...spored mene najlosha i ubedlivi najgadna rabota e vojnata...dvaputi go "jadev" dosea i mislam deka nema nishto poglupo i polosho od toa...drugo sve se tera i se pominue.
Темава е и констатациите во неа можат да бидат доста релативни. Секоја различно со го сфаќа зборо “лошо“ т.е. “најлошо„.
Според мене лоша во животот е сирмаштијата, но не финансиска сиромаштија туку духновна сиромаштија. Ги жалам луѓето кои духовно се сиромашни тие според мене едноставно не можат да ги сфатат комплицираните работи кои се случуваат секојдневно.
Лошо е да останеш само без никого на светотот.
Но во споредба со болеста и смртта можеби ова горе толку не важно.
Луѓето во животот можат со се да се справат, но која ќе дојде смртта враќање назад нема. Тоа е крај и врв на сите беди со кои потешко или полесно си се справувал во животот.
Jas mislam deka najlosoto nesto sto moze da ti se sluci e posle losoto (sto veke se slucilo), znaci vo najteskite momenti od tvojot zivotot, da nemas nikoj pokraj tebe i da pocuvstvuvas deka si bez podrska i ljubov. Strasno ...:icon_frow
Spored mene najloso vo zivotot e pred se zdravjeto...po toa, da sakas a da ne te sakaat...da si pesimist i da gi gledas samo losite strani vo zivotot...i da ti se desavaat losi raboti konstantno,posle toa mn se razocaruvam!
~Да бидеш покрај некој, а да знаеш дека не можеш да го имаш
~Да останиш сам, да немаш со кого да делиш тага, среќа, радост, смеа..
~Смрт на личност што ти значи (не дај Боже!)
~Се да ти биди сеедно..За ништо да не ти е гајле, за ништо да немаш волја.
~Да не можеш слободно да го живееш животот, да бидиш под контрола на некој или некој да има влијание врз тебе..
Најлошо е да бидеш сам, да немаш пријатели и некој со кој ќе може да се насмееш, а сето тоа токму поради неусмереноста и неправилноста на твојот карактер. Најлошо во животот е кога сам ќе предизвикаш одбивност на луѓето кон тебе, а не сакаш да го признаеш тоа и да го промениш. Тогаш остануваш во дупката, се повеќе се навлекуваш во неа, затоа што сметаш дека токму оној кој може да ти помогне, не е достоен за да побараш помош од него.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.