Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Ok...gledam deka si go izgubil "duhot" (voljata) za debatiranje...Ако е се во ред, секој со своето и ти си помирен со тоа... што се заморуваш со другите, со тоа ете што е моето и какво е моето зборување на форумов? Каква е оваа омраза кај тебе...? Па нели ти си јогин... и ја разбираш јогата како... па сигурно не ја разбираш како поле за натпревар на народите(или пак?).
Секој го кажува својот став, објаснува што како и пријатно. Што досадуваш по луѓето и трчиш наоколу со своето ЗНАМ ЗНАМ ЗНАМ? Што е проблемот со тебе?
Како што ти имаш став за другите „како не разбираат ништо од ова или она и 99% не знаат ни што прават“ истото мислење и тие го имаат за тебе... и што правиме сега? Натегање кој ќе попушти или ќе одиме до степен на навредување?
Рековме кој што има став, дебатиравме доволно и завршена работа... Што е ова твоето прогонување луѓе и кукурикање на форумов со своето „Знам“?
Нели рековме:
И од каде кај тебе (кој што немаш его нели, праксата во некоја си религиозна јога ти даде нирвана, помирување на антимониите преку јогата, тет а тет со не знам кој бог од јогата) да се потсмеваш на другите и нивното разбирање? Дури пак и да велиш ЗНАМ?
Сподели го искуството, дади патокази за другите и остави тие сами да си го прошират универзумот, како што правам јас со моите „проповеди“
И еден совет: не го користи „учење“ во минато свршено време, дава лоша слика за тебе... барем мене ми дава слика на заболено его и исфрустриран младич кој што нема друго за правење освен да прогонува луѓе по форум и да им вели ЗНАМ ЗНАМ ЗНАМ.
П.С. Кога ќе имаш напади на „знаење“ удри некоја мантра, ќе ти се избистри умот
Nikade ne si bil navreden,naprotiv, ti na pocetokot sakashe da "ripash" i da me vregjash...
Sega koga svati deka ima vistina vo moeto kazuvanje ....
Ubavo da si ja pominesh nedelata....bez diskusii.....dosta e da go isklucish kom....