Атеист
Дежурен Шаман
Никогаш не сум ни престанал, секогаш сум бил атеист. Инаку фала ти што ми дозволи да продолжам.Nisto od tebe slab hristijanin si stanal, prodolzisi so ateizmot![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Никогаш не сум ни престанал, секогаш сум бил атеист. Инаку фала ти што ми дозволи да продолжам.Nisto od tebe slab hristijanin si stanal, prodolzisi so ateizmot![]()
i sto zabelezal?[DOUBLEPOST=1403026806][/DOUBLEPOST]И што забележал тој на телото на синот на Абдула?
.
sekoj po svjot pat ,Никогаш не сум ни престанал, секогаш сум бил атеист. Инаку фала ти што ми дозволи да продолжам.А нит сум мислел ни мислам да станувам христијанин. Муслиман па хич.
Тоа и јас велам. Секој со свој пат, ама не ме ставај во твојот пат или летна глава.i sto zabelezal?[DOUBLEPOST=1403026806][/DOUBLEPOST]
sekoj po svjot pat ,
verekva se onoj koj ja spozna vistinata i koi veruvse i go cekase posledniot bozji verovesnik, a toj sto go spomnuvas vorakva ,t,e,verekva rekol;
se kolnam vo onoj vo cii sto race e mojot zivot , ti si pratenik na ovoj ummet! tebe ti dosol Allahoviot poverenik, lpj sto mu doagal i na mojsej[DOUBLEPOST=1403026152][/DOUBLEPOST]
Nisto od tebe slab hristijanin si stanal, prodolzisi so ateizmot![]()
i sto zabelezal?[DOUBLEPOST=1403026806][/DOUBLEPOST]
sekoj po svjot pat ,
Potrudise i ti da podistrazuvasАх си го избришав постот по грешка
Нема везе. Ако така те учеле за овие тројца во ред. Но сепак потруди се малку да подистражиш[DOUBLEPOST=1403026928][/DOUBLEPOST]
Го забележал тоа, од кое изградил приказна дека таа "бемка" e заради исчистените гревово.
potrudise i ti da podistrazuvas
zabelezal zs tie go ocekuvale bozjiot verovesnik koj ke dojde i imal pecat na verovesnistvo Imal znak vo oblik na jabolko nad gornata r'skavicna pleska.
prasanje sto sum go postavuval i ke go postavuvam zosto go osporuvate pratenistvoto na muhamed,a,s , koga veke postojat mnogu prorostva vo biblija sto aludiraat na negovoto verovesnistvo?Познато ми е тоа со белегот и истражувано.
Види у суштина никој нема проблем со вашето верување за пророкот, фантастичната замисла за настанокот на куранот и вашата традиција и стил на живот.
После година-две поминати у дискусии со муслимани, сметам дека нема поента да се разјаснувам дали римо-католички свештеници и нивна женска роднина чекале некаков си веровесник, а немале некоја друга намера, токму со претставник од најпроблематилното племе на кураиши, во тој период.
Ми останува да го испочитувам твоето верување, се додека е во граници на нормала и не ја загрозува околината.
Проблемот е што ширум светот, некои го имаат сфатено пророкот и исламот, многу различно од тебе, на пример, и со тоа допринесуваат до ужасни ситуации и проблеми на се околу нив.
Нели важеше - мене мојата вера, тебе твојата.?
Ima sekakvi grupacii se slozuvam so tebeПроблемот е што ширум светот, некои го имаат сфатено пророкот и исламот, многу различно од тебе, на пример, и со тоа допринесуваат до ужасни ситуации и проблеми на се околу нив.
Respectprasanje sto sum go postavuval i ke go postavuvam zosto go osporuvate pratenistvoto na muhamed,a,s , koga veke postojat mnogu prorostva vo biblija sto aludiraat na negovoto verovesnistvo?
da vazi mene mojata vera a tebe tvojata , sekoj po svojot pat , no ti nemas vera pa ne ti velam tvojata[DOUBLEPOST=1403029490][/DOUBLEPOST] Ima sekakvi grupacii se slozuvam so tebe
![]()
во тоа се случни сите пратеници........... зошто тоа не би бил Давид пример??
Додека си беа луѓето многубошци, немаше верска омраза (барем не во оваа мера) секој си се клањаше на своите богови и прифаќаше дека постојат и други. Од ко дојде монотеизмот, почнаа и верските омрази и нетолеранција и оспорувања, Рисјаните им оспоруваат на јудејците нивните закони и пророштва, јудејците им оспоруваат на рисјаните Исуса, рисјаните му оспоруваат на муслиманите мухамед и коранот, муслиманите му оспоруваат на рисјаните исуса како син божји и воскреснувањето... и се убиваат веќе со векови ради тоа.prasanje sto sum go postavuval i ke go postavuvam zosto go osporuvate pratenistvoto na muhamed,a,s , koga veke postojat mnogu prorostva vo biblija sto aludiraat na negovoto verovesnistvo?
da vazi mene mojata vera a tebe tvojata , sekoj po svojot pat , no ti nemas vera pa ne ti velam tvojata[DOUBLEPOST=1403029490][/DOUBLEPOST] Ima sekakvi grupacii se slozuvam so tebe
![]()
тоа е ради луѓето. исламот не е нова религија............Додека си беа луѓето многубошци, немаше верска омраза (барем не во оваа мера) секој си се клањаше на своите богови и прифаќаше дека постојат и други. Од ко дојде монотеизмот, почнаа и верските омрази и нетолеранција и оспорувања, Рисјаните им оспоруваат на јудејците нивните закони и пророштва, јудејците им оспоруваат на рисјаните Исуса, рисјаните му оспоруваат на муслиманите мухамед и коранот, муслиманите му оспоруваат на рисјаните исуса како син божји и воскреснувањето... и се убиваат веќе со векови ради тоа.
Многу се нервозни насилни и нетрпеливи овие новите религии. Како да не ги даде некој вечен мудар и милостив бог....
Понова е од паганството, митраизмот, хиндуизмот, будизмот, јудаизмот, христијанството...тоа е ради луѓето. исламот не е нова религија............
Исламот е од Адам а.с па сега ти види............Понова е од паганството, митраизмот, хиндуизмот, будизмот, јудаизмот, христијанството...
То значи дека евреите се избран свет божји народ, а Исус е првиуот воскреснат муслиман... у ствари Лазар пред него воскреснал... како и да е имаме воскреснати исламци и избран исламски народ - ЕврејскиИсламот е од Адам а.с па сега ти види............
Ne te svativ. Kaj Bog nema vera judaizam, hristijanstvo. Cesnite i iskreni vernici evrei bea muslimani a verata e islam uste od adam a.s.То значи дека евреите се избран свет божји народ, а Исус е првиуот воскреснат муслиман... у ствари Лазар пред него воскреснал... како и да е имаме воскреснати исламци и избран исламски народ - Еврејски