Што е религија?

• Креатор на темата Само Човек
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ако е се во ред, секој со своето и ти си помирен со тоа... што се заморуваш со другите, со тоа ете што е моето и какво е моето зборување на форумов? Каква е оваа омраза кај тебе...? Па нели ти си јогин... и ја разбираш јогата како... па сигурно не ја разбираш како поле за натпревар на народите(или пак?).

Секој го кажува својот став, објаснува што како и пријатно. Што досадуваш по луѓето и трчиш наоколу со своето ЗНАМ ЗНАМ ЗНАМ? Што е проблемот со тебе?

Како што ти имаш став за другите „како не разбираат ништо од ова или она и 99% не знаат ни што прават“ истото мислење и тие го имаат за тебе... и што правиме сега? Натегање кој ќе попушти или ќе одиме до степен на навредување? :)
Рековме кој што има став, дебатиравме доволно и завршена работа... Што е ова твоето прогонување луѓе и кукурикање на форумов со своето „Знам“?

Нели рековме:

И од каде кај тебе (кој што немаш его нели, праксата во некоја си религиозна јога ти даде нирвана, помирување на антимониите преку јогата, тет а тет со не знам кој бог од јогата) да се потсмеваш на другите и нивното разбирање? Дури пак и да велиш ЗНАМ?
Сподели го искуството, дади патокази за другите и остави тие сами да си го прошират универзумот, како што правам јас со моите „проповеди“ :love:

И еден совет: не го користи „учење“ во минато свршено време, дава лоша слика за тебе... барем мене ми дава слика на заболено его и исфрустриран младич кој што нема друго за правење освен да прогонува луѓе по форум и да им вели ЗНАМ ЗНАМ ЗНАМ.

П.С. Кога ќе имаш напади на „знаење“ удри некоја мантра, ќе ти се избистри умот ;)
Ok...gledam deka si go izgubil "duhot" (voljata) za debatiranje...
Nikade ne si bil navreden,naprotiv, ti na pocetokot sakashe da "ripash" i da me vregjash...
Sega koga svati deka ima vistina vo moeto kazuvanje ....
Ubavo da si ja pominesh nedelata....bez diskusii.....dosta e da go isklucish kom....

С

Само Човек

Гостин
Зарем има поврзаност помеѓу јогата и практикувањето на нејзините техники со Бог или било какви божества?Нема.Заклучок-секој кој практикува јога а не верува во Бог е атеист.Колку што сум запознаен,припадниците на Аврамските религии ја сметаат јогата и медитирањето за демонска работа.За јогата не сум баш сигурен,но за медитирањето сум.И нонсенс е Христијанин да се декларира како таков а да ги практикува овие техники.
Секој шо практикува јога а е теист,атеист е ГЛУП човек. Знаеш јогата е за дознаеш . Ако влезеш со став не верувам или верувам некад нема да дознаеш.
Дали будистите веруваат во постоење на Бог?Не.Секој будист е атеист.
НЕ Е ТАКА. Будистите незнат дали постои бог
Патем зошто сметаш дека на некој би му било срам во јавност да каже дека е Будист?Не верувам дека ќе да е така.
атеист бе брат тоа е модерно, буда тоа е петар пан
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 19:11 ---
Lelee...shto sum propushtil.....ama sega imam vreme i ke procitam se od pocetok.....Ateistite tuka li se?? hahhahaa
oni najdobro znaat shto e religija....moze i ke se nauci neshto?!
сумљам туку ај, Има бе атеистиве секогаш се тука за понекоја пцовка.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
Ok...gledam deka si go izgubil "duhot" (voljata) za debatiranje...
Nikade ne si bil navreden,naprotiv, ti na pocetokot sakashe da "ripash" i da me vregjash...
Sega koga svati deka ima vistina vo moeto kazuvanje ....
Ubavo da si ja pominesh nedelata....bez diskusii.....dosta e da go isklucish kom....
Јас мислам дека нема вистина кај тебе... Мислам дека немаш искуство... затоа и јогата ти е религија...
Ти не си начисто со религиите... Премногу системи можеби ти ги побркале сметките...
Разгледај си таму што, како...

П.С. Не можам да го исклучам пц-то, има сервери на него :)

M

Muranyi

Гостин
Секој шо практикува јога а е теист,атеист е ГЛУП човек. Знаеш јогата е за дознаеш . Ако влезеш со став не верувам или верувам некад нема да дознаеш.
НЕ Е ТАКА. Будистите незнат дали постои бог

атеист бе брат тоа е модерно, буда тоа е петар пан
Не би знаел што да пишам во врска со јогата и каков треба да биде ставот на практикантот,дали да верува или не.

Никој не знае дали постои Бог и никој не може да го знае тоа.Можеш само да веруваш дека постои Бог,а не и да знаеш.Вербата и знаењето се дијаметрално спротивни меѓусебно.

Во мода е и будизам и атеизам.Не верувам дека некој на форумов е атеист од мода,тоа е повеќе за пред друштво и е многу детски и незрело некој од мода да се прави со сила нешто што не е.Навистина,која иронија е да веруваш во Бог а да се декларираш како атеист?Ма моронизам е тоа:)

С

Само Човек

Гостин
Не би знаел што да пишам во врска со јогата и каков треба да биде ставот на практикантот,дали да верува или не.

Никој не знае дали постои Бог и никој не може да го знае тоа.Можеш само да веруваш дека постои Бог,а не и да знаеш.Вербата и знаењето се дијаметрално спротивни меѓусебно.

Во мода е и будизам и атеизам.Не верувам дека некој на форумов е атеист од мода,тоа е повеќе за пред друштво и е многу детски и незрело некој од мода да се прави со сила нешто што не е.Навистина,која иронија е да веруваш во Бог а да се декларираш како атеист?Ма моронизам е тоа:)
иронија е и да не веруваш во бог,а да се декларираш како будист. Или се будист,или атеит, или теист,трето нема.;)

M

Muranyi

Гостин
иронија е и да не веруваш во бог,а да се декларираш како будист. Или се будист,или атеит, или теист,трето нема.;)
Се вртиме во круг,почна да ми се лоши:(Ајде сега одговори,зашто јас можеби грешам-Будистите веруваат во Бог или не?

С

Само Човек

Гостин
Се вртиме во круг,почна да ми се лоши:(Ајде сега одговори,зашто јас можеби грешам-Будистите веруваат во Бог или не?
ни едно ни друго
незнаат, затоа им се праксите да дознаат...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас мислам дека нема вистина кај тебе... Мислам дека немаш искуство... затоа и јогата ти е религија...
Ти не си начисто со религиите... Премногу системи можеби ти ги побркале сметките...
Разгледај си таму што, како...

П.С. Не можам да го исклучам пц-то, има сервери на него :)
Ne me vleci za jazik sega....ili jas ili ti....ocigledno deka na nekoj ne mu e jasno....nemate rascisteno so tie poimi pa najlesno e bez diskusii da si go zadrzete vasheto, poghotovo koga pocnuvate da odnemuvate argumenti....zaeban e mozokot, nekogash znae i da te laze, ti mislish deka go komandash a vsushnost toj te komanda i si naogja dobri izgovori........nego ajde da ne ja shiram...
Nedela e den za odmor, 7ot den vo nedelata, 6 dena raboti 7ot posveti go na BOGA ILI NA TEBE...kako sakash...ZAKONOT NA 7

M

Muranyi

Гостин
ни едно ни друго
незнаат, затоа им се праксите да дознаат...
Зарем?Самиот Буда има кажано дека верувањето во било каков Бог е бескорисно во потрагата по просветлувањето.Будизмот нема никаква врска со Бог или некакви си божества.Е сега дали тоа го двои од групата на религии не знам,зашто во Будизмот сепак постојат натприродни битија,кои не се ништо помоќни од човекот и не преставуваат никакви Богови.И кај ја најде потрагата по Бог во Будизмот?
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 19:46 ---
Nedela e den za odmor, 7ot den vo nedelata, 6 dena raboti 7ot posveti go na BOGA ILI NA TEBE...kako sakash...ZAKONOT NA 7
Денес е сабота,ден за работа и дискусии:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
Ne me vleci za jazik sega....ili jas ili ti....ocigledno deka na nekoj ne mu e jasno....nemate rascisteno so tie poimi pa najlesno e bez diskusii da si go zadrzete vasheto, poghotovo koga pocnuvate da odnemuvate argumenti....zaeban e mozokot, nekogash znae i da te laze, ti mislish deka go komandash a vsushnost toj te komanda i si naogja dobri izgovori........nego ajde da ne ja shiram...
Не да ја шириш, дури и реферати да пишуваш единствено што ќе добиеш е исто мислење од другите што ти го имаш за нив.
Заебан е мозокот? Ај да не ти кажам кој е заебан... со вакви размисли полека ќе дојдеме и до заклучок од каде ти црпиш информации според кои ти судиш(упс ти не судиш, тоа мозокот ти суди а ти прифаќаш дека е вистина) и за религијата и за разните пракси дали се религија или не...

Полека но сигурно...
6 дена работи? Што да работиш? :) На себе си или?
Ако чекаме само еден ден да го посветуваме на себе си, да ти се плукнам во таквиот робски живот. Но, робски богови, ропски верници, робски размисли... Да го оставиме робот да робува на умот... Ц ц ц ц ц...
Хаос..
Се е религија викна робот во својата заблуда и падна на колена пред богот отаде западот.

Ајде сега избувни и кажи ми што ми ти мисли мозокот. Ајде... покажи како ти не го контролираш мозокот, покажи како мислите ти се хаос. Ајде...
Покажи ми ти кој што знаеш најмногу за хата јога, раџа јога... како се тие религија...

Да ми поживееш на Земјата уште долго, Гурџи, бидејќи ќе ти треба ова парче карпа по која се тркалаш наоколу.

П.С. Внимавај да не те занесат мислите па да те пријавам и да добиеш бан. Ако не можеш да си го управуваш умот, управувај си го јазикот (во овој случај прстите) ;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
П.С. Внимавај да не те занесат мислите па да те пријавам и да добиеш бан. Ако не можеш да си го управуваш умот, управувај си го јазикот (во овој случај прстите) ;)
Cledaj, tvoe pravo si e toa..tvoja voilja...ako mislish deka trebe da me prijavish nema da mi smeta...tvoj problem
od mene ne si bil navreden nikogash...za razlika jas od tebe pocesto bev navreduvan i nikogash ne te prijaviv...i voopshto do sega nemam prijaveno nikoj....
a ti namesto da razmisluvash na toa kako da me prijavish... razmisli za toa shto ti zboram i nauci neshto, a ako neshto ne ti e jasno, slobodno postavi prasnanje....na se ke ti odgovoram....;)

С

Само Човек

Гостин
Зарем?Самиот Буда има кажано дека верувањето во било каков Бог е бескорисно во потрагата по просветлувањето.Будизмот нема никаква врска со Бог или некакви си божества.Е сега дали тоа го двои од групата на религии не знам,зашто во Будизмот сепак постојат натприродни битија,кои не се ништо помоќни од човекот и не преставуваат никакви Богови.И кај ја најде потрагата по Бог во Будизмот?
верувањето е бескориско колку и неверувањето.
неверувањето во било ,каков бог е бескорисно во потрагата
верувањето во било каков бог бескорисно во потрагата
Се е тоа верба . Ајде гледај фудбал

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
Cledaj, tvoe pravo si e toa..tvoja voilja...ako mislish deka trebe da me prijavish nema da mi smeta...tvoj problem
od mene ne si bil navreden nikogash...za razlika jas od tebe pocesto bev navreduvan i nikogash ne te prijaviv...i voopshto do sega nemam prijaveno nikoj....
a ti namesto da razmisluvash na toa kako da me prijavish... razmisli za toa shto ti zboram i nauci neshto, a ako neshto ne ti e jasno, slobodno postavi prasnanje....na se ke ti odgovoram....;)
Гледаш дека може да се управува со умот бре гурџи...
Се се учи и надминува преку примери и работа.
Си го гризна јазикот се удираш по прстите и ете ти добар пост во твојот случај. Едно П.С. на крајот и веднаш вклучуваш црвено светло инаку нели, умот ќе те залаже и ќе те предаде.

Јас имам кој да прашувам и си прашувам. Благодарам за понудата, но сепак ќе избегнувам ти да ми објасниш за религија и разните системи заради, по она што го видов како твои размисли...

Се читаме утре, дојде време да го обожаваме најдобриот бог :vozbud:

M

Muranyi

Гостин
верувањето е бескориско колку и неверувањето.
неверувањето во било ,каков бог е бескорисно во потрагата
верувањето во било каков бог бескорисно во потрагата
Се е тоа верба . Ајде гледај фудбал
:ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom