abe najprvin bi stavil skafcinja vo koi mozat da se stavaat licni raboti(knigi,tetratki...) potoa bi vovedel uniformi,obrazovani nastavnici(iako gi ima) ...
Bi vrabotila luge koi nema na sekoe prasanje da odgovaraat so- "Ne e vo moja nadleznost", po recisi sekoe prasanje, koe i toa kako e vo nivna nadleznost. (pokonkretno,EKTS kancelarija na Praven Fakultet)
Би го сменала пред се односот професор студент.Па овие не тука во Мк не знаат како треба да се понашаат со студентите.Кога ќе им текне има консултации,кога ќе м текне немаат.И условите во кои студираме.Збора за на државните факултети.Никакви услови немаат студентите во Македонија.Треба да има бесплатен(брз) интернет,библиотеки,читални и сл.
По 200 до 300 грама мозок во главите на секој професор и по 500 во главите на секој декан/ректор/директор. Мислам дека за почеток е доволно да се смени тоа после се ќе иде полесно.
Па би укинал некој предмети што не треба да се учат (Социологија,Музичко...)и би воведел 2 нови предмета спортскологија (типување на натпревари) и сексологија .Часовите ќе бидат скратени а новите 2 предмета ќе траат повеќе аа да и односот спрема професор ученик нема да биде исти:nenene::nenene::nenene:
Јас би ја сменила само професорката по технологија,усвари не би ја сменила,туку би и наредила да почне да предава,а не ние да ги предаваме лекциите,и после кој ќе испрашува ништо не знаеме,па не знаеме,нема кој да ни каже и објасни.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.