Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување

Violent Femme

I am as lovely as a dream in stone..
Член од
27 мај 2011
Мислења
725
Поени од реакции
525
Лажат бе се гледа дека они ги офарбале златните делови од сликата за да изгледа така,зарем не се спомна дека не ја посетува никој црквата последиве 3 год. и ова сеа го направија за да доаѓаат луѓето и да редат пари по тоа иконите мислам само слеп не би видел дека се тазе фарбани :)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Оставаш пари за здравје? Мислиш дека на Бог мтвоиту се потребни е пари, и за возврат ќе ти даде здравје?

:)

Оф мори мајко...
Потребни и се на црквата за да си плати струја, вода, поправки на инвентарот и градбата. Црквата што јас ја посетувам е од 15 век и не би дозволил ни јас ни пак луѓето што ја посетуваат да се распадне верски објект од непроценлива вредност!

Секој со свое мислење и убедување!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Потребни и се на црквата за да си плати струја, вода, поправки на инвентарот и градбата. Црквата што јас ја посетувам е од 15 век и не би дозволил ни јас ни пак луѓето што ја посетуваат да се распадне верски објект од непроценлива вредност!

Секој со свое мислење и убедување!
ОК, а за возврат ќе добиеш здравје? Мислам, оставаш пари за да ја спасиш црквата или за да бидеш здрав?

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
ОК, а за возврат ќе добиеш здравје? Мислам, оставаш пари за да ја спасиш црквата или за да бидеш здрав?
Види, околу моето убедување за бога и црквите неможеш да ме предомислиш(ако тоа ти е целта) ти кажав прееска еве и сега, парите ги оставам за одржување на црквата каде одам, не на МПЦ!
Здравјето и духовниот мир со пари неможеш да ги купиш туку со добри дела и мирољубие!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Види, околу моето убедување за бога и црквите неможеш да ме предомислиш(ако тоа ти е целта) ти кажав прееска еве и сега, парите ги оставам за одржување на црквата каде одам, не на МПЦ!
Здравјето и духовниот мир со пари неможеш да ги купиш туку со добри дела и мирољубие!
ОК, само признај дека иако си љубител на архитектурата и на црквите кои се цитирам, "непроценливо богатство", сепак длабоко во душата се надеваш дека ќе ќариш некој поен плус кај дедо Боже кога оставаш пари во црквата...

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
ок де ок само прашав јас дали си сериозен или се саебаваш.

еве јас ке ти објаснам каде е - поред кале кога одиш накај комерцијална банка и накај стонбриџ хотелот - вртиш лево према стоковна куќа мост. на 100тина метра од лево се наожа црквата. или ако одиш од плоштад ке го поминеш камени ке одиш 100тина метра од лева страна е црквата
Прашува каде се наоѓа црквата..
Кај старата автобуска,во Чаршија.
Каде е св. Димитрија ??
- Запомнете ( макар и во чест на неговите поранешни жители,наши сограѓани на тоа маало каде се наоѓа црквата Св.Димитрија)
- Местото е и се вика „Еврејско Маало“ и е на главната улица на тоа маало
која сега и не постои со израдба на ст.куќа Мост таа се прекина,а маалото
го снема со пробив на новиот булевар и мостот „Гоце Делчев“
- Но има господ, сега новоизградениот стар театарот ме потсеќа на тоа
Еврејско маало а секако и нашата црква Св.Димитрија.

T

Tetro

Гостин
Сакаш да кажеш дека некој градежен работник или монах ја ебел иконата? :вонзем:
или реставратор/конзерватор. :/ треба да утврдите, за да знаете со сигурност што се случувало, додека не стане доцна.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.153
Поени од реакции
8.898
или реставратор/конзерватор. :/ треба да утврдите, за да знаете со сигурност што се случувало, додека не стане доцна.
Тешко на македонските деца, под итно треба да се најде тој што не може да умре!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
треба пред да негирате нешто да се уверите во веродостојноста на истото - има ваљда наши иконографи кои можат со сигурност да потврдат или не за вистинитоста на случкава-
а дотогаш.....ние како лаици можеме да го земеме ова со резерва

сепак потајно посакувам ова да е вистина- да не замешал некој човечки фактор овде прсти- оти не само што е невкусно туку и жалосно и очајно е да се мами народов

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
ќе верувам во ЧУДА кога небото ќе се отвори и ќе ги спаси милионите гладни и болни во светот,кога екстремните богаташи ќе го разделат својот имот да сите имаат благосостојба,кога виша сила во последен момент ќе спречи автобус со ученици да отиде неповратно во некоја провалија итн итн ......дотогаш.........

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
И како ова чудо делува позитивно во светот или во Мкд?

Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
ќе верувам во ЧУДА кога небото ќе се отвори и ќе ги спаси милионите гладни и болни во светот,кога екстремните богаташи ќе го разделат својот имот да сите имаат благосостојба,кога виша сила во последен момент ќе спречи автобус со ученици да отиде неповратно во некоја провалија итн итн ......дотогаш.........
Тоа што има милиони гладни и жедни низ целиот свет не е божја вина,тука е вина на ладното и камено човечко срце.

M

Muranyi

Гостин
Тоа што има милиони гладни и жедни низ целиот свет не е божја вина,тука е вина на ладното и камено човечко срце.
Да,за сите срања и глупости на овој свет е крив човекот и само човекот,додека задача на Бог е да ги осветлува ореолите и на таков чудесен начин да ни докажува дека постои.

S

Shellshock nam67

Гостин

Svetov ne bi bil Svet ako nema stradanje vo nego ednostavno taka funkcionira ovoj svet
umira se ragja zivee nisto ne e vecno i trajno

Kajgana Shop

На врв Bottom