Шведска - Македонија [26:26]

Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Криво ми е, оти можевме да тепаме, оти ние бевме тие кои направија глупи грешки....

Но глава горе, исрено очекував пораз, оти секогаш сме почнувале со пораз. Добивме нерешено. И вистинското од Македонија мислам дека допрва иде...

Кире беше катастрофа. Немој некој да ми вика сеа не го критикувајте, но мора КРИТИКА. Не го пцујам секако, но мора да се искритикува. Штом не му иде НЕ ТРЕБАШЕ да форсира шут од неизградена позиција.

Ме потсеќа на Перо, и он на првата утакмица форсираше шут а не му идеше. Значи и он треба ко Антиќ да се прероди сеа у наредниве утакмици...

Одбраната беше добра, има место за поправки и таму, али ипак Андерсен имаше само 5 гола...

И Шундо, ју санава бич, Y U NO PUT Филип, треба да „фати“ аватаров мој... :X3:

Столе дете, од тебе ќе биде ЅВЕР !!! :cuc:

Ѕвер каков што е Алушовски. Стевче - :cuc:

доволно е тоа за сеа, анализи ќе правиме на поладна глава...

Швабите нека се пазат сеа... :sneaky:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Мораше, значи мораше подобро да ги изгираме последните 2 акции.
Задоволен сум со бодот, ама ваква слаба Шведска можеше да се победи.

Ќе го јадат швабите и тоа ептен јако.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
А знамето кај беше денес? Нели дозволија да биде внесено?
Заборавиле да го извадат па ти, од пеење и викање не од друго. :rolleyes: Врв беше кога ракометарите ги бодреа навивачите. Го гледам Влатче Темелков им вика ајде, ајде. :facepalm:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Добро, јасно беше дека одбраната на Шведска ќе биде повеќе сконцентрирана на него.Што значи он е прочитан како играч.Затоа ни требаат минимум два добри стрелци.Не дека многу ги познавам квалитетите на ракометарите наши зошто и самиот не сум спортист но мислам дека требаа играта нашите да ја концентрираат на друг наш кој е добар шутер.Зошто Кире се знаеше уште од почетокот дека ќе биде колку што е можно повеќе оневозможуван од страна на противничките играчи да погоди поен.
Истото беше и со Ким Андерсен но тој даде 5 гола и имаше 10 асистенции за останатите. Киро беше очаен денеска, но Шундовски најверојатно нема авторитет за да го одмори малку за да ја олади главата.
И што му требаше да го игра Миркуловски во одбрана со две исклучувања само нему му е јасно, кога Миркул и не е некој одбранбен играч . Наумче Мојсовски е извонреден стрелец ама денеска и тој потфрли.
Изгубивме од нестручноста на Шундовски и немање сенс да стави човек кој знае да бие седмерци како Златко Мојсовски на пример, и од арогантноста на Киро.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.038
За обични фанови доволно е толку што навиваат.
Па вие мислите на мечевиве на други репрезентации е подобро?
Па светлосни години сме пред другите. Ваква атмосфера без присуство на организирана навивачка група, НЕМОЖЕ ДА НАПРАВИ НИКОЈ. Гарантирам!
Кога се крши резултатот се знае кој треба да крене, а мислам сдека правите навивачи успеаа во тоа и пееа во сите моменти иако ви се чини дека било лошо пошто на почетокот ептен грмеше :)

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Генерално, задоволна сум. Навикнати сме ние сите на драми кога играат македонски репрезантации при крај така да не беше изненадување и денешнава драма. (алоо имајте милост кога играте, живциве шизнаа, литар пиво за помалце од 30 минути испив :icon_lol: )
Можевме и да победиме да, но можевме и да изгубиме на крајот (со оглед дека на крајот се вративме 3+). Според мене и подобро игравме од швеЏанине, на кое реноме се тие и кое име го имаат, за нив и ова треба да е рамно на пораз :)
Лазаров беше комплетно затворен. Ама не му требаа промашените седмерци :(
Навивачиите нареден пат ред бул нека се напијат да можат да издржат 60 минутно навивање, не да ми заспијат на пола натпревар :pipi:
Од друга страна ми се исполни срцето кога видов полна сала со македонци и македонски обележја и одек на наши песни :vozbud: Колку само би сакала да сум таму :)

Напред момци, следниот натпревар и подобри и помудри :pipi:

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.097
душата ме боли шо не ги тепавмееее
другите две според мене сигурно ќе ги тепаме
стојанче стоилов анд стевче we love you :D според мене најаки

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.854
Поени од реакции
10.227
Криво ми е, оти можевме да тепаме, оти ние бевме тие кои направија глупи грешки....

Но глава горе, исрено очекував пораз, оти секогаш сме почнувале со пораз. Добивме нерешено. И вистинското од Македонија мислам дека допрва иде...

Кире беше катастрофа. Немој некој да ми вика сеа не го критикувајте, но мора КРИТИКА. Не го пцујам секако, но мора да се искритикува. Штом не му иде НЕ ТРЕБАШЕ да форсира шут од неизградена позиција.

Ме потсеќа на Перо, и он на првата утакмица форсираше шут а не му идеше. Значи и он треба ко Антиќ да се прероди сеа у наредниве утакмици...

Одбраната беше добра, има место за поправки и таму, али ипак Андерсен имаше само 5 гола...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
--- надополнето: 15 јануари 2012 во 21:27 ---

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Мојсовски , Алушовски , Миркуловски. :cuc: На ниво и Стоилов и Ристовски.

Лазаров потфрли денес , но очекувам да се поправи со Германиците.

Како и да е , Шведска е губитник денес.

МАКЕДОНИЈА!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Цел натпревар водевме и како и секогаш во ракометот дали е машки или женски во последните десет минути како да не сме во салата. Мислам од 97ма пратам ракомет и јас досега немам видено ниту еден меч на вакви европски и светски натпреварувања да сме го завршиле до крај. Значи ако сакаш да добиеш срцев удар гледај ракомет. Швеѓаните беа изгубени за она реноме кое го имаат, можевме и требаше да ги земеме двата бода. Не сум разочарана од никој, Кире беше прочитан како буквар, исто и Мојсовски, очигледно добро се подготвиле за со нас. Задоволна сум од квалитетот, не сум задоволна од пожртвуваноста очекувам повеќе. Кога видоа дека се крши резултатот се изнервираа и грешеа, тоа несакам да го видам со Германија.
И овој коментаторов со стручњаков комотно може да се вратат од Ниш оти нервот ми го пукнаа. Оно напната атмосфера, напнат резултат он стратегии во пренос ми кажува, како да незнаеме дека не треба гол да примиме! Идете бе гонете се го сакам Игорче и никој друг!

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Сепак реми со Шведска и не е лошо.Со победа нашите можеа да летнат у облаци.Сега со Германија да се помачат малце и влегуваме лагано со Чешка послем..

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Заборавив да пишам погоре од возбуда. Подобро Кајганско навивање немам видено, на следната уште појако одиме. Солзи ми течат од смеење што се сме изнапишале (y)

L

Lu

Гостин
Јас сум задоволна од резултатот.
На следната утакмица одиме на победа

M

Mario Gómez

Гостин
Миркулоски е цар бе. :D Он ја влечеше цела репрезентација второ полувреме.

Лазаров ретко игра вакви натпревари, беше премотивиран. Сите беа премотивирани, се глеаше од почеток као французите ја пееја химната. Мора да се влезе со ладна глава. Ама еве ќе научат за друг пат.

Од играчите сум од сите задоволен, само нека вежбаат пенали.

Треба малце мислам Златко да игра, Темелков е најникаквото крило што го имам гледано некогаш, голови само од контра дава а нема муда ко Аљушот да влага, ама денес со украдената топка ни го извај гзот. Стоилов ѕвер!!!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Одиме со нов аватар во продолжение на првенството.

За играта што да кажам добар резултат, победа немаше да биде незаслужена. Она што радува е што и покрај лошиот ден на Лазаров изигравме нерешено со Шведска еден од фаворитите на оваа првенство.
Инаку јас гледав на DSF, Германскиот спикер со многу пофални зборови за нашата екипа и на крај вика „секоја екипа која против Македонија ќе се концентрира само на Лазараов ќе се заебе„

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom