Што вели Библијата за Мухаммед а.с

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Мислиш дека ако ја прочиташ Библијата ќе го увидиш “божјото лице“, “ божјата вистина“ инт? ...
.

Џабе тие се’, ако со дечјо срце не веруваш на Вечното Евангелие БОЖЈЕ, отелотворено во Исус Христос!

Во тоа време, Исус одговори и рече:

„Те фалам, Татко, Господи на небото и на земјата,
зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните,

а си го открил на младенците.
Да, Татко, зашто така беше угодно пред Тебе.
Сè Ми е предадено од Мојот Татко,

и никој не Го познава Синот, освен Таткото;
ниту некој Го познава Таткото, освен Синот,
и оној кому Синот сака да му открие.”

”Дојдете при Мене сите, кои се трудите и сте обременети,
и Јас ќе ви дадам одмор.
Земете го Мојот јарем на себе и научете се од Мене,
зашто Јас сум кроток и понизен по срце;
и ќе најдете одмор на своите души;
зашто Мојот јарем е пријатен и Моето бреме е лесно.”

(Според известувањето на Св.Апостол Матеј 11:25+)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

Џабе тие се’, ако со дечјо срце не веруваш на Вечното Евангелие БОЖЈЕ, отелотворено во Исус Христос!
И денес 20.000 детски срца во светот ќе престанат да чукаат од глад, болести, сиромаштија, војни. И утре 20.000 детски срца ќе престанат да чукаат како последици на глад сиромаштија и војни, и задутре и прекзадутре и секој ден во годината и на верски и државни празници 20.000 детски срца нема да издржат сиромаштијата гладот и болестите кои бог им ги даде. Единствено детски срца кои имаат плејстејшени, точаци, детски соби, 3 оброци дневно, сладолед, алишта, чиста вода... можат да се излажат дека тоа им го даде Исус. 20.000 деца кои денес умреа, нема да сфатат оти некој си исус таму толку ги мрази и се иживува над нив

Supply-Side-Jesus.jpg

afrika deca.jpg

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
.

Во тоа време, Исус одговори и рече:

„Те фалам, Татко, Господи на небото и на земјата,
зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните,

а си го открил на младенците.
Да, Татко, зашто така беше угодно пред Тебе.
Сè Ми е предадено од Мојот Татко,

и никој не Го познава Синот, освен Таткото;
ниту некој Го познава Таткото, освен Синот,
и оној кому Синот сака да му открие.”

”Дојдете при Мене сите, кои се трудите и сте обременети,
и Јас ќе ви дадам одмор.
Земете го Мојот јарем на себе и научете се од Мене,
зашто Јас сум кроток и понизен по срце;
и ќе најдете одмор на своите души;
зашто Мојот јарем е пријатен и Моето бреме е лесно.”

(Според известувањето на Св.Апостол Матеј 11:25+)

Дали Библијата има или нема одговори?

Еве ти го мојот став.

(чисто онака ја ставив, колку да ти вратам на провокацијата :P ) :)

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
.

Во најважното!... (y)

Законот беше даден преку Мојсеја,
а Милоста и Вистината произлегоа од Исуса Христа.
Бога (Отецот) никој никогаш не Го видел;
Единородниот Син, Кој е во крилото на Отецот Он Го објави!

(Ев.Јован 1:17+)

Вие му се клањате на она, што не го знаете;
а ние се клањаме на она што го знаеме;
зашто спасението произлезе од Јудејците!

(Ев.Јован 4:22+)

.
во тоа се случни сите пратеници........... зошто тоа не би бил Давид пример??

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
во тоа се случни сите пратеници........... зошто тоа не би бил Давид пример??
Мислиш дека ова е правата слика за Христијанството?!
Нема врска со твоето прашање.

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Не е вистина
11. И тогаш, Господ зборуваше со Мојсеја лице в лице, како што човек зборува со пријател свој.
Излез 33
Oni samo laga zboruvaat, Mojsej zboruvase no na boga ne go vide ,
vsusnost vistinata lezi vo sura 7. 143 citaj;
  1. И бидејќи Муса дојде во часот Наш определен, во кој Господарот зборуваше со него, рече: „О Господаре мој, покажи ми се да Те видам!“ Рече: „Никогаш нема да Ме видиш! Но, погледни го ридот. Ако остане тука каде што е - ќе Ме видиш. И бидејќи Господарот негов му се предочи на ридот и Он го здроби ридот а Муса се онесвести. И штом дојде при свест, рече: „Славен биди, покајувањето Тебе Ти го упатувам и јас сум прв меѓу верниците!“
  2. قَالَ يَا مُوسَىٰ إِنِّي اصْطَفَيْتُكَ عَلَى النَّاسِ بِرِسَالَاتِي وَبِكَلَامِي فَخُذْ مَا آتَيْتُكَ وَكُنْ مِنَ الشَّاكِرِينَ

Аллах рече: „О Муса, Јас, навистина, те одликував над луѓето и со пратенијата Мои и со Зборот Мој. Па, прифати го она што ти го дадов и биди меѓу благодарните!
  3. ovde stanuva zbor deka Mojsej e prv megu vernicite izrealcani,i pred nego imalo vernici ali musa kazuva deka toj e prv koj poveruva deka nikoj od negovite stvorenija nema da go vidat boga do kijametskiot den.
  4. Vo biblijata mozes da sretnes vo nekoi mesta kako veli deka boga nikoj ne moze da go vidi a vo drugi tekstovi od evangelieto ke sretnes kako veli deka Mojsej i drugi go videle boga i toa deka lice vlice se gledale .sosema kontradiktorno. dodeka vo kuran stoi jasno i glasno deka boga nikoj ne moze da go vidi se do kijametskiot den.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Oni samo laga zboruvaat, Mojsej zboruvase no na boga ne go vide ,
vsusnost vistinata lezi vo sura 7. 143 citaj;
  1. И бидејќи Муса дојде во часот Наш определен, во кој Господарот зборуваше со него, рече: „О Господаре мој, покажи ми се да Те видам!“ Рече: „Никогаш нема да Ме видиш! Но, погледни го ридот. Ако остане тука каде што е - ќе Ме видиш. И бидејќи Господарот негов му се предочи на ридот и Он го здроби ридот а Муса се онесвести. И штом дојде при свест, рече: „Славен биди, покајувањето Тебе Ти го упатувам и јас сум прв меѓу верниците!“
  2. قَالَ يَا مُوسَىٰ إِنِّي اصْطَفَيْتُكَ عَلَى النَّاسِ بِرِسَالَاتِي وَبِكَلَامِي فَخُذْ مَا آتَيْتُكَ وَكُنْ مِنَ الشَّاكِرِينَ

Аллах рече: „О Муса, Јас, навистина, те одликував над луѓето и со пратенијата Мои и со Зборот Мој. Па, прифати го она што ти го дадов и биди меѓу благодарните!
  3. ovde stanuva zbor deka Mojsej e prv megu vernicite izrealcani,i pred nego imalo vernici ali musa kazuva deka toj e prv koj poveruva deka nikoj od negovite stvorenija nema da go vidat boga do kijametskiot den.
  4. Vo biblijata mozes da sretnes vo nekoi mesta kako veli deka boga nikoj ne moze da go vidi a vo drugi tekstovi od evangelieto ke sretnes kako veli deka Mojsej i drugi go videle boga i toa deka lice vlice se gledale .sosema kontradiktorno. dodeka vo kuran stoi jasno i glasno deka boga nikoj ne moze da go vidi se do kijametskiot den.
Вистината лежи длабоко во „срцето на човекот“, а бидејќи тоа е само метафора т.е сите чуства потекнуваат од човечкиот мозок (а не од душата, како што мислите вие верниците (или барем дел од вас)). :)

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Вистината лежи длабоко во „срцето на човекот“, а бидејќи тоа е само метафора т.е сите чуства потекнуваат од човечкиот мозок (а не од душата, како што мислите вие верниците (или барем дел од вас)). :)
Srceto e zadovolno koga verata e ispravna ,vistinata lezi dlaboko vo srceto na covekot ,tokmu toa vistinsko veruvanje e samo toa koe se vrezilo dlaboko vo srceto i koe gi potvrduva covekovite dobri dela.,

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Srceto e zadovolno koga verata e ispravna ,vistinata lezi dlaboko vo srceto na covekot ,tokmu toa vistinsko veruvanje e samo toa koe se vrezilo dlaboko vo srceto i koe gi potvrduva covekovite dobri dela.,
И моето срце е задоволно, како и (верувам) срцата на сите прави Христијани, нема врска религијата со чистотата на нашите срца т.е. нашите мозоци.
Има нешто повеќе од верувањето.;)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
ne te razbrav,,,,,,,,, koe e toa ova?
Мислев на слаткоречливоста на Мојсеј, на дел од апостолите и другите писатели?!;)
Вистинската слика се прикажала кога започнала Ренесансата. :)
Истото се однесува и за Исламот, само јас искрено се надевам дека и шеријатот ќе доживее една таква ренесанса т.е. будење на народот и отварање на очите на истиот. :)

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
И моето срце е задоволно, како и (верувам) срцата на сите прави Христијани, нема врска религијата со чистотата на нашите срца т.е. нашите мозоци.
Има нешто повеќе од верувањето.;)
mnogu luge od dadenata im bozja objava vovele metaforicki izrazi , pa treba da se razlikuva vistinata so ona vo koi lugeto vo mnogu fragmenti vovele metaforicko znacenje
eve na primer razgledajgo dobro evagelieto spored marko 15,39
i sporedigo so evagelie spored luka 23,47,i samiot ke uvidis metaforicko znacenje, se raboti za nekojsi vojskovodec stotnik.
http://agapi.mk/sveto-pismo/nov-zavet/sveto-evangelie-luka/#anchor22
eve;spored marko;39. А стотникот, што стоеше спроти Него, кога виде дека Он, откако извика така издивна, рече: „Навистина Овој Човек бил Син Божји!

spored luka;47. Стотникот, пак, кога виде што стана, Го прослави Бога и рече: „Навистина Овој Човек бил праведник!”
tokmu nekoi covecki mozoci se ispomesale vo bozjata objava , zborot praveden da bide zamenet so zborot bozji sin, se so cel pravednikot da dobie titula bozji sin.isprevrtuvanje na vistinata. Ako covekot koj istrazuva i ja bara vistinata , nikogas negovoto srce nama da bide zadovlono se dodeka ne ja pronajde vistinata .i ako taa vistina se vrezi dlaboko vo negovoto srce togas srceto e zadovolno,kako srceto sozreva taka pocnuva da custvuva ljubov kon sekoj koj e milosrden i ljubezen kon nego.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.052
Поени од реакции
83.493
LoL па не е само Библијата доказ за природата на Бог, и Кабалата го потврдува тоа истото.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
mnogu luge od dadenata im bozja objava vovele metaforicki izrazi , pa treba da se razlikuva vistinata so ona vo koi lugeto vo mnogu fragmenti vovele metaforicko znacenje
eve na primer razgledajgo dobro evagelieto spored marko 15,39
i sporedigo so evagelie spored luka 23,47,i samiot ke uvidis metaforicko znacenje, se raboti za nekojsi vojskovodec stotnik.
http://agapi.mk/sveto-pismo/nov-zavet/sveto-evangelie-luka/#anchor22
eve;spored marko;39. А стотникот, што стоеше спроти Него, кога виде дека Он, откако извика така издивна, рече: „Навистина Овој Човек бил Син Божји!

spored luka;47. Стотникот, пак, кога виде што стана, Го прослави Бога и рече: „Навистина Овој Човек бил праведник!”
tokmu nekoi covecki mozoci se ispomesale vo bozjata objava , zborot praveden da bide zamenet so zborot bozji sin, se so cel pravednikot da dobie titula bozji sin.isprevrtuvanje na vistinata. Ako covekot koj istrazuva i ja bara vistinata , nikogas negovoto srce nama da bide zadovlono se dodeka ne ja pronajde vistinata .i ako taa vistina se vrezi dlaboko vo negovoto srce togas srceto e zadovolno,kako srceto sozreva taka pocnuva da custvuva ljubov kon sekoj koj e milosrden i ljubezen kon nego.
Па да и не.
Вистината не можеме да ја бараме во религиозните книги, ако го исфрлиме тоа „религиозните“, е таму можеме да ја пронајдеме. Зошто? Затоа што во секоја книга авторот си искажува своите ставови околу една ствар која нас не интересира, ако мислиме дека тоа е онаа вистина, треба да ја побараме критиката (која може да биде позитивна и негативна) и да согледаме што мисли тој друг автор дека сме пропуштиве т.е. првиот автор пропуштил или направил некоја грепка, а ние во првичната вистина сме поверувале.
Истото е и за овие неколку религии поврзани како вагони за локомотива (а истата е човекот, а не Бог), секој си ја врти во своја насока. ;)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Вистината не можеме да ја бараме во религиозните книги, ако го исфрлиме тоа „религиозните“, е таму можеме да ја пронајдеме. . ;)
Ова ти е најдобар автогол во кариерата.:pos:

Вистина се наоѓа само и екслузивно во религиозните Свети книги.

Тоа што таквите книги таквите како тебе не знаат како да ги протумачат, си е ваш проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom