Што ако Грција стави вето за Влез во НАТО?

Член од
28 август 2007
Мислења
308
Поени од реакции
8
Па се разбира за да дојдат сдс пак на власт и газ ќе дадат па не името да го сменат,тоа за нив ништо не значи,важно на власт да се па како се викаме,многу важно.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Nie imavme edna slucajna od Boga dadena P O S L E D N A sansa da napravime nesto za nas Makedoncite............... , no smotani, glupavi,sebicni,zavidlivi,nedokvakani... kakvi sto so vremeto sme stanale, ne uspeavme da ja realizirame..... popraven ispit NEMA...
Исправки:

1. Не беше од Бога,
2. Не мора да е последна, макар да од денешна гледна точка - така е,
3. “не успеавме да ја реализираме“ - за да успееш,треба да сториш напор во тој правец. Кај нас напорите, знаењето и силата на државата беа воглавно насочено во спротивен правец од она што ти го нарекуваш успех. Според Првиот закон на Њутон, промената во движењето настанува во насоката во која дејствува силата.

Испаѓа, она што е посакувано, остварено е.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
море кого плашат Грциштана бре, кај имаат мадиња да стават вето, нели глеате дека сомо плашат.
Туку ме нервира ова нашана опозиција шо само јаит гомна да сме го сменеле името пос секоја цена.
Имам информации дека Бранко и Шекернинска се договарале со онаа мочлана бакојани да се смени името :tapp:
Тој што ти ги дал информациите,или барем ги пуштил до тебе си ја има мувата на капата.Мене лично ми изгледа дека подеднакво за промена на името работат и власта и опозицијата оти немаат човек со мадиња што може да појде некаде во ЕУ или ОН и да им каже дека име на еден народ практично е невозможно да се смени,без разлика дали тоа го барала една "малакас" Грција или САД.Името на еден народ не се менува како име на некоја улица или плоштад,без разлика дали тој народ е мал или голем.

Па се разбира за да дојдат сдс пак на власт и газ ќе дадат па не името да го сменат,тоа за нив ништо не значи,важно на власт да се па како се викаме,многу важно.
Абе беа на власт и ако името беше услов да останат сигурно ќе најдеа некаков начин да го сменат.Вака изгледа дека власта не се добива само со сменување име,туку тоа може малку да им помогне само доколку некој сака ептен многу да остане на власт.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Tekstot od Marko Hoare e zanimlivo ctivo, no samo uste edno melemce na EU dusata ...da ne ja boli mnogu... takvi tekstovi...na pravilni vremenski periodi se pojavuvaat ...pa uste od pusto tursko.....imaat samo edna funkcija..NAMALUVANJE NA FRUSTRACIITE NA"ZESTOKITE" EVROPSKI INTELEKTUALCI :)....................
I rabotava ic ne e Z A EBANCIJA tuku EBANCIJA i toa u mozok i toa profesionalno. Nie imavme edna slucajna od Boga dadena P O S L E D N A sansa da napravime nesto za nas Makedoncite............... , no smotani, glupavi,sebicni,zavidlivi,nedokvakani... kakvi sto so vremeto sme stanale, ne uspeavme da ja realizirame..... popraven ispit NEMA... i toa ti e................ , onie na koi toa im e na dusata ke si ja imaat vo sebe taa makedonstina..dodeka se zivi ..posle..............................
Pred skoro 15 godini koga stanav svesen za toa, togas i glasno go kazav:...........P O S L E D N I O T Makedonec e veke roden ......
Мислиш општо на 91 или некој посебен настан после тоа?

Член од
30 декември 2007
Мислења
795
Поени од реакции
331
Dali slusnavte za toa deka ako grcija stavi veto za priem na MAkedonija vo NATO, togas nekoi zemji clenki na Nato ke stavat veto na priemot na Albanija i Hrvatska. Jas mislam deka sigurno edna zemja od tie e Turcija(dzabe ne bevme 500 godini po niv).

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
ako grcija ni stavi veto da zastaneme na granica i koj makedonec ke se osudi da odi kaj niv da mu se stavi pecat za nemanje pravo na vrakanje a ovie sto cekaat pred ambasada fakanje i ubavo iscukuvanje

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
И по Тито, Вето, хехехехе!

Ако има вето, останува се како досега, ако нема вето, убаво, ќе има НАТО.

Ние ништо не губиме, можеме само да добиеме, но треба да опстоиме.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
И по Тито, Вето, хехехехе!

Ако има вето, останува се како досега, ако нема вето, убаво, ќе има НАТО.

Ние ништо не губиме, можеме само да добиеме, но треба да опстоиме.
Што,зар Тито си замина пак и од оваа власт,кај ќерката во Грција?:nesvest:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
od veto najveke se plasi gazdata na Vero :)
Тој не се плаши,тој ја финансира Грчката влада за да стави ВЕТО,само така ќе му се множат парите што ги инвестирал кај нас,Веропулис знае најдобро дека доколку народот го држиш затворен во ГЕТО тој ќе мора да купува од она што барем навидум му изгледа привлечно,ефтино и екстравагантно како во ЕУ.Слично е и со Рамстор,ОКТА,сега со Словенците во ЕРА.............и уште многу други кој ги финансираат нашите власти за да имаат муштерии без право на избор да купуваат од други фирми во ЕУ и останатитиот свет,па практично и едноставно да не држат во ова ГЕТО.:toe:

Cool

Untouchable
Член од
21 февруари 2006
Мислења
467
Поени од реакции
9
Аман веќе нека го стави! Од кога се заканува, да не се замислуваат центар на светот!? Чергари невидени, видоа малку ги купија од страна и сега се силат! Едвај чекам да ни го стави ветото! Ќе им дојде крајот а и самите се свесни. Малакас!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Аман веќе нека го стави! Од кога се заканува, да не се замислуваат центар на светот!? Чергари невидени, видоа малку ги купија од страна и сега се силат! Едвај чекам да ни го стави ветото! Ќе им дојде крајот а и самите се свесни. Малакас!
Свесни се,итоа како се свесни,дека со вето само се пролонгира агонијата на еден модерно поробен и онеправдан народ,а неговата слобода се одложува во недоглед,итоа во срцето на "модерна и демократска" Европа.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom