Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Брат...светите книги се за учење религија...ако сакаш да учеш пинк понг, тогај земи читај и други книги.Зошто бе Гурџи ги спомнуваш само светите книги. Па зарем има лоша книга.
цццц е ова е последицата од врзување само за една работа. Штета
Ај ти, ама овој што те лајкнал, најверојатно читал и секташки книги, па му заматиле мозокот...
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 13:36 ---
Неспособност да го најдете....те тоа е атеизам.Ateizam e svesnost deka ne postoi bog, be, Gjurdzhi, bre.
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 13:41 ---
Е така де..јас што реков....светите книги..множина.Вистината се наоѓа ако споредиш неколку работи ивидиш која е она “права“, значи еден најпрост пример, ако јас во живот не сум влегол или возел друга кола од Југо како ќе знам дека е таа подобра или полоша од ситроен или ауди или лада.... ако цел живот сум јадел риба, како ќе знам да ја споредам со телешко, пилешко, свинско... Значи за да ја најдеш при избор од неколку понудени решенија, треба ете пример за религијата да бидеш некое време христијанин (па ќе сменеш тро православен тро католик, протестант...) па муслиман, малце будист, малце паган.... и од тоа да заклучиш која е она вистинската
Ти истото го кажа со други зборови....
Сите тие водат до една вистина....
Значи не зборуваме за религиозни фанатици....