Што вели Библијата за Мухаммед а.с

• Креатор на темата Креатор на темата islam nur
  • Време на започнување Време на започнување
Nisto od tebe slab hristijanin si stanal, prodolzisi so ateizmot:)
Никогаш не сум ни престанал, секогаш сум бил атеист. Инаку фала ти што ми дозволи да продолжам. :facepalm: А нит сум мислел ни мислам да станувам христијанин. Муслиман па хич.

И што забележал тој на телото на синот на Абдула?

.
i sto zabelezal?[DOUBLEPOST=1403026806][/DOUBLEPOST]
Никогаш не сум ни престанал, секогаш сум бил атеист. Инаку фала ти што ми дозволи да продолжам. :facepalm: А нит сум мислел ни мислам да станувам христијанин. Муслиман па хич.
sekoj po svjot pat ,

verekva se onoj koj ja spozna vistinata i koi veruvse i go cekase posledniot bozji verovesnik, a toj sto go spomnuvas vorakva ,t,e,verekva rekol;
se kolnam vo onoj vo cii sto race e mojot zivot , ti si pratenik na ovoj ummet! tebe ti dosol Allahoviot poverenik, lpj sto mu doagal i na mojsej[DOUBLEPOST=1403026152][/DOUBLEPOST]
Nisto od tebe slab hristijanin si stanal, prodolzisi so ateizmot:)

Ах си го избришав постот по грешка:P

Нема везе. Ако така те учеле за овие тројца во ред. Но сепак потруди се малку да подистражиш ;)[DOUBLEPOST=1403026928][/DOUBLEPOST]
i sto zabelezal?[DOUBLEPOST=1403026806][/DOUBLEPOST]
sekoj po svjot pat ,

Го забележал тоа, од кое изградил приказна дека таа "бемка" e заради исчистените гревови.

Ах си го избришав постот по грешка:P

Нема везе. Ако така те учеле за овие тројца во ред. Но сепак потруди се малку да подистражиш ;)[DOUBLEPOST=1403026928][/DOUBLEPOST]

Го забележал тоа, од кое изградил приказна дека таа "бемка" e заради исчистените гревово.
Potrudise i ti da podistrazuvas;)
zabelezal zs tie go ocekuvale bozjiot verovesnik koj ke dojde i imal pecat na verovesnistvo Imal znak vo oblik na jabolko nad gornata r'skavicna pleska.

potrudise i ti da podistrazuvas;)
zabelezal zs tie go ocekuvale bozjiot verovesnik koj ke dojde i imal pecat na verovesnistvo Imal znak vo oblik na jabolko nad gornata r'skavicna pleska.

Познато ми е тоа со белегот и истражувано.

Види у суштина никој нема проблем со вашето верување за пророкот, фантастичната замисла за настанокот на куранот и вашата традиција и стил на живот.

После година-две поминати у дискусии со муслимани, сметам дека нема поента да се разјаснувам дали римо-католички свештеници и нивна женска роднина чекале некаков си веровесник, а немале некоја друга намера, токму со претставник од најпроблематилното племе на кураиши, во тој период.

Ми останува да го испочитувам твоето верување, се додека е во граници на нормала и не ја загрозува околината.

Проблемот е што ширум светот, некои го имаат сфатено пророкот и исламот, многу различно од тебе, на пример, и со тоа допринесуваат до ужасни ситуации и проблеми на се околу нив.

Значи не е проблемот во верувањето, во вашето толкување, во обидот да го приближите исламот поблиску до другите, туку проблемот е во тоа што го интерпретирате крајно екстремистички и притоа се нанесува огромна штета на сето останато население.

Нели важеше - мене мојата вера, тебе твојата.?

Познато ми е тоа со белегот и истражувано.

Види у суштина никој нема проблем со вашето верување за пророкот, фантастичната замисла за настанокот на куранот и вашата традиција и стил на живот.

После година-две поминати у дискусии со муслимани, сметам дека нема поента да се разјаснувам дали римо-католички свештеници и нивна женска роднина чекале некаков си веровесник, а немале некоја друга намера, токму со претставник од најпроблематилното племе на кураиши, во тој период.

Ми останува да го испочитувам твоето верување, се додека е во граници на нормала и не ја загрозува околината.

Проблемот е што ширум светот, некои го имаат сфатено пророкот и исламот, многу различно од тебе, на пример, и со тоа допринесуваат до ужасни ситуации и проблеми на се околу нив.

Нели важеше - мене мојата вера, тебе твојата.?
prasanje sto sum go postavuval i ke go postavuvam zosto go osporuvate pratenistvoto na muhamed,a,s , koga veke postojat mnogu prorostva vo biblija sto aludiraat na negovoto verovesnistvo?
da vazi mene mojata vera a tebe tvojata , sekoj po svojot pat , no ti nemas vera pa ne ti velam tvojata :)[DOUBLEPOST=1403029490][/DOUBLEPOST]
Ima sekakvi grupacii se slozuvam so tebe;)

prasanje sto sum go postavuval i ke go postavuvam zosto go osporuvate pratenistvoto na muhamed,a,s , koga veke postojat mnogu prorostva vo biblija sto aludiraat na negovoto verovesnistvo?
da vazi mene mojata vera a tebe tvojata , sekoj po svojot pat , no ti nemas vera pa ne ti velam tvojata :)[DOUBLEPOST=1403029490][/DOUBLEPOST] Ima sekakvi grupacii se slozuvam so tebe;)
Respect (y)

во тоа се случни сите пратеници........... зошто тоа не би бил Давид пример??

.

Сите вистински пророци се слични и сите како сенка упатуваат на Светлината и Ликот БОЖЈИ,
Кој што стана човек во Исус, Кого и Св.Пр. Давид Го наречуваше Мојот Господ!

Тој - Исус - е Целта и Печатот на сите вистински пророци, од кои ниеден не се израмнувал со Него!

Сваќаш?

И кога се собраа фарисеите, Исус ги праша и рече:
Што мислите за Христа (Месија)? Чиј е син?
Тие Му одговорија: Давидов.
Исус им рече:
„Како тогаш Давид, надахнат од Духот, Го нарече Господ, велејќи:
»Му рече Господ на Мојот Господ: Седи од Мојата десна страна,
додека не ги положам непријателите Твои во подножјето на нозете Твои.«
И така, ако Давид Го нарече Господ, како тогаш да Му е Он син?”
И никој не можеше да му одговори ниту збор, и од тој ден никој веќе не се осмели да Го праша.

(Ев.Матеј 22:41+)

,

.

Последно уредено:
da vazi mene mojata vera a tebe tvojata , sekoj po svojot pat , no ti nemas vera pa ne ti velam tvojata :)[DOUBLEPOST=1403029490][/DOUBLEPOST] Ima sekakvi grupacii se slozuvam so tebe;)
Додека си беа луѓето многубошци, немаше верска омраза (барем не во оваа мера) секој си се клањаше на своите богови и прифаќаше дека постојат и други. Од ко дојде монотеизмот, почнаа и верските омрази и нетолеранција и оспорувања, Рисјаните им оспоруваат на јудејците нивните закони и пророштва, јудејците им оспоруваат на рисјаните Исуса, рисјаните му оспоруваат на муслиманите мухамед и коранот, муслиманите му оспоруваат на рисјаните исуса како син божји и воскреснувањето... и се убиваат веќе со векови ради тоа.
Многу се нервозни насилни и нетрпеливи овие новите религии. Како да не ги даде некој вечен мудар и милостив бог....

Додека си беа луѓето многубошци, немаше верска омраза (барем не во оваа мера) секој си се клањаше на своите богови и прифаќаше дека постојат и други. Од ко дојде монотеизмот, почнаа и верските омрази и нетолеранција и оспорувања, Рисјаните им оспоруваат на јудејците нивните закони и пророштва, јудејците им оспоруваат на рисјаните Исуса, рисјаните му оспоруваат на муслиманите мухамед и коранот, муслиманите му оспоруваат на рисјаните исуса како син божји и воскреснувањето... и се убиваат веќе со векови ради тоа.
Многу се нервозни насилни и нетрпеливи овие новите религии. Како да не ги даде некој вечен мудар и милостив бог....
тоа е ради луѓето. исламот не е нова религија............

тоа е ради луѓето. исламот не е нова религија............
Понова е од паганството, митраизмот, хиндуизмот, будизмот, јудаизмот, христијанството...

Понова е од паганството, митраизмот, хиндуизмот, будизмот, јудаизмот, христијанството...
Исламот е од Адам а.с па сега ти види............

Исламот е од Адам а.с па сега ти види............
То значи дека евреите се избран свет божји народ, а Исус е првиуот воскреснат муслиман... у ствари Лазар пред него воскреснал... како и да е имаме воскреснати исламци и избран исламски народ - Еврејски

То значи дека евреите се избран свет божји народ, а Исус е првиуот воскреснат муслиман... у ствари Лазар пред него воскреснал... како и да е имаме воскреснати исламци и избран исламски народ - Еврејски
Ne te svativ. Kaj Bog nema vera judaizam, hristijanstvo. Cesnite i iskreni vernici evrei bea muslimani a verata e islam uste od adam a.s.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom