Што вели Библијата за Мухаммед а.с

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Nisto od tebe slab hristijanin si stanal, prodolzisi so ateizmot:)
Никогаш не сум ни престанал, секогаш сум бил атеист. Инаку фала ти што ми дозволи да продолжам. :facepalm: А нит сум мислел ни мислам да станувам христијанин. Муслиман па хич.

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
И што забележал тој на телото на синот на Абдула?

.
i sto zabelezal?[DOUBLEPOST=1403026806][/DOUBLEPOST]
Никогаш не сум ни престанал, секогаш сум бил атеист. Инаку фала ти што ми дозволи да продолжам. :facepalm: А нит сум мислел ни мислам да станувам христијанин. Муслиман па хич.
sekoj po svjot pat ,

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
verekva se onoj koj ja spozna vistinata i koi veruvse i go cekase posledniot bozji verovesnik, a toj sto go spomnuvas vorakva ,t,e,verekva rekol;
se kolnam vo onoj vo cii sto race e mojot zivot , ti si pratenik na ovoj ummet! tebe ti dosol Allahoviot poverenik, lpj sto mu doagal i na mojsej[DOUBLEPOST=1403026152][/DOUBLEPOST]
Nisto od tebe slab hristijanin si stanal, prodolzisi so ateizmot:)
Ах си го избришав постот по грешка:P

Нема везе. Ако така те учеле за овие тројца во ред. Но сепак потруди се малку да подистражиш ;)[DOUBLEPOST=1403026928][/DOUBLEPOST]
i sto zabelezal?[DOUBLEPOST=1403026806][/DOUBLEPOST]
sekoj po svjot pat ,
Го забележал тоа, од кое изградил приказна дека таа "бемка" e заради исчистените гревови.

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Ах си го избришав постот по грешка:P

Нема везе. Ако така те учеле за овие тројца во ред. Но сепак потруди се малку да подистражиш ;)[DOUBLEPOST=1403026928][/DOUBLEPOST]

Го забележал тоа, од кое изградил приказна дека таа "бемка" e заради исчистените гревово.
Potrudise i ti da podistrazuvas;)
zabelezal zs tie go ocekuvale bozjiot verovesnik koj ke dojde i imal pecat na verovesnistvo Imal znak vo oblik na jabolko nad gornata r'skavicna pleska.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
potrudise i ti da podistrazuvas;)
zabelezal zs tie go ocekuvale bozjiot verovesnik koj ke dojde i imal pecat na verovesnistvo Imal znak vo oblik na jabolko nad gornata r'skavicna pleska.
Познато ми е тоа со белегот и истражувано.

Види у суштина никој нема проблем со вашето верување за пророкот, фантастичната замисла за настанокот на куранот и вашата традиција и стил на живот.

После година-две поминати у дискусии со муслимани, сметам дека нема поента да се разјаснувам дали римо-католички свештеници и нивна женска роднина чекале некаков си веровесник, а немале некоја друга намера, токму со претставник од најпроблематилното племе на кураиши, во тој период.

Ми останува да го испочитувам твоето верување, се додека е во граници на нормала и не ја загрозува околината.

Проблемот е што ширум светот, некои го имаат сфатено пророкот и исламот, многу различно од тебе, на пример, и со тоа допринесуваат до ужасни ситуации и проблеми на се околу нив.

Значи не е проблемот во верувањето, во вашето толкување, во обидот да го приближите исламот поблиску до другите, туку проблемот е во тоа што го интерпретирате крајно екстремистички и притоа се нанесува огромна штета на сето останато население.

Нели важеше - мене мојата вера, тебе твојата.?

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Познато ми е тоа со белегот и истражувано.

Види у суштина никој нема проблем со вашето верување за пророкот, фантастичната замисла за настанокот на куранот и вашата традиција и стил на живот.

После година-две поминати у дискусии со муслимани, сметам дека нема поента да се разјаснувам дали римо-католички свештеници и нивна женска роднина чекале некаков си веровесник, а немале некоја друга намера, токму со претставник од најпроблематилното племе на кураиши, во тој период.

Ми останува да го испочитувам твоето верување, се додека е во граници на нормала и не ја загрозува околината.

Проблемот е што ширум светот, некои го имаат сфатено пророкот и исламот, многу различно од тебе, на пример, и со тоа допринесуваат до ужасни ситуации и проблеми на се околу нив.

Нели важеше - мене мојата вера, тебе твојата.?
prasanje sto sum go postavuval i ke go postavuvam zosto go osporuvate pratenistvoto na muhamed,a,s , koga veke postojat mnogu prorostva vo biblija sto aludiraat na negovoto verovesnistvo?
da vazi mene mojata vera a tebe tvojata , sekoj po svojot pat , no ti nemas vera pa ne ti velam tvojata :)[DOUBLEPOST=1403029490][/DOUBLEPOST]
Ima sekakvi grupacii se slozuvam so tebe;)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
prasanje sto sum go postavuval i ke go postavuvam zosto go osporuvate pratenistvoto na muhamed,a,s , koga veke postojat mnogu prorostva vo biblija sto aludiraat na negovoto verovesnistvo?
da vazi mene mojata vera a tebe tvojata , sekoj po svojot pat , no ti nemas vera pa ne ti velam tvojata :)[DOUBLEPOST=1403029490][/DOUBLEPOST] Ima sekakvi grupacii se slozuvam so tebe;)
Respect (y)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
во тоа се случни сите пратеници........... зошто тоа не би бил Давид пример??
.

Сите вистински пророци се слични и сите како сенка упатуваат на Светлината и Ликот БОЖЈИ,
Кој што стана човек во Исус, Кого и Св.Пр. Давид Го наречуваше Мојот Господ!

Тој - Исус - е Целта и Печатот на сите вистински пророци, од кои ниеден не се израмнувал со Него!

Сваќаш?

И кога се собраа фарисеите, Исус ги праша и рече:
Што мислите за Христа (Месија)? Чиј е син?
Тие Му одговорија: Давидов.
Исус им рече:
„Како тогаш Давид, надахнат од Духот, Го нарече Господ, велејќи:
»Му рече Господ на Мојот Господ: Седи од Мојата десна страна,
додека не ги положам непријателите Твои во подножјето на нозете Твои.«
И така, ако Давид Го нарече Господ, како тогаш да Му е Он син?”
И никој не можеше да му одговори ниту збор, и од тој ден никој веќе не се осмели да Го праша.

(Ев.Матеј 22:41+)

,

.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
da vazi mene mojata vera a tebe tvojata , sekoj po svojot pat , no ti nemas vera pa ne ti velam tvojata :)[DOUBLEPOST=1403029490][/DOUBLEPOST] Ima sekakvi grupacii se slozuvam so tebe;)
Додека си беа луѓето многубошци, немаше верска омраза (барем не во оваа мера) секој си се клањаше на своите богови и прифаќаше дека постојат и други. Од ко дојде монотеизмот, почнаа и верските омрази и нетолеранција и оспорувања, Рисјаните им оспоруваат на јудејците нивните закони и пророштва, јудејците им оспоруваат на рисјаните Исуса, рисјаните му оспоруваат на муслиманите мухамед и коранот, муслиманите му оспоруваат на рисјаните исуса како син божји и воскреснувањето... и се убиваат веќе со векови ради тоа.
Многу се нервозни насилни и нетрпеливи овие новите религии. Како да не ги даде некој вечен мудар и милостив бог....

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Додека си беа луѓето многубошци, немаше верска омраза (барем не во оваа мера) секој си се клањаше на своите богови и прифаќаше дека постојат и други. Од ко дојде монотеизмот, почнаа и верските омрази и нетолеранција и оспорувања, Рисјаните им оспоруваат на јудејците нивните закони и пророштва, јудејците им оспоруваат на рисјаните Исуса, рисјаните му оспоруваат на муслиманите мухамед и коранот, муслиманите му оспоруваат на рисјаните исуса како син божји и воскреснувањето... и се убиваат веќе со векови ради тоа.
Многу се нервозни насилни и нетрпеливи овие новите религии. Како да не ги даде некој вечен мудар и милостив бог....
тоа е ради луѓето. исламот не е нова религија............

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
тоа е ради луѓето. исламот не е нова религија............
Понова е од паганството, митраизмот, хиндуизмот, будизмот, јудаизмот, христијанството...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Исламот е од Адам а.с па сега ти види............
То значи дека евреите се избран свет божји народ, а Исус е првиуот воскреснат муслиман... у ствари Лазар пред него воскреснал... како и да е имаме воскреснати исламци и избран исламски народ - Еврејски

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
То значи дека евреите се избран свет божји народ, а Исус е првиуот воскреснат муслиман... у ствари Лазар пред него воскреснал... како и да е имаме воскреснати исламци и избран исламски народ - Еврејски
Ne te svativ. Kaj Bog nema vera judaizam, hristijanstvo. Cesnite i iskreni vernici evrei bea muslimani a verata e islam uste od adam a.s.

Kajgana Shop

На врв Bottom