Дај им се што бараат,големо ово-оно и остави ги сами,ама дигни голем зид околу нив...Sozivot za Albancite znaci koga si ziveat sami so svoite i bez nikoj drug etnos vo nivna drzava.
Шкип, шкиптар или по македонски албанец е човек кој живее во планински (запуштени и карпести ) места, а воедно и не збори со граматика на својот мајчин јазик ( Албанскиот).Епа ај една офтопик лекција да ти дадам, зборот албанец не постои
Shqipëtar.
ОохоКеј друже, а да те прашам јас нешто:I kazuvam deka vo Bitola imalo albanci, zatoa sto vo Bitola e osnovana albanskata azbuka... i bil centar na albanskata kultura, a kade se denes tie albanci od Bitola, namesto da se zgolemi nivniot broj, tie recisi ne postojat.
За 2001 ( пред и потоа) можеме и посебна тема да отвориме и да дискутираме до бесвест, али само на кратко ке ти ги појаснам:Toa shto nie go pokazivme nashiot revolt vo 2001 ne znaci deka samo nie ne sakame sozhivot tuku vie ni go nametnavte toa .
Ako imavte vie lljongite madinja ke se borevte kako mazi a ne kako kurvi. A to so imame nie megju nozete znajs ti sam ne mora da te potsekam na radusa, aracinovo,ljuboten...Za odmazdata krivo e Sudstvoto, kako moze eden covek za ubistvo da se kazni samo 2 godini ?? Poslednata odmazda sto se sluci na Bit Pazar dali vidovte , bil kaznet 10 godini , no po nekoja godina bil pusten, i ete posle 14 godini odmazdata dojde na svoe mesto. Posle onie 2 makedonci sto bea ubieni, i suprugite sto im bea povredeni, kako mozese toj makedonec da bide kaznet samo 2 godini, pa zarem mislese deka on se spasi, nema da bide spasen nikoj bez da bide odmazden. Ako bese osuden na 25 godini zatvor, deneska sigurno ke bese seuste ziv, no krivo e sudstvoto. I sega tie sto bea osudeni 2 albanci, bea osudeni na dozivoten zatvor ?? Bez nieden dokaz ? Kako mozat na albancite da im sudat tolku visoki kazni za ubieni makedonci, dodeka za sprotivnoto so 2 godini kazna.
Makedonec ne moze da se odmazdi , posto za odmazda treba da imas nesto megju nozete , sto vi fali momentalno.
Koj e na gosti ?? Jas znam deka albanci imalo vo Bitola, Prilep, Ohrid vo mnogu pogolem procent, no deneska se malcinstvo, toa mi ukazuva deka nekoj dosol , gi iselil, i se naselil vo nivnite domovi.
Јас имам, дури и повеќе, могу познати личности Албанци ги почитувам: Бени - ахх како сум рипал во плавата дама кога Бени ке настапуваше, плус го почитувам што ја препеја една од многу убава македонска песма со Верица; Сокол - од тој тип и од брат му имам многу научено за музика; Шакири - ми текнува Македонија - Англија, комитите на рака го носеа; Полицискоит командир во Матејче што загина - типот е поголем Македонец и од мене; Адриан Гаџа - едноставоно го обожавам и многу други.Mr.M[][]N;1177817 напиша:Jas sum Albanec i si imam ubav sozivot so makedonci i so site nacionalnosti vo R. Makedonija. Ajde sega da ve vidam? Imate dobri drugari Albanci?
Има има, но дај кој шири омраза и национализам да ги изолираме, до сега јас изминативе неколку години не слушнав некој да од сопствената нација да ги критикува националистите. Само се шират демагогии.Mr.M[][]N;1177817 напиша:A be ne zezajte, mislite deka nema isti raboti i od vasa strana, da bideme iskreni. Jas go imam doziveano toa milion pati, mnogu losi raboti, i so sea...Sakame ili ne ke treba da zieveeme zaedno
Aj te molam kazi mi kakvo e toa " zboruvanje so gramatika " . Jas kolku sto znam ne postoi takvo nesto.Шкип, шкиптар или по македонски албанец е човек кој живее во планински (запуштени и карпести ) места, а воедно и не збори со граматика на својот мајчин јазик ( Албанскиот).