ti taka govoris no ne i biblijata pa ako napisat i druga biblija mozebi i toa ke go sokrijat
jas ne zboruvam kako sto jas sakam tuku citam biblija eve i ti posluzise od ova biblija
http://agapi.mk/sveto-pismo/star-zavet/prva-kniga-mojseeva/#anchor16
zatoa sto sekoj bozji verovesnik go najavuval doaganjeto na drugiot verovesnik i koga doznale deka Muhamed,a,s ne poteknuva od lozata na isak tuku od ismail, oni vesto gi prikrivaat zborovite vo svetoto pismo i im dodavale drugi zborovi ,no nikako da gi sokrijat kako sto treba.pa mozes vo bibliata da sretnis dosta zborovi prorostva sto asociraat na Muhamed,a,s, zatoa sto evreite i hristijanite go negiraat pratenistvoto na Muhamed,a,s , kako sto i gi negirale i pratenistvoto od drugite verovesnici,
.ako te smetat lazgo o muhamed! evreite i drugi nevernici za lazni i nevernicki se smetani i mnogu drugi verovesnici pred tebe , im doagaa na svoite narodi so prekrasni nadprirodni dela i jasni dokazi so nebesni knigi,evrite ne samo sto go ismejuvale na muhamed tuku gi ismejuvale i site verovesnici prateni od boga pa i isus ;
sekoj verovesnik koga ke im dojdel oni go ubivale a nekoi gi ismevale i ne veruvaale vo prateinstvata nivni
zatoa e i spomnat ovoj aet od kuran;
nie iprativme mnogu verovesnici niz minatite stoletija pret tvojot narod o Muhamed! sekoj verovesnik koj im doagase go ismejuvaa kako sto te ismejuvaat i tebe, nie gi unistivme onie koi gi smetaa za lazni nasite verovesnici iako bea posilni i pojaki, bea kazneti pretodnite genearacii zaradi nivnoto veruvanje, nasilstvo i ismejuvanje na nasite pejkamberi.
ti gi objavivme o , muhamed! najasnite ajeti koi ja dokazuvaat vistinitosta na tvoeto pratenistvo, nego ne go priznaavaat onie koi ja napustaat verata na Allah.dz..s.
nikogas so tebe nema da bidat zadovolnii o muhamed!
ni evreite ni hristijanite se dodeka ne ja ostavis tvojata vera ne ja prifatis nivnata vera, kaziii im;
verata islam e ispravna vera koga bi gi sledel nivnite zelbi, otkako ti dojde objavata nema da najdes kaj Allah nikakov zastitnik koj ke ti koristi i nikakov pomosnik koj ke ti pomogne,