Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Тоа не е извртување. Извртување е кога ги извртуваш зборовите на соговорникот и всушност твоите зборови ги вметнуваш како да се негов/нејзин цитат. Така се добива лажна претстава како тој/таа да ги кажал тие зборови.

Јас никогаш и никаде не сум тврдел дека ти велиш дека атеизмот е вера. Јас си го кажувам и аргументирам сопственото мислење. А тоа е дека атеизмот е вера, вера втемелена на идеолошкиот материјализам и натурализам.
Ти можеш да не се согласуваш со моето мислење. Тоа е во ред. Во ред е да имаме различни ставови, мислења. Во ред е и да се согласиме дека не се согласуваме.
Оф мори мајко.... Што ли не ќе прочитам од тебе
Чедо манипулаторско, тоа што ти го имаш како мислење на гз закачи си го. Имаш јасна дефиниција што е атеизам и твоето мислење нема да ги смени ни атеистите ни дефинициите.
Штом ти снема донации за Born Again, ќе почнеш со твоите познати манипулаторски проповеди на форумов. Оди на друго место прави го тоа, те знаеме шо мустра си

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.663
Поени од реакции
59.712
Чорба изјасни се ќе ти скратат 50% ако продолжиш да бегаш секогаш кога е густо. :giggle:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Човек, кој во времето во кое што живеел се залагал за правдина, собирал следбеници, држел говори за тоа што е добро што е лошо, и пропагирал свои мислења меѓу луѓето.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
Синот на Јехова.
Првото духовно битие креирано од Творецот.
Познат е и под името Михаил-архангел од висок ред тоест херувим.
Ti da ne si Jehovin svedok?
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 10:26 ---
Otecot i Sinot se edno. (Jovan 10, 30; Jovan 14, 8-10)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Po negovoto pisuvanje. Toa sto toj go napisa go tvrdat Jehovinite svedoci. Pravoslavnite, protestantite i katolicite ne mislat taka.
А што викаат адвентистите, пентакосталијанците, мормоните, баптистите, анабаптистите, презбетеријанците, англиканците, методистите, јеховистите и останатите 37.000 христијански деноминации?

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
А што викаат адвентистите, пентакосталијанците, мормоните, баптистите, анабаптистите, презбетеријанците, англиканците, методистите, јеховистите и останатите 37.000 христијански деноминации?
za jehovinite svedoci i zboruvav, citaj sto pisuva
site ovie ostanati veruvaat deka Isus e Sin Bozji, nekoi veruvaat vo Trojstvo, nekoi ne, megutoa site se slozuvaat deka Isus i arhangelot Mihail se dve razlicni raboti
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 14:30 ---
isto taka, za site ostanati Gospod e Jahve a ne Jehova

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
-Јас сум патот
-Јас сум светлината
-Јас сум се она што е околу нас
Аха значи Исус бил џедај или the Force?
Во продолжение дел од кодот на џедаите:
There is no chaos, there is harmony
There is no death, there is the Force

Шала на страна (но морав-јуначко срце не издржа) зошто е толку страшно да се прифати дека Исус бил само еден многу мудар човек (скоро колку и Буда) и нешто кон кое треба сите да се стремиме.
А за сите чуда кои ги направил и не ми се нешто посебно затоа што човечкиот ум е неотркриен универзум. На пример дали знаете дека скоро во исто време во Рим живеел човек кој имал способност да ги оживува мртвите за што има и документирани историски докази од римските историчари во тоа време.
Одење по вода-видете само колку клипа има на youtube за тоа во контролирани услови т.е. под надзор на стручни лица и не само што мозат да одат по вода туку и кашување на вертикални ѕидови и други работи. Што сите тие се свети лица.
На крај и самиот Исус забранил да се градат какви било храмови во негово име и да се величаат неговите дела. А баш тоа сите верници го прават ги кршат заповедите на човекот на кој му се клањаат.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
-Јас сум патот
-Јас сум светлината
-Јас сум се она што е околу нас
Аха значи Исус бил џедај или the Force?
Во продолжение дел од кодот на џедаите:
There is no chaos, there is harmony
There is no death, there is the Force

Шала на страна (но морав-јуначко срце не издржа) зошто е толку страшно да се прифати дека Исус бил само еден многу мудар човек (скоро колку и Буда) и нешто кон кое треба сите да се стремиме.
А за сите чуда кои ги направил и не ми се нешто посебно затоа што човечкиот ум е неотркриен универзум. На пример дали знаете дека скоро во исто време во Рим живеел човек кој имал способност да ги оживува мртвите за што има и документирани историски докази од римските историчари во тоа време.
Одење по вода-видете само колку клипа има на youtube за тоа во контролирани услови т.е. под надзор на стручни лица и не само што мозат да одат по вода туку и кашување на вертикални ѕидови и други работи. Што сите тие се свети лица.
На крај и самиот Исус забранил да се градат какви било храмови во негово име и да се величаат неговите дела. А баш тоа сите верници го прават ги кршат заповедите на човекот на кој му се клањаат.
Ништо од горенаведеново не го оспорува, девалвира или демантира делото на Исус.

Тоа болдот е само твое размислување, апсолутно небитно за околината.

Чудата различно се перцепираат, но тоа никако не значи дека не се чуда

Што е чудо според тебе?.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Ништо од горенаведеново не го оспорува, девалвира или демантира делото на Исус.

Тоа болдот е само твое размислување, апсолутно небитно за околината.

Чудата различно се перцепираат, но тоа никако не значи дека не се чуда

Што е чудо според тебе?.
Прво зошто коментарот го дочекуваш на клизчки старт. Како прво и како што искоментира ништо не го оспорува, девалвира или демантира делото на Исус затоа што тоа и не ми беше целта но сепак го дочека на клизачи. Како како човек можам да оспорувам човек кој пред 2000год. кажал: Кој нема направено грев нека го фрли првиот камен. Но го оспорувам кажувањето на црквата за него т.е. дека бил Божји син а не само многу мудар човек.

За тоа што го болдираше дали е само мое размислување или на цела научна јавност, будисти, таоисти па и на секоја религија е стварно добро прашање. Запрашај се само кога одиш на литургија што се случува со тебе и со твојот ум во тие моменти, дали се полниш со позитивна енергија, исто како сто се случува при медитација само разликата е што ти тоа го постигнуваш со туга помош и затоа брзо исчезнува, а сигурно не е поради контактот со Творецот.

Чуда не постојат се има причинско последичен однос. А во врска со т.н. чуда на Исус зошто црквата секое денешно чудо (тука мислам на биоенергија, космичка енергија, чи итн) го карактеризира како вештерство, што само Исус смеел да прави чуда, а седруго е дело на Ѓаволот.

Kajgana Shop

На врв Bottom