Шест најголеми лаги на македонските атеисти

• Креатор на темата Само Човек
  • Време на започнување

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.494
1. Цркви не треба да се градат со даночни пари, оти и атеистите плаќаат даноци: ова е нивното најчесто употребувано тврдење кое што им се чини како најсоодветно и најсилно оружје против изградбата на црквите низ земјава, оти мислат дека ако им кажат на луѓето (на даночните обврзници) дека нивните пари се трошат за градење на непродуктивни објекти т.е. цркви, а не на пример за градење фабрики, училишта или патишта и брани, тоа даночните обврзници ќе го видат како фрлање на, нивните со пот спечалени и дадени за даноци, пари во ветер.
Друже како што кажаа и други и јас ќе повторам мешаш баби и жаби.
Еве краток ќе бидам овојпат.

Зошто таа потреба за покажување и докажување?
Ако сакаш пример како треба да живее еден христијанин баш еден од најголемите христијани потекнува од Македонија.

Иди земи прочитај за ликот и делото на Мајка Тереза повеќе од тоа не ти треба.
Во основата на христијанството е љубовта сакај го ближниот сакај го непријателот.
Сакај си ја фамилијата.Ако има љубов и разбирање другото само по себе ќе си дојде не за џабе најтешките проблеми имаат наједноставни одговори.
Што да направам за да придонесам за мир во светот?
-Оди дома и сакај си го семејството/фамилијата -Мајка Тереза

Жал ми е што и во ова денешно време кое треба да е епоха на љубов и разбирање постои толкава нетрпеливост,нетолерантност и неукост.

Религиозните луѓе се зафаќаат за небитни ситници,а атеистите исто така сега да не филозофирам сите знаеме да разликуваме добро од зло, битно од небитно единствено не ми е јасно зошто луѓето во ова наше време избираат зло наместо добро,небитно наместо битно,војна наместо мир, едноставно ми се плаче:place: кога ја гледам ситуацијава во светов денес.

Еве една песничка да ме сватите на што мислам:

“When will our consciences grow so tender that we will act to prevent human misery rather than avenge it?”

П.С Не го цитирав цел текст пошто снема место :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Изгледа ЛП-иво е вработен во мпц да шири анти-атеизам ...незнам шо се замарате , кој сака атеист да си е,нека си е кој сака верник нека си е , шо има некого да убедвиш шо да е...

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=4181292939&id=13&prilog=0&setIzdanie=22558

После Агатангел, Т.Петров и авторот на текстот со кој е отворена темава...

Венко strikes again, со нов поглед на дихотомијата теист-атеист и соодветното припаѓање во втората категорија со убиството како квалификација.
Сите убијци по дифолт станувале атеисти...му удрила во глава таа посебната Птујска од претходните колумни...

После четврт ВЕК образование некој кој е сметан за интелектуална вертикала да се појави со ваков текст...:facepalm:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=4181292939&id=13&prilog=0&setIzdanie=22558

После Агатангел, Т.Петров и авторот на текстот со кој е отворена темава...

Венко strikes again, со нов поглед на дихотомијата теист-атеист и соодветното припаѓање во втората категорија со убиството како квалификација.
Сите убијци по дифолт станувале атеисти...му удрила во глава таа посебната Птујска од претходните колумни...

После четврт ВЕК образование некој кој е сметан за интелектуална вертикала да се појави со ваков текст...:facepalm:
Трај не зборувај така, ке му се згади на Венко, слаб желудник има човекот :icon_lol:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
You must be a republican right?

Kajgana Shop

На врв Bottom