Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Што е различна САМОДОВЕРБА од ВЕРБА ВО СВОИТЕ МОЖНОСТИ????Зборуваш за самодоверба, тоа нема никаква врска со муабетот.
Што е различна САМОДОВЕРБА од ВЕРБА ВО СВОИТЕ МОЖНОСТИ????Зборуваш за самодоверба, тоа нема никаква врска со муабетот.
Верба со самиот себе=самодовербаЗборуваш за самодоверба, тоа нема никаква врска со муабетот.
Каква врска има твоево прашање со нашиот муабет претходно?Што е различна САМОДОВЕРБА од ВЕРБА ВО СВОИТЕ МОЖНОСТИ????
Вербата е субјективна категорија.Каква врска има твоево прашање со нашиот муабет претходно?
Ако ти имаш верба дека можеш да леташ, дали тоа прави било каква разлика во тоа дали можеш да леташ или не, и аналогно ако верник има верба во Господ, дали тоа прави било каква разлика дали Господ постои или не?
.Каква врска има твоево прашање со нашиот муабет претходно?
Ако ти имаш верба дека можеш да леташ, дали тоа прави било каква разлика во тоа дали можеш да леташ или не, и аналогно ако верник има верба во Господ, дали тоа прави било каква разлика дали Господ постои или не?
Прилично сум сигурен дека ако Исус сакаше ние да полетаме, ќе ни пишеше збор-два за теоријата на аеродинамиката во својата книга, а не да замара со апстрактни мелодраматични хипи говори..
.
А Исус му рече: „Ако можеш да поверуваш - се’ е можно за оној што верува!”
(Ев.Марко.9:23)
Вербата е првото од најважните три нешта во животот!
Кога не би имале верба дека еден ден ние луѓете ќе можеме да летаме, тогаш засигурно и до ден денешен не би можеле да летаме, а камоли да го видиме БОГА во Христа, како што ќе Го видиме!
Но - БОГУ Фала и Слава - ние денес можеме да летаме дури дотаму кадешто и најснажните птици не можат да замислат да летаат.
Денот засигурно доаѓа, кога - преку Милоста (Мудроста) БОЖЈА - ќе патуваме не само низ просторот, туку дури и низ времето како што Господ Исус Христос тоа ни го покажа!
п.с. Што мислите зошто човекот кој што потекнува од јудејо/христијанската култура за првпат полета и зошто - ако не престане да му противи на Евангелието БОЖЈЕ (Христос) - ќе доживее голем пад?
![]()
Прилично сум сигурен дека ако Исус сакаше ние да полетаме, ќе ни пишеше збор-два за теоријата на аеродинамиката во својата книга, а не да замара со апстрактни мелодраматични хипи говори.
Ако Исус ги дадеше сите одговори на нашите прашања во својата книга немаше да има потреба од развој на науката во било која област. Не е интересно така.Прилично сум сигурен дека ако Исус сакаше ние да полетаме, ќе ни пишеше збор-два за теоријата на аеродинамиката во својата книга, а не да замара со апстрактни мелодраматични хипи говори.
Јас би сакал да како знак дека постои Исус ми префрле неколку стотици иљади евра на сметка... тоа би ме убедило !sakam da mi se sluci nekoja slucka vo vrska so ISUSA ili nekoj znak deka e tuka do mene ili da se pojavi kako figura da go vidam. sakam predizvik.![]()
nikakva..igra na zboroviШто е различна САМОДОВЕРБА од ВЕРБА ВО СВОИТЕ МОЖНОСТИ????
Skromnosta e doblestЈас би сакал да како знак дека постои Исус ми префрле неколку стотици иљади евра на сметка... тоа би ме убедило !
Се дотогаш тој за мене ќе остане она што беше, Евреин престолонаследник , кој заедно со група зелоти се обидел да крене востаније против Рим, и при тоа бил заробен и осуден на смрт од римјаните.
Не е.Skromnosta e doblest![]()
Da ne si sin na minister?Не е.
Тоа го измислија оние кои немаат со што да се пофалат пред светот. Кој виде аир од скромност? Плус секој себе си се нае најдобр и најдобро може да сведочи за себе каков е. Затоа и можам слободно на секој да му кажам дека сум ентелигентно, начитано, бистро, стројно, лепо васпитано, секси, талентирано, паметно, работливо, добро ситуирано градско дете.
.... I posle se toa nabrojanoto, VOSKRESNAL!Јас би сакал да како знак дека постои Исус ми префрле неколку стотици иљади евра на сметка... тоа би ме убедило !
Се дотогаш тој за мене ќе остане она што беше, Евреин престолонаследник , кој заедно со група зелоти се обидел да крене востаније против Рим, и при тоа бил заробен и осуден на смрт од римјаните.
A, istorijata shto nudi egzaktnost, si ibalo majkataНе е.
Тоа го измислија оние кои немаат со што да се пофалат пред светот. Кој виде аир од скромност? Плус секој себе си се нае најдобр и најдобро може да сведочи за себе каков е. Затоа и можам слободно на секој да му кажам дека сум ентелигентно, начитано, бистро, стројно, лепо васпитано, секси, талентирано, паметно, работливо, добро ситуирано градско дете.
Исус постоел и живеел само во евангелијата, ако се обидеш да го реконструираш врз историски факти и настани, записи ... ќе видиш дека према нив Исус не постоел. Многу изреки на Исус се земени од други мислеители, претежно фарисеји, многиу христијански обреди се земени од пагански култови, многу легенди за Исус се земени од пагански богови. Нема ни оригиналност ни историска изджаност во постоењето на еден таков Исус.