Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
В

влијателен

Гостин
дотогаш спие, смртта е сон, тоа го кажува Исус. За оној кој спие времето продолжува огаш кога ќе се разбуди. Еден миг е тоа за него, така што дотогаш мине еден миг.
Во ред е тоа, ама како ќе ме содаде? Материјално? И тоа ќе бидам пак јас?

С

Само Човек

Гостин
Во ред е тоа, ама како ќе ме содаде? Материјално? И тоа ќе бидам пак јас?
Во мигот на смртта престанува постоењето на човекот како живо суштество во секоја смисла на зборот. Се одвојуваат компонентите од кои бил составен и сега имаме безживотно тело (кое со распаѓање ќе се претвори во земја, прав) и духот (животната енергија) кој се враќа кај Животодавецот, кај Бога, кој го дал. Нема веќе ЖИВА ДУША, нема жив човек. Останува само записот за неговиот живот во „небесните книги“ според кој ќе му биде судено на Божјиот суд (Даниел 7,10; Откровение 20,12).
„Прав си и во прав ќе се вратиш“ (1. Мојсеева 3,19). Таму тој чека, „спие“ (Јован 11,1-14) сe до денот кога ќе биде повторно повикан во постоење (воскреснат) за да ја прими својата плата според делата. Ќе те создаде од прав и да ќе бидеш пак ти.
ПРАВ + ЗДИВ НА ЖИВОТОТ = ЖИВА ДУША
(земја, хемиски елементи од кои се состои човекот, формирани во човечки облик) +(Божја животодавна енергија, животен дух) е ЖИВ ЧОВЕК

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Во мигот на смртта престанува постоењето на човекот како живо суштество во секоја смисла на зборот. Се одвојуваат компонентите од кои бил составен и сега имаме безживотно тело (кое со распаѓање ќе се претвори во земја, прав) и духот (животната енергија) кој се враќа кај Животодавецот, кај Бога, кој го дал. Нема веќе ЖИВА ДУША, нема жив човек. Останува само записот за неговиот живот во „небесните книги“ според кој ќе му биде судено на Божјиот суд (Даниел 7,10; Откровение 20,12).
„Прав си и во прав ќе се вратиш“ (1. Мојсеева 3,19). Таму тој чека, „спие“ (Јован 11,1-14) сe до денот кога ќе биде повторно повикан во постоење (воскреснат) за да ја прими својата плата според делата. Ќе те создаде од прав и да ќе бидеш пак ти.
(земја, хемиски елементи од кои се состои човекот, формирани во човечки облик) +(Божја животодавна енергија, животен дух) е ЖИВ ЧОВЕК
И викаш луѓето веруват у вакви маабети ,а ?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Постои реинкранација.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Да се отргенеме малце од овие теолошки дебати, на темата, се деси чудо, не се деси, каде се конзерваторите и научниците кои одма по велгиден требаше да дадат објаснување. Или баш секое чудо за три дена, битно црквата имаше плодни велигенски празници.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.444
Поени од реакции
11.365
Да се отргенеме малце од овие теолошки дебати, на темата, се деси чудо, не се деси, каде се конзерваторите и научниците кои одма по велгиден требаше да дадат објаснување. Или баш секое чудо за три дена, битно црквата имаше плодни велигенски празници.
па некако се батали таа тема откако се случија убиствата на децава :) ептен актуелно беше тоа и ова под сенка падна а може и а некој му одговараше тоа :)

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Што значи да човекот биде луд и да пишува вакви работи..
Еве што значи кога некој мрази и сопствената мајка..
Еве како пишува Четнички национализам...
Како пишуват луѓето што ќе умрат од мака и што не го сакат Господот...

Демонска чуда у Македонији на католички ускрс

http://www.vesti011.com/2012/04/demonska-čuda-u-makedoniji-na-katolički-uskrs/

Eкуменски пројекат отпале македонске православне цркве прате натприродне силе зла.
?!!!!!?!!??!!??!

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Јас мислам дека сам си одговори на своето прашање

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Морам да признаам дека на почетокот и јас бев прилично воодушевен од божјото чудо,но потсвесно за сето време се прашував,зошто Бог би направил неговите ангели да крварат?што пак ме наведе да помислам дека можеби и не станува за божјо чудо,туку чудо на...:cautious:
Ти да не си луд?
ЈАС лично видоф кога се чистија 3 часа беф во црквата!! Фториот ден..

Нормално дека е Божје чудо.....Кој бре ѓавол може да влезе во БОЖЈА КУЌА?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.884
Поени од реакции
6.950
Ти да не си луд?
ЈАС лично видоф кога се чистија 3 часа беф во црквата!! Фториот ден..

Нормално дека е Божје чудо.....Кој бре ѓавол може да влезе во БОЖЈА КУЌА?
Фистина?! :eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom