерот не. Карактерот би ми бил важен за некоја со која би имал нешто повеќе од обичен секс.

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
А, знаеш, настрана средина и традиции...Многу нормално, човечки е да се запрашаш:
Чекај, на мене ми доаѓа вака отворено со понуда...Којзнае на колку претходно го понудил/а истово? ..или
нема да се запрашам. затоа што:
1. што има врска на колку претходно го понудиа истово? сега ми го нуди мене, значи јас сум во овој момент нешто посебно :vozbud:
2. зошто да го сваќаш сексот сериозно??? па како го сваќаш јадењето? А дишењето? како треба да го сваќаш, освен како форма за размена на енергија. добро не храна, не вода, не воздух, но сепак нешто конкретно: E=mc2. Значи мнооогу малку маса, затоа не го гледаш (бидејќи се множи со ц на квадрат), ама сепак може да го осетиш со други сетила, ако не со очи. Можеш ли?:wink:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
нема да се запрашам. затоа што:
1. што има врска на колку претходно го понудиа истово? сега ми го нуди мене, значи јас сум во овој момент нешто посебно :vozbud:
2. зошто да го сваќаш сексот сериозно??? па како го сваќаш јадењето? А дишењето? како треба да го сваќаш, освен како форма за размена на енергија. добро не храна, не вода, не воздух, но сепак нешто конкретно: E=mc2. Значи мнооогу малку маса, затоа не го гледаш (бидејќи се множи со ц на квадрат), ама сепак може да го осетиш со други сетила, ако не со очи. Можеш ли?:wink:
Ок, уште од старт сфативме дека ти си one of a kind, HC open-minded and stuff...па, јасно е дека не си поставуваш такви прашања :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346

Значи, многу лесно си ствараш однапред негативна слика и предрасуда (која и не е увек предрасуда, уствари). И тоа не е толку до околината, колку што е до една основна човечка психологија.
Знаеш...јас во тој поглед сум доста либерален...
Ако јас како машко, сакам да имам секс со што повеќе жени, зошто истото да не биде така и во обратна насока?
Курва, по моја дефиниција е онаа што се секса за пари, без емоции, без страст, само секс...и да си платам после тоа за сексот.
Е, сега, сигурно има нешто (страст ваљда) за да дојде до предлогот...
Дали пред мене имала такво нешто, или не, за мене е сосем небитно.
Има само некоја страст меѓу нас и ништо повеќе.
Можеби, и би се развило тоа во некоја врска, можеби и не...којзнае?
Јас барем, не би се запрашал...
Ама јас...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Lele brat, kraj si!! Sportsko ebenje... Se ebat kao sportistki a? Ona, eeejjj, se ebam sportski ejj.. Ili, leee brat, onaa se ebe sportski ejjj, nemas pojma.. Taa so ne ti se sviga e kurva, automatski! Ona, ne mi se svigas ma, KURVO!! Sportusi be mamu vi ebem.. Ke pocnam da go korisstam ova, dobra fora e..

Pazi drugar mi so glea u momentov!! Koincidencija do jaja!!
Gledaj!!! Kurva! Putana!!
Сарказам FAIL :icon_lol:
Ова е прилично реален одговор. И вака резонира машкиот (па и женскиот) просек кај нас.
И фино е истово да се има у предвид пред да му се обратиш, како женско, на некој со таков предлог.

Да ти биде јасно дека, ако евентуално не те одбие, тогаш сигурно нема да те смета за ништо повеќе од курва.
Па, ако ти е важно што тој (а, набрзо и околината, пошо "титулите" брзо се шират) мисли и осеќа за тебе, тогаш треба да се откажеш у старт. Или да се преселиш у некоја земја малку по на север/запад, каде што резоните се поинакви.

А, ако искрено ти е сеедно за мислењата на конкретниот тип и опкружувањето...онда, go ahead.

Ние може да кукаме до илјада и една и назад за затуцаноста, стереотипите, бла, бла...али, џабе.
Реалноста е дека, со таква понуда, мнозинството ќе те смета за курва. Крај.
Глупо е да си гаиш надежи дека ќе биде поинаку.
Егзактли мај поинт. Боље нека се ебе, ама нека не ми „предлага“ никаков „договор“. Тогаш не би ја сметал за курва, туку за мераклика.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Егзактли мај поинт. Боље нека се ебе, ама нека не ми „предлага“ никаков „договор“. Тогаш не би ја сметал за курва, туку за мераклика.
Дали кога околностите би наложувале да: таа што ја сакаш не може да ти биде партнерка, би прифатил да ти биде секс френд?
Или пак повеќе би сакал нормална и функционална врска со некоја што не ја сакаш толку колку првава?

@Ада, не ми беше прашањево за мене лично, туку општо.
Првиот пост ко да беше совет што да правам:)

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас знам за еден куп Битолчанки што се пердашат со грчки сељаци, со надеж дека ќе се омажат натаму... Во цела Македонија е ист случајот, за Битолчанки повеќе се знае оти по Широк сокак ептен се муабети:) Или јас трипам или нема Т од традиционалистичко општество кај нас...

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
Или јас трипам или нема Т од традиционалистичко општество кај нас...
епа немој сега и тебе же те наречат либерална, само зашто немаш исто ретроградно мислење како некои... :wink:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Дали кога околностите би наложувале да: таа што ја сакаш не може да ти биде партнерка, би прифатил да ти биде секс френд?
Или пак повеќе би сакал нормална и функционална врска со некоја што не ја сакаш толку колку првава?
Болдираното директно се коси со еден од основните принципи на овој вид дружења и е веројатно главната причина поради која пропаѓаат вакви врски само за секс.

Двајцата партнери треба однапред да знаат во што се впуштаат за понатаму да си немаат проблеми. Секс без обврски: со страст, без љубов, без да мора да се преспие/гушка/гали.. што во пракса е многу тешко, затоа што ретки се оние девојки на кои после неколку средби нема да им се појават "срценца/ѕвездички во очите" ако им се погоди "мајсторот" :)

Во однос на прашањата од воведното мислење, во целост се согласувам со одговорите на Sussaro. Одамна имам изградено/поставено критериуми за ваквите средби и иако до сега немам сретнато ситуација баш како претставената, истите критериуми важеле и важат и за обратната ситуација.

Неговото мислење:
Sussaro напиша:
Прва реакција ќе ми биде да ја измеркам од глава до пети.

Дали би прифатил зависи од горе напишаното односно од меркањето.

Дали би ја окарактеризирал како лесна? Најискрено ако ја знам од две видувања да. Ако ја познавам добро или ако ми е (добра) другарка-не освен ако од порано не сум мислел дека е лесна а сега се потврдува. Ако не била таква а сега ми направи муабет дека и фали секс и сака со мене бидејќи ме знае има доверба итн не би помислил дека е лесна ќе го задржам истото мислење од порано ама најискрено.
Карактер нема да ми смени многу, а изглед епа да ме привлекува сексуално. Нормално не треба манекенка да биде. Дискреција ќе чувам.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
епа немој сега и тебе же те наречат либерална, само зашто немаш исто ретроградно мислење како некои... :wink:

Не бе, заклучивме со помош на Ејсид дека јас сум раскалашена :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom