Што вели Библијата за Мухаммед а.с

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Druze ne si cital kuran a mi kazuvas deka e fejk. Si slusnal samo zbor od recenica za muhammed i tolku. Vojnata e odobrena no so mnogu uslovi. Zatoa pisav ne e tuku taka. Nikoj netreba da zabranuva hristijanstvo. Muhammed imal sosedi evrei. Inaku vojskovodec bil i Danail i Mojsej i ubivale nevernici. A i Isus vo nekolku navrati povikuva na bunt protiv onie sto ne go prifakaat. Od moe iskustvo sum kazal, dodeka sekoj musliman go poistovetuvas so odredena nacionalnost za tebe toa se teroristi i kraj.
Кои се тие многу услови? Кои тоа услови беа исполнети кога во третиот калифат стигнаа до Франција, ја завладеаа северна африка и на исток до Индија? Делеа рахатлук и цвеќе?

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
Кои се тие многу услови? Кои тоа услови беа исполнети кога во третиот калифат стигнаа до Франција, ја завладеаа северна африка и на исток до Индија? Делеа рахатлук и цвеќе?
a sto te maci tebe sto stignaa do Francija i do Indija?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
a sto te maci tebe sto stignaa do Francija i do Indija?
Мене ништо не ме мачи, ве мачи вас тоа што “религијата на мирот“ е всушност регија на војна, а сакате да ја прикажете инаку, а не ви успева тоа.

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
Мене ништо не ме мачи, ве мачи вас тоа што “религијата на мирот“ е всушност регија на војна, а сакате да ја прикажете инаку, а не ви успева тоа.
koga nekoj ti nametnuva vojna ti sto bi predlagal?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
koga nekoj ti nametnuva vojna ti sto bi predlagal?
Што трескаш бе момак? Кој во Шпанија им наметнал војна? Кој наметнал војна во северна Африка? Гачки за деца, по дома раскажувај си.

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Znaci ni eden musliman ne e musliman...bidejki site muslimani po celiot svet OFICIJALNO zabranuvat hristijanstvo i ubivat hristijani.
Drugo vasata FEJK prepisana verzija na Biblija i dodadeni morbidni stavovi na eden tiranin ne ve pravi vernici niti pa pravi nekoja vera.
Nesto sto nikogas nema da prebolite e slednoto:
-Muhamed ubival luge
-Muhamed imal robovi
-Muhamed imal Seks so devojce od 9 godini
-Muhamed vodil ratovi

Se se vrti kaj nego na ubivanje,seks so zeni i robovi....
Mnogo jak idol imate...
Ostaj tie babini devetini,
ostaj tie rekla kazala,i sto te ucat tvoite misioneri, tuku daj potrudise da bides dostoen na temata,
da te potsetam temata e Што вели Библијата за Мухаммед а.с

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ima onie koi istrazuvaat i koja ja baraat vistinata.
ako si hristijanin da razgovarame ako ne si zosto bi razgovarale jas i ti ?a ako sakas da doznaes nesto poveke togas bi trebalo za da dobies odgovor treba da gi analiziras bukvalno sekoj zbor vo biblijata i kuranot i biografijata na Muhamed.A.S,
eve na primer , ke navedam eden bibliski teskt za da ti svatis no ne veruvam vo toa;
Книга пророк Исаија
11Нека издигне глас пустињата и нејзините градови, населбите, каде што живее Кидар;

Kako moze vo biblijata da se spomnuva ovoj zbor kidar?

vo ovaa bibliska recenica se opisuva deka kirdarskiot narod ke go slavi boga,a Muhamed,a,s poteknva od kidarskiot narod
od pustinata faran, kade sto ziveel ismail? citaj;
Прва книга Мојсеева (Битие)
20. А Бог беше со детето, и тоа порасна, и заживеа во пустињата, и стана стрелец со лак.
21. Тоа живееше во пустињата Фаран.
sto podrazbiras ti od ovie bibliski zborovi?

citaj;
33. Мојсеевиот последен благослов.
2. И тој рече: „Господ дојде од Синај, ни се јави нам во Сир, се покажа од планината Фаран и пристигна со десетици илјади светии; а од десната страна со Него беа ангели.

kade e sinaj kade e sir a kade e faran?

bitie 17/20
Те послушав и за Исмаила. Еве го благословувам: ќе го направам плоден и ќе го размножам многу; дванаесет кнезови ќе произлезат од него и голем народ ќе направам од него .
zosto biblijata go spomnuva ismail i go blagoslovuva i veli deka ke ima dvanaeset sinovi?

spored biblijata;

Прва книга Мојсеева (Битие)
2. Еве го родословот на Исмаила, синот Авраамов, кого му го роди на Авраама Агара Египтјанката, слугинката на Са’ра.
13. А ова се имињата на синовите Исмаилови, како што ги именуваа во родовите нивни: првенецот Исмаилов е Навајот, па Кидар, Навдеил и Масам,
14. потоа Масма, Дума и Маса,
15. Хадар, Теман, Јетур, Нафес и Кедма
.
16. Тоа се синовите Исмаилови, и тоа се имињата според селиштата, шаторите и населбите нивни. Тоа се дванаесетте кнезови над племињата нивни.
koi se tie naselbi kade zivee kidar

znaes li ti koi se tie kidarci?

spored biografijata na Muhamed,a,s;potekloto na muhamed;
ismail imal 12 sinovi toa se, nabit, kajdar , edbail, mibsam, misma, duma, misa, haded, jetma, jetur, , nefis, i kain deman,
a od kajdar poteknuvaat;
kajdar,

.aram,
avda
mezij
samaj
zarih
nahis
maksar,
ejham
efnad
ajsar
dejsan
ijed, eravij, jelha, jehzan,jasribi, senber, hamdan,ed-dua,ubejd,abkar,ijed, mahij, nahis, dzhim, tabih, jedaf, baldas, haza,, bevz, avs, selaman, humesr,,
adnan,
mead
nezar
mudar,
ilijas
mudrike
huzejme
kinane
nedar(kajs)
malik
ibn kusaj(imeto mue kurejs, i spored nego plemeto go dobilo i imeto)
abdu manaf(imeo mue el mugire)
ibn hasim,
abdul-mutalib,
ibn abdulah

muhamed,
Море, те прашав зошто од петни жили се трудите да најдете нешто во Библијата што ќе ја потврди вашата вера.

Ти можеш да толкуваш стихови и преводи како сакаш, за да дојдеш до посакуваната цел.

Факт е дека вашиот пророк никако не се споменува во Библијата, освен во делот за лажните пророци што ќе дојдат.

Не ми одговори на клучното прашање – ако си толку сигурен во својата вера, зошто имаш потреба да изнајдеш доказ дека за таа твоја верба и пророк пишувало и во Библијата?

Христијаните на пример воопшто не ги интересира куранот, и јасно им е кој евашиот пророк . Ниту се замараат да најдат дали Исус се споменувал во Египет или Стара Грција.

Но, вие се замарате, и уште повеќе имате потреба од тоа. Зошто?

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Море, те прашав зошто од петни жили се трудите да најдете нешто во Библијата што ќе ја потврди вашата вера.

Ти можеш да толкуваш стихови и преводи како сакаш, за да дојдеш до посакуваната цел.

Факт е дека вашиот пророк никако не се споменува во Библијата, освен во делот за лажните пророци што ќе дојдат.

Не ми одговори на клучното прашање – ако си толку сигурен во својата вера, зошто имаш потреба да изнајдеш доказ дека за таа твоја верба и пророк пишувало и во Библијата?

Христијаните на пример воопшто не ги интересира куранот, и јасно им е кој евашиот пророк . Ниту се замараат да најдат дали Исус се споменувал во Египет или Стара Грција.

Но, вие се замарате, и уште повеќе имате потреба од тоа. Зошто?
ti taka govoris no ne i biblijata pa ako napisat i druga biblija mozebi i toa ke go sokrijat
jas ne zboruvam kako sto jas sakam tuku citam biblija eve i ti posluzise od ova biblija http://agapi.mk/sveto-pismo/star-zavet/prva-kniga-mojseeva/#anchor16
zatoa sto sekoj bozji verovesnik go najavuval doaganjeto na drugiot verovesnik i koga doznale deka Muhamed,a,s ne poteknuva od lozata na isak tuku od ismail, oni vesto gi prikrivaat zborovite vo svetoto pismo i im dodavale drugi zborovi ,no nikako da gi sokrijat kako sto treba.pa mozes vo bibliata da sretnis dosta zborovi prorostva sto asociraat na Muhamed,a,s, zatoa sto evreite i hristijanite go negiraat pratenistvoto na Muhamed,a,s , kako sto i gi negirale i pratenistvoto od drugite verovesnici,
.ako te smetat lazgo o muhamed! evreite i drugi nevernici za lazni i nevernicki se smetani i mnogu drugi verovesnici pred tebe , im doagaa na svoite narodi so prekrasni nadprirodni dela i jasni dokazi so nebesni knigi,evrite ne samo sto go ismejuvale na muhamed tuku gi ismejuvale i site verovesnici prateni od boga pa i isus ;
sekoj verovesnik koga ke im dojdel oni go ubivale a nekoi gi ismevale i ne veruvaale vo prateinstvata nivni

zatoa e i spomnat ovoj aet od kuran;

nie iprativme mnogu verovesnici niz minatite stoletija pret tvojot narod o Muhamed! sekoj verovesnik koj im doagase go ismejuvaa kako sto te ismejuvaat i tebe, nie gi unistivme onie koi gi smetaa za lazni nasite verovesnici iako bea posilni i pojaki, bea kazneti pretodnite genearacii zaradi nivnoto veruvanje, nasilstvo i ismejuvanje na nasite pejkamberi.
ti gi objavivme o , muhamed! najasnite ajeti koi ja dokazuvaat vistinitosta na tvoeto pratenistvo, nego ne go priznaavaat onie koi ja napustaat verata na Allah.dz..s.
nikogas so tebe nema da bidat zadovolnii o muhamed!
ni evreite ni hristijanite se dodeka ne ja ostavis tvojata vera ne ja prifatis nivnata vera, kaziii im;
verata islam e ispravna vera koga bi gi sledel nivnite zelbi, otkako ti dojde objavata nema da najdes kaj Allah nikakov zastitnik koj ke ti koristi i nikakov pomosnik koj ke ti pomogne,

Последно уредено:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
ti taka govoris no ne i biblijata pa ako napisat i druga biblija mozebi i toa ke go sokrijat
jas ne zboruvam kako sto jas sakam tuku citam biblija eve i ti posluzise od ova biblija http://agapi.mk/sveto-pismo/star-zavet/prva-kniga-mojseeva/#anchor16
zatoa sto sekoj bozji verovesnik go najavuval doaganjeto na drugiot verovesnik i koga doznale deka Muhamed,a,s ne poteknuva od lozata na isak tuku od ismail, oni vesto gi prikrivaat zborovite vo svetoto pismo i im dodavale drugi zborovi ,no nikako da gi sokrijat kako sto treba.pa mozes vo bibliata da sretnis dosta zborovi prorostva sto asociraat na Muhamed,a,s, zatoa sto evreite i hristijanite go negiraat pratenistvoto na Muhamed,a,s , kako sto i gi negirale i pratenistvoto od drugite verovesnici,
.ako te smetat lazgo o muhamed! evreite i drugi nevernici za lazni i nevernicki se smetani i mnogu drugi verovesnici pred tebe , im doagaa na svoite narodi so prekrasni nadprirodni dela i jasni dokazi so nebesni knigi,evrite ne samo sto go ismejuvale na muhamed tuku gi ismejuvale i site verovesnici prateni od boga pa i isus ;
sekoj verovesnik koga ke im dojdel oni go ubivale a nekoi gi ismevale i ne veruvaale vo prateinstvata nivni

zatoa e i spomnat ovoj aet od kuran;

nie iprativme mnogu verovesnici niz minatite stoletija pret tvojot narod o Muhamed! sekoj verovesnik koj im doagase go ismejuvaa kako sto te ismejuvaat i tebe, nie gi unistivme onie koi gi smetaa za lazni nasite verovesnici iako bea posilni i pojaki, bea kazneti pretodnite genearacii zaradi nivnoto veruvanje, nasilstvo i ismejuvanje na nasite pejkamberi.
ti gi objavivme o , muhamed! najasnite ajeti koi ja dokazuvaat vistinitosta na tvoeto pratenistvo, nego ne go priznaavaat onie koi ja napustaat verata na Allah.dz..s.
nikogas so tebe nema da bidat zadovolnii o muhamed!
ni evreite ni hristijanite se dodeka ne ja ostavis tvojata vera ne ja prifatis nivnata vera, kaziii im;
verata islam e ispravna vera koga bi gi sledel nivnite zelbi, otkako ti dojde objavata nema da najdes kaj Allah nikakov zastitnik koj ke ti koristi i nikakov pomosnik koj ke ti pomogne,
Ти сериозно мислиш дека ако некој сака нешто да смени во некоја книга, тоа ќе го направи толку невешто за да дури и ти можеш да го приметиш тоа. Не ме заебаај, те молам:)

Од една страна велиш дека некој ја модификувал Библијата, а од друга страна се повикуваш на истата, и ја користиш како авторитет за да ја потврдиш вистинитоста на наредната книга. Дали сте свесни како делува ова од страна:)?

Која е потребата да најдете доказ во Библијата што ќе ви ја потврди вашата вера? Сомнеж ли ве копка?

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Море, те прашав зошто од петни жили
toj zbor sto si go upotrebil ,,more'' e izras na derenje , ednostavno si ze zaprasal zosto ljugeto vikaat i se derat?[DOUBLEPOST=1403007477][/DOUBLEPOST]
Која е потребата да најдете доказ во Библијата што ќе ви ја потврди вашата вера? Сомнеж ли ве копка?
nikakov somnes ne ne kopka tuku ednostvano vistinata ja zboruvame, pa koj kako ke si svati.sekoj po svoj pat.

Последно уредено:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
toj zbor sto si go upotrebil ,,more'' e izras na derenje , ednostavno si ze zaprasal zosto ljugeto vikaat i se derat?[DOUBLEPOST=1403007477][/DOUBLEPOST]
nikakov somnes ne ne kopka tuku ednostvano vistinata ja zboruvame, pa koj kako ke si svati.sekoj po svoj pat.
Искрено, не сум се запрашал зошто луѓето викаат и се дерат, од проста причина, што ми е познат одговорот на тоа.

Но, од друга страна, сум се запрашал често пати, зошто луѓето убивале и убиваат во име на замислен ентитет на небото, или пак иделаизиран лик од минатото, чиј живот, најблаго кажано, е проследен со еден куп историски контраверзи.

Можеш ли да ми одговориш на ова прашање? Или нека одговори било кој - христијанин, муслиман, јудеец.......доколку ти не можеш.

Велиш дека немаш сомнеж, туку ја кажуваш вистината.

Кому му е потребна твојата вистина и зошто?

Како заклучи дека немаш сомнеж? Испитуваше ли?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Треба да те копка, оти тоа што кажуваш не е вистина. Еве ја вистината само за твоите очи, што пишува во библијата.

„Пазете се од лажните пророци,
кои доаѓаат во овча кожа, а одвнатре се
волци грабливи.

(ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ, 7,15)

Тогаш ќе ве предадат на мачење и
ќе ве убијат; и ќе бидете мразени од сите
народи, заради Моето име.
Тогаш мнозина ќе се соблазнат и
еден со друг ќе се предаваат и еден со
друг ќе се мразат;
многу лажни пророци ќе се појават
и ќе прелажат мнозина;

и бидејќи беззаконијата ќе се умно-
жат, кај мнозина љубовта ќе олади.

(ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ, 24, 9-12)

Зашто ќе се појават лажни месии и
лажни пророци, и ќе покажат големи
знаци и чуда,
за да ги прелажат, ако е
можно, дури и избраните.

(ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ, 24, 24)

Зашто, ќе се појават лажни христоси
и лажни пророци
, и ќе покажат
знаци и чуда, за да ги прелажат, ако е
можно, и избраните.

(ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАРКО 13, 22)

Доаѓањето на тој беззаконик ќе биде
по дејство на сатаната
, со секаква сила
и знаци и лажни чудеса,

(ВТОРО ПОСЛАНИЕ ДО СОЛУЊАНИТЕ, 2, 9)

Возљубени, не верувајте му на секој
дух, туку проверувајте ги духовите:
дали се од Бога, бидејќи многу лажни
пророци
се јавија во светот.

(ПРВО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЈОВАН, 4, 1)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Треба да те копка, оти тоа што кажуваш не е вистина. Еве ја вистината само за твоите очи, што пишува во библијата.

волци грабливи.

друг ќе се мразат;
и ќе прелажат мнозина;

знаци и чуда,
за да ги прелажат, ако е
можно, дури и избраните.

и лажни пророци
, и ќе покажат
можно, и избраните.

по дејство на сатаната
, со секаква сила
и знаци и лажни чудеса,

пророци
се јавија во светот.

Атеист,

море, да не прејде у теисти?...Ш‘о е ‘воа цитирање библиски стихови?...:icon_lol:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

волци грабливи.

друг ќе се мразат;
и ќе прелажат мнозина;

знаци и чуда,
за да ги прелажат, ако е
можно, дури и избраните.

и лажни пророци
, и ќе покажат
можно, и избраните.

по дејство на сатаната
, со секаква сила
и знаци и лажни чудеса,

пророци
се јавија во светот.

Морам да го пофалам постов, посебно трудот да се извадат сите цитати во контекст на темава. Секоја чест.:cuc:

Цитативе јасно и недвосмислено укажуваат дека после Христос може да има само лажни прорoци. Секако не се мисли на индивидуи од типот на Лавеј или Кроули кои не можеле ни грст луѓе да привлечат, не па мнозина следбеници да имаат.

ЈАсно е кој е единствениот кој успеал да привлече мнозина.

Уште појасен станува и одговорот на прашањето (која е потребата да изнајдат дека Библијата зборува за нивниот пророк) упатено до @kajgana1 и неговиот сомнеж, и "битката" да укаже дека некој ја сменил Библијата оти во спротивно не му паше.

Kajgana Shop

На врв Bottom