Што антивирус користите?

Член од
28 март 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Користам Касперски Анти-Вирус 9 веќе пола година , и досега сум презадоволен . Trial верзија е , меѓутоа со помош на Trial reseter ја продолжувам лиценцета за 30 дена .
Меѓутоа од завчера приметив проблем т.е не сака да се апдејтира базата .
Па ме интересира дали некој друг го има овој проблем т.е дали е до мојот компјутер или пак е до стручњаците од Касперски :nesum:Инаку , подесувањата ми се исти , ништо немам менувано :toe:
не е до твојот компјутер... може да се каже „стручњаците“ од касперски дека имаат добра заштита за вакви работи...

?

..........

Гостин
Постојано до сега на мојов компјутер имало ставено НОД, и си реков дај да променам да го пробам касперски,
Симнав касперски, го инсталирам и компјутеров се здрви, камен јано камен душо:icon_lol: ништо не фунционира само глувчето си шета по екранот, рестартирав, пак ништо(неколку пати) потоа го кренав во сејв моде, така фунционираше, пак го рестартирав не сака, и на крај формат од коа ми крена крвен притисок.
Знае ли некој да појосни, што доведува до тоа? дали вирус дали нешто трето:toe:

Член од
24 март 2010
Мислења
59
Поени од реакции
22
1. Од каде го спушти касперски? Торент сајт? Огромни се шансите инсталациониот фајл да бил малициозен.

2. Наведи ми конфигурација.

3. Добро беше да го чувашае и да даеше еден скрин шат од сите моментално активни процеси.

4. Формат НЕ е решение.

A

ateist

Гостин
1. Од каде го спушти касперски? Торент сајт? Огромни се шансите инсталациониот фајл да бил малициозен.

2. Наведи ми конфигурација.

3. Добро беше да го чувашае и да даеше еден скрин шат од сите моментално активни процеси.

4. Формат НЕ е решение.
па не му текнало на скрин шат ( затоа треба да се има кепчерче ги има бесплатни колку сакаш)

ама како и да е кога веќе еднаш проработел ( во сејв мод како вели ) се знае процедурата
( добро велиш Формат за вакви случаи нее решение )

start - Run - msconfig ( napisi pa Enter ) - vo Startup ОТШТИКЛИРАЈ го касперски или друго што нетреба и кај сервисите (Services ) исто отштилирај што нетреба

кој сервиси оти Касперски го мониторира целиот систем ?
види таск менаџер или еверест или добар е What"s runninig (бесплатно програмче каде исто може да се елиминираат стартни програми и сервиси )

е откако се ќе биде исклучено ( може десен клик на касперски на статусна па -дисабле или шут даун) е после да се деинсталира оти неможе ако има некој сервис кој мониторира
ако нешто неќе ............ако неќе милом тогаш силом
Unlocker ....бесплатно програмче кое врши голема работа
.
.
.
така да ...........немало потреба од форматирање .

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Се префрлив на avast, еве веќе 2-3 месеци...Добар е.

Kajgana Shop

На врв Bottom