- Член од
- 12 февруари 2014
- Мислења
- 7.904
- Поени од реакции
- 25.249
Празници се ближат, на исландските трпези има карамелизирани компири за божиќ, се јадат во комбинација со солено-слатко пушено свинско месо.
Добра е таа комбинација, додај повеќе така џем и ќе ти се засвиѓа јадењето. Е после кога ќе отрпнеш скроз од вкусот додај го неговото височество - МајонезотСамо шо пробав ова, без мајонез. Путер од кикирики сам по себе го нејќам ич ама со џем е добро комбо.
Ова за мене е најмалку чудно од се, јас цел живот така јадам - пинџур / ајвар / летна манџа со кисело млеко / јогурт / ајран.Пинџур и кисело млеко, не измешано, туку наместо пинџур и сирење, пинџур и кисело млеко, исто и јогурт оди. Баш ми текна на ова, затоа што еден постар колега кога му кажував за ова комбо ми одговори дека прв пат слуша и дека не јадел така претходно.
Ne smoki, probaj so grizini, solenki ili kako i da gi vikate i eurokremСмоки и јогурт стандард, уште си јадам. А исто смоки со еурокремче. Земаш едно и мацкаш у кремчето. Мераци.
Смоки рулз.
Што е бе ова?pupale
Ajkuli od onie fermentiranite nemaПразници се ближат, на исландските трпези има карамелизирани компири за божиќ, се јадат во комбинација со солено-слатко пушено свинско месо.
Lepce za sendvic, ona trkaleznoto.Што е бе ова?
Пробај шпагети со бел сос од горгонзола и ореви интересна комбинација е.Имам јадено шпагети со мелени ореви, не е лошо...некогаш и мед ставам