1. Цркви не треба да се градат со даночни пари, оти и атеистите плаќаат даноци: ова е нивното најчесто употребувано тврдење кое што им се чини како најсоодветно и најсилно оружје против изградбата на црквите низ земјава, оти мислат дека ако им кажат на луѓето (на даночните обврзници) дека нивните пари се трошат за градење на непродуктивни објекти т.е. цркви, а не на пример за градење фабрики, училишта или патишта и брани, тоа даночните обврзници ќе го видат како фрлање на, нивните со пот спечалени и дадени за даноци, пари во ветер.
Друже како што кажаа и други и јас ќе повторам мешаш баби и жаби.
Еве краток ќе бидам овојпат.
Зошто таа потреба за покажување и докажување?
Ако сакаш пример како треба да живее еден христијанин баш еден од најголемите христијани потекнува од Македонија.
Иди земи прочитај за ликот и делото на Мајка Тереза повеќе од тоа не ти треба.
Во основата на христијанството е љубовта сакај го ближниот сакај го непријателот.
Сакај си ја фамилијата.Ако има љубов и разбирање другото само по себе ќе си дојде не за џабе најтешките проблеми имаат наједноставни одговори.
Што да направам за да придонесам за мир во светот?
-Оди дома и сакај си го семејството/фамилијата -Мајка Тереза
Жал ми е што и во ова денешно време кое треба да е епоха на љубов и разбирање постои толкава нетрпеливост,нетолерантност и неукост.
Религиозните луѓе се зафаќаат за небитни ситници,а атеистите исто така сега да не филозофирам сите знаеме да разликуваме добро од зло, битно од небитно единствено не ми е јасно зошто луѓето во ова наше време избираат зло наместо добро,небитно наместо битно,војна наместо мир, едноставно ми се плаче
кога ја гледам ситуацијава во светов денес.
Еве една песничка да ме сватите на што мислам:
“When will our consciences grow so tender that we will act to prevent human misery rather than avenge it?”
П.С Не го цитирав цел текст пошто снема место