A
Alexander Nevsky
Гостин
Некој карта за до Кочани од Штип со бус да не знае колку е...
Бидејќи ќе бидам сместен Штип а на диспрезирани сум во Кочани.
околу 100Некој карта за до Кочани од Штип со бус да не знае колку е...
Чим знаеш кај е собранието доагаш до него и по истата улица продужуваш напред и после некој 400-500 метра е текстилното училиште....Значи собранието па иде гимназијата па основното "Ванчо Прке" и одма после е текстилното.Сум бил во штип мноогу одамна и сега на 30 септември пак треба да одам на нешто како семинар, ама ме интересира каде се наоѓа клиничкиот центар (вака орентационо) и текстилното училиште, за тие два објекти ме известија, земајки во предвид дека знам само каде се наоѓа собранието и ректоратот, сооглед дека сам треба да одам да не спечалам некоја казна, бидејки слушна дека имало многу еднонасочни фдала однапред ПОЗДРАВ
ПовелетеСум бил во штип мноогу одамна и сега на 30 септември пак треба да одам на нешто како семинар, ама ме интересира каде се наоѓа клиничкиот центар (вака орентационо) и текстилното училиште, за тие два објекти ме известија, земајки во предвид дека знам само каде се наоѓа собранието и ректоратот, сооглед дека сам треба да одам да не спечалам некоја казна, бидејки слушна дека имало многу еднонасочни фдала однапред ПОЗДРАВ
Фала многу стварно оваа мапа ми беше од голема корис ПОЗДЕАВ
stip.gov.mk можеби ке ти помогне нештонекој да не знае каде на нетов или да не има материјал за околните населени места околу штип и нивните туристички вредности ( цркви, манастири, тврдини...) ?
ми треба за семинарска таков материјал
Точак !Како се вика велосипедот во Штип онака ме интересира?
Imas se ubavo opisano, i originalno.Kurvi kolku sakas, na site mladi vo gradot idoli im se najgolemite kriminalci, koi neli zarabotuvaat preku den, "jas li ke rabotam vo konfekcija", bidejki bilo selska rabota, iako po italija, germanija itn cistat WC-a, itn.Samodoverba i spremnost za sorabotka , odnosno znaci fer rabota ne postoi, site takanareceni "gazdi" na konfekcii itn, ne trazat sorabotka tuku za edna godina da kupat najskapo BMW ili mercedes ili bilo sto, i da izgradat "Vila so bazen" na Sujtlakot, sto ne e ni cudo kade se stranskite investitori, bidejki kriminalcite i lakomite luge smrdat oddaleku.Cel Stip go vodat 3-4 luge so kriminalno dosie, nacalnikot na policijata e najgolem reketar , sto ne znaci deka vo drugite gradovi e demokratija do pomocuvanje, sekade e isto, samo vo Stip se otslikuva najdobro.Cela drzava ni e korumpirana, kriminalna.Postarite, odnosno " seljacite", po selata se pokulturni, popametni , i pofer od site "gradski" fraeri!!! Tockavie ste ludi be ccc...Abe vo stip ziveat najzlobnite luge u MK...
Jas sum od stip 20 godisen decko sum i mozam da vi raspravam za stip kolku sakate.
Jas vi zivotot kolku imam stradano od bolniot stipski narod toa e ne videno.Da vi kazam vo golema zabluda ste.Sum bil vo gevgelija radovis prilep strumica kocani i dr dr gradovi i kade i da otidam ne po moja volja a sami lugeto ke mi kazat "abe zoso vie stipjani ste nogu klet narod" si imat lugeto izmisleno i iminja za stipjani Evrei mislam ne vikaat.
A i stip go vikat zmijarnik.A i takov e.Stip kako grad e mnogu mnogu ubav grad.Samo sto e poln so zmii.Zmii so bas kako so kaza pogore tipot,zmii so gledat da dokopat nekoj bogat momak pa da se kurcat.Zmii so navecer ke izlezat i na masa ke sednat ke ogovaraat koj so nosel obleceno.Jas licno sum sedel so nekoi faci od stip so se pravat "6lagot" na 6tipskata elita...slusajte so mi se ima desavano so stipjani pa vie sami procenete kakov bolen narod e ova...
Sedam vo kafic so 4 momci i nadvor od kaficot mi pominuva na mene eden prijatel i ja bidejki si g pocituvam i mu viknav onaka da dojde i ovaj momakov do mene fraerot so go znam od onaka,mi veli "abe so mu vikas zdravo" i ja mu velam e kako da ne mu vknambe prijatel mi e.I on mi vika "abe so si glup be so trcas ti po nego so on ne ti rece zdravo na tebe" zimi majka ne mi se veruvase deka deckoto so go pocituvav t.e. fraerot do mene go kaza toa nesto.A i on se znae so toj moj prijatel...i mu vikam so znaci ti taka a cel den sedis i cekas da trcaat lugeto po tebe...
Drugo nesto...Zenite tuka se KURVI zimi majka...ne deka ja go velam ova sam tuku imase na TV ne znam na koj kanal anketa za naj nemoralen grad vo mk i grad so najveke prostitucija..Jasno vi e deka STIP go zede prvoto mesto...Bese taa anketa pred edna godina...
Imam sestra mirna devojka i pametna ...Se nasol eden tip na 26 godini da i nudi na sestra mi ako saka da se izebe so nekoj bogatas od stip za nekoja para...mene toa sestra mi licno mi go kaza i mi rece deka edvaj ceka da trgne na fax samo za da se mane od bolniot grad...
Imam komsii so tolku se ljubomorni so ke si go pokrijam cetvrtiot sprat oti mi tece odozgora od sto nema pokriv.I oni sakale gore da gradat sobi...so koj akl be gore sobi koga toj pokriv jas sum go platil???i ete taka dojde i do tepacka...so bolen narod ni policija ni sud ne izleze na kraj pa morase da se sitepame za da sredime nesto..
Sto sakas koga site dileri na kebap sami megu sebe site se predadoa..Alfite se najgolemite fraeri vo stip...
U stip ima tolku mnogu ocigledni primeri za devojki sto odat so momci samo zaradi pari toa e ne verijatno.Nekam sega da bidam seljak stipski pa da gi imenuvam...
Jas da vi kazam imav drugar so tolku mnogu go sakav.A deckoto poteknuva od dobra familija.Deckoto na vremeto pusese cigari,piese alkohol,u film mu bese mafija ova ona..Zboruvam za kgoa bevme picovi od 16 godinki...moite doma ne mi davaa da se druzam so nego oti neli pusi se zapiva ova ona znaes roditelski muabeti ..jas im rekov na moite prajte sto sakate jas so nego ne se delam...i za na kraj posle 2 godini druzenje da mi kaze IZVINI brat ama ne mozeme da se druzeme veke moite ne mi davaat od doma...I go pitam zosto taka brat?I mi vika epa brat nogu problemi pravis niz grad i bla bla..a da si priznaam jas samo se tepav so nekoi luge nisto poveke...
Ete zaradi toa me napusti a jas za nego staviv repitiran pistol na glava na decko so mu udaril samar...seto toa od ljubov....i zamislete koga ke go videv posle nekolku godini i koga ke mu recev eeeee brat da znaes kolku mi nedostigate i kolku mi trebate i mi e ubavo koa ke se setam kako mi bese so vas hahaha on ke mi odgovorese jebiga brat...bilo pominalo....i koa ke mu recev e kako vi e sega so toj noviot drugar on ke mi odgovorese brat isti kur razlicno pakovanje....mi se idese da go ubijam....a jas i den denes seuste go sakam toj decko kako brat...
I mozam da vi nabrojam iljada drugi primeri za bolnite stipjani...
Zatoa vi velam greska e.Stipjani na pocetok izgledaat mnogu dobri luge nogu fini umni bla bla ....Ama malku da zgusti stijanec e prviot so ke te zakopa vo dupka.Gi mrazam stipjani i se kaam so se rodiv tuka.Ednas sedev so eden prijatel onaka do 8mo ucevme zaedno i pred nekoe vreme sedevme na Isarot gore i mi vika.Eee brat abe se ubavovo zivotov samo edno ne mi e jasno i mi vika:
ABE OD CEL SVET OD CEEEEEEL SVET KAKO BAS USPEAV TUKA U VAJ ZMIJARNIKO DA SE RODAM!!!