Што за Албанците значи соживот?

MK

Член од
17 јули 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
Sozivot za Albancite znaci koga si ziveat sami so svoite i bez nikoj drug etnos vo nivna drzava.

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Sozivot za Albancite znaci koga si ziveat sami so svoite i bez nikoj drug etnos vo nivna drzava.
Дај им се што бараат,големо ово-оно и остави ги сами,ама дигни голем зид околу нив...
За релативно кратко време нема да се слуша галама од позади тој зид,сами себе ке се решат ако нема кого друг да јадат.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Јас мислам дека е подобро да ја затворам темава, пред да земам да банирам секого што вреѓа. Се надевам дека не би ви било сеедно и на вас кои ги вреѓате албанците, ако на нашите во Албанија им го направат истиот муабет, со затварање во ѕидови за да се испоубијат.
Гнасни муабети, кај ви текнуваат само незнам. И после па се чудам што секој ден се убиваат луѓе ... многу филмови гледате, наместо да живеете ... тоа ќе да е ...:uvo:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Мразам да лижам кај што плукам, ама па и нејќам да ме замарате со пораки поради мојата "непромислена" постапка ... еве ви ја темата пак, па продолжете да си лечите незадоволства тука, кога веќе немате каде.
Ајт.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ах Дивне дивне...тие што си сакаат соживот, си го нашле. Тие што не ни побарале, нема ни да најдат, па затоа се тука на темава :)

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Епа ај една офтопик лекција да ти дадам, зборот албанец не постои :)

Shqipëtar.
Шкип, шкиптар или по македонски албанец е човек кој живее во планински (запуштени и карпести ) места, а воедно и не збори со граматика на својот мајчин јазик ( Албанскиот).

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
I kazuvam deka vo Bitola imalo albanci, zatoa sto vo Bitola e osnovana albanskata azbuka... i bil centar na albanskata kultura, a kade se denes tie albanci od Bitola, namesto da se zgolemi nivniot broj, tie recisi ne postojat.
ОохоКеј друже, а да те прашам јас нешто:
Селата, Бродец, Танушевци, Арачиново и многу други дали се македонски имиња или албански? Каде се таму македонците?

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Toa shto nie go pokazivme nashiot revolt vo 2001 ne znaci deka samo nie ne sakame sozhivot tuku vie ni go nametnavte toa .
За 2001 ( пред и потоа) можеме и посебна тема да отвориме и да дискутираме до бесвест, али само на кратко ке ти ги појаснам:

- САД по секоја цена сака да го собори Слободан Милошевиќ затоа што му сметаше, во државата царуваше криминалот и мафијата, а све што му сметаше играше на националната карта ( јеби га тоа и го уби на крај )
Планот беше едноставен ( внатрешна криза )
- Се воружаа албаниците со оружје од албанските касарни ( па после им дадоа и посовремено оржје )
- Го признавме Тајван за да се тргнат ОН од границата со косово за да непречоно може да се делува од македонија.
- Се понатаму е историја, но од целиот тој план едно на запад не им успеа: албанските емигранти кој се најголемиот криминален проблем на европа да ги врати назад во косово. А сега им се отвори и нов проблем то.ес Косово, Русија дебело профитира, Европа се ке направи за Србија само да заврши приказната која сами ја започнаа.
Каде е тука Албанскиот народ и права???

Член од
4 декември 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
Za odmazdata krivo e Sudstvoto, kako moze eden covek za ubistvo da se kazni samo 2 godini ?? Poslednata odmazda sto se sluci na Bit Pazar dali vidovte , bil kaznet 10 godini , no po nekoja godina bil pusten, i ete posle 14 godini odmazdata dojde na svoe mesto. Posle onie 2 makedonci sto bea ubieni, i suprugite sto im bea povredeni, kako mozese toj makedonec da bide kaznet samo 2 godini, pa zarem mislese deka on se spasi, nema da bide spasen nikoj bez da bide odmazden. Ako bese osuden na 25 godini zatvor, deneska sigurno ke bese seuste ziv, no krivo e sudstvoto. I sega tie sto bea osudeni 2 albanci, bea osudeni na dozivoten zatvor ?? Bez nieden dokaz ? Kako mozat na albancite da im sudat tolku visoki kazni za ubieni makedonci, dodeka za sprotivnoto so 2 godini kazna.
Makedonec ne moze da se odmazdi , posto za odmazda treba da imas nesto megju nozete , sto vi fali momentalno.
Koj e na gosti ?? Jas znam deka albanci imalo vo Bitola, Prilep, Ohrid vo mnogu pogolem procent, no deneska se malcinstvo, toa mi ukazuva deka nekoj dosol , gi iselil, i se naselil vo nivnite domovi.
Ako imavte vie lljongite madinja ke se borevte kako mazi a ne kako kurvi. A to so imame nie megju nozete znajs ti sam ne mora da te potsekam na radusa, aracinovo,ljuboten...

Член од
17 февруари 2008
Мислења
195
Поени од реакции
6
Jas sum Albanec i si imam ubav sozivot so makedonci i so site nacionalnosti vo R. Makedonija. Ajde sega da ve vidam? Imate dobri drugari Albanci?

A be ne zezajte, mislite deka nema isti raboti i od vasa strana, da bideme iskreni. Jas go imam doziveano toa milion pati, mnogu losi raboti, i so sea...Sakame ili ne ke treba da zieveeme zaedno

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Mr.M[][]N;1177817 напиша:
Jas sum Albanec i si imam ubav sozivot so makedonci i so site nacionalnosti vo R. Makedonija. Ajde sega da ve vidam? Imate dobri drugari Albanci?
Јас имам, дури и повеќе, могу познати личности Албанци ги почитувам: Бени - ахх како сум рипал во плавата дама кога Бени ке настапуваше, плус го почитувам што ја препеја една од многу убава македонска песма со Верица; Сокол - од тој тип и од брат му имам многу научено за музика; Шакири - ми текнува Македонија - Англија, комитите на рака го носеа; Полицискоит командир во Матејче што загина - типот е поголем Македонец и од мене; Адриан Гаџа - едноставоно го обожавам и многу други.
Mr.M[][]N;1177817 напиша:
A be ne zezajte, mislite deka nema isti raboti i od vasa strana, da bideme iskreni. Jas go imam doziveano toa milion pati, mnogu losi raboti, i so sea...Sakame ili ne ke treba da zieveeme zaedno
Има има, но дај кој шири омраза и национализам да ги изолираме, до сега јас изминативе неколку години не слушнав некој да од сопствената нација да ги критикува националистите. Само се шират демагогии.

Член од
12 февруари 2008
Мислења
29
Поени од реакции
0
Шкип, шкиптар или по македонски албанец е човек кој живее во планински (запуштени и карпести ) места, а воедно и не збори со граматика на својот мајчин јазик ( Албанскиот).
Aj te molam kazi mi kakvo e toa " zboruvanje so gramatika " . Jas kolku sto znam ne postoi takvo nesto.

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Зарем има некакво значење за нив тој збор?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
od moeto dosegasno iskustvo ZA ZAL sfativ deka za sozivot so Albancite edinstveno resenie e ova: (iako sakam da e poinaku )

[media]http://www.rcnv.org/rcnv/archives/2004/anti-wall/wall%20at%20qalqilya%20(PENGON--%20Anti-Apartheid%20Wall%20Campaign).jpeg[/media]

Kajgana Shop

На врв Bottom