Што е смислата на постоењето?

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
Koга тој ќе умре, здравј,е има некој по него, па така идат неколку генерации и тука завршува мисијата да речам. То е за мене една верзија на смисла на постоење, во сегашно време, во овој момент, со ова познавање и размислување кое го имам во моментот. Понатаму сигурно би се појавиле со самиот тек на време доколку го дочекам нови смисли, можеби некои подобри верзии на оваа првава смисла, надоградени, оставам времето да помини.
Не ли е лошо пред да дознаеш што е смислата на постоењето да дознаеш прво кој си...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Не ли е лошо пред да дознаеш што е смислата на постоењето да дознаеш прво кој си...
Читај прв пост :) Први реченици, опишан е текот или еве извадок од тие реченици на моето мислење :

Смислата според мене е да се спознаеме самите себеси, да успееме да ги допреме работите кои треба да ги допреме, да се надминиме себиси, на ваков или онаков начин со помош и практика на филозофијата на живеење која сме си ја замислиле.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Смислата според мене е да се спознаеме самите себеси, да успееме да ги допреме работите кои треба да ги допреме, да се надминиме себиси, на ваков или онаков начин со помош и практика на филозофијата на живеење која сме си ја замислиле.
Да си ЕГО-трипаме? :)

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Нема смисла ..

Пример :

Ако одете по Дарвиновата теорија , тогаш смислата е едноставна. Ебење , размножување , убивање на послабите и континуирана еволуција.

Ако одете по мозокот на религиозните , смислата е пак едноставна. Молење на Горниот и надевање дека ќе го минете задгробниот живот ( за кој се вели дека нема крај ) во Рајот , пушејки тревка , држејки се за раце со Џиз'с, рипкајќи на ливадата.

Трета опција е се е случајно, и смислата ни е да се раѓаме и умираме. Simple as that. Слична на Дарвиновата.

Има и други забегани смисли , ама не се толку значајни ..

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
Пред излегување сум, кога ќе се вратам раат ќе го ислушам со внимание.
П.с смислата за тебе е ?
Животот е игра, а играта нема смисла....смисла си е сама за себе да речеме. Животот нема правец накај некоја цел, животот сам по себе е цел.....не цели накај ултимативното, затоа што тоа е во истиов момент...сега и овде. Помеѓу нас и животот не постои некоја разлика.
Бариерите се граматички , така да ти немаш живот туку ти си животот.
Која цел би ја имал освен да живееш(да си ти) хахахххх

A

AnFem

Гостин
Темава ми е мааалку дебилна. Патем, која е смислата на пронаоѓање на смислата на постоењето, кога ретко кој ќе го изведе одговорот во пракса?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Темава ми е мааалку дебилна. Патем, која е смислата на пронаоѓање на смислата на постоењето, кога ретко кој ќе го изведе одговорот во пракса?
Никој не те принудува да реплицираш на темава или воопшто да размислуваш за ова.
Ако ти е дебилна - move along. Најди си некоја што ќе ти биде интересна.
:)

A

AnFem

Гостин
Никој не те принудува да реплицираш на темава или воопшто да размислуваш за ова.
Ако ти е дебилна - move along. Најди си некоја што ќе ти биде интересна.
:)
Размислување е едно, тема на форум е друго. Е морав да реплицирам. :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Размислување е едно, тема на форум е друго. Е морав да реплицирам. :)
Добро, за тебе нека ја преименуваат: " За што уствари станувате од кревет насабајле освен ради идење у веце? ", или " Што ве спречува да не се убиете у првата погодна прилика, како минување улица? " , или " Имате ли повисоки очекувања да правите нешто во својот живот, освен рмбање и спиење? ", или " Што би ве направило да се осеќате исполнети и дали мислите дека тоа некад може да се деси? " ...

Една од најдобрите теми е. :)

A

AnFem

Гостин
Добро, за тебе нека ја преименуваат: " За што уствари станувате од кревет насабајле освен ради идење у веце? ", или " Што ве спречува да не се убиете у првата погодна прилика, како минување улица? " , или " Имате ли повисоки очекувања да правите нешто во својот живот, освен рмбање и спиење? ", или " Што би ве направило да се осеќате исполнети и дали мислите дека тоа некад може да се деси? " ...

Една од најдобрите теми е. :)

која е смислата на пронаоѓање на смислата на постоењето, кога ретко кој ќе го изведе одговорот во пракса?

Ви реков?

Kajgana Shop

На врв Bottom