Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Крејзи, ајде биди фина и не бриши постови...
Ќе бришам постови, се додека тие се оф-топик, несериозни и саркастични.
Во ред, секој има своја страна и свое мислење, ама не мора се да се објаснува преку сарказам особено за вакви работи. Напоменав и пред неколку поста за истото. Не е ова Чек Дис Аут.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ќе бришам постови, се додека тие се оф-топик, несериозни и саркастични.
Во ред, секој има своја страна и свое мислење, ама не мора се да се објаснува преку сарказам особено за вакви работи. Напоменав и пред неколку поста за истото. Не е ова Чек Дис Аут.
Со кое право го едитираш постот ?
Ако сакам јас да има сарказам во истиот ке има,доколку не сакам да го има тогаш ке го нема. Ако тебе ти се овие прашања “ сериозни“ Мене ми се во најмала рака ГЛУПИ, јасно ! ? Ајде сега да го видам во оригинално издание мојот пост,во спротивни избриши го во целост да го нема , па продавајте си басма за “божји чуда“

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Со кое право го едитираш постот ?
Ако сакам јас да има сарказам во истиот ке има,доколку не сакам да го има тогаш ке го нема. Ако тебе ти се овие прашања “ сериозни“ Мене ми се во најмала рака ГЛУПИ, јасно ! ? Ајде сега да го видам во оригинално издание мојот пост,во спротивни избриши го во целост да го нема , па продавајте си басма за “божји чуда“
Такво однесување на пазар.
Бан од тема.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.518
Очаен обид за привлекување верници, за жал финтава е сеуште успешна но за среќа краткотрајна и брзо се заборава.

Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
Чудоооооооооооооо станав верник ! НЕЕЕЕЕЕЕ бе се заебавам само :pos:
Чуден е железниот-оксид ( црвена боја) со кој што се цртани 90% од старите фрески во македононија,знае да изреагира при влага во воздухот. Стави ја тука и топлината од свеќите присуството на човекот кој издишува јаглерод ( кој што ите како реагира со железооксидот ) и немаш никакво спшектакуларно лајт-шоу. па стави и дишење на ѕидовите,избивање на влага и сушење на истата од промаја.
Прочитајте малку хемија и хемиски реакции,нема на никого да му шкоди.
A зошто баш на на овој ден кој многумина го празнуваат и како велигден дошло до таква реакција зошто истото не се случило порано си се запрашал малку?
и кое присуство на човекот кога никој не оди таму (освен за празник) ради паркинг просторот.
што значи твојава теорија пропаѓа во вода.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Ај ке почекаме да видиме шо чудо ке биде овоа како и се друго кај нас.....до таму дојде работата со вербата кај шо и со свои очи да видам пак нема да верувам...

(крејзи ако сакаш банирај ме чисто ме интересира шо е проблемо? Како може сарказам и иронија на сите други теми шо исто не се ЧДА а тука не.Значи не зборам за глупи коментари чисто онака некој си пише шо мисле ама со доза на иронија.Дека темата е за икони нешто вера и религија? Не капирам)

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
(крејзи ако сакаш банирај ме чисто ме интересира шо е проблемо? Како може сарказам и иронија на сите други теми шо исто не се ЧДА а тука не.Значи не зборам за глупи коментари чисто онака некој си пише шо мисле ама со доза на иронија.Дека темата е за икони нешто вера и религија? Не капирам)
Ова е последен пост каде што се објаснувам и одам оф-топик.
Значи во ред е да искажеш несогласување или што и да е, како што направија многу луѓе во врска со темава, сосем друго е да исмеваш нешто само затоа што ти не веруваш во тоа.

Толку беше. Се останато бришам.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Очаен обид за привлекување верници, за жал финтава е сеуште успешна но за среќа краткотрајна и брзо се заборава.
Тотално се согласувам ова ме потсека на филмон со стив мартин коа му става капки на исусот :D

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Дај ќе ги викнеме CSI да истражат!

Јас верувам во чуда, зошто не би било вистина кога и самиот поглавар на МПЦ бил лично на лице место да види.

Ај да видам од вас детективи како ќе го оправдате јавувањето на ликови во јајцата пред и за време на велигден. Секоја година се случува нешто необјасливо, и што сеа се треба да го ставиме под теории на заговор!?

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Дај ќе ги викнеме CSI да истражат!

Јас верувам во чуда, зошто не би било вистина кога и самиот поглавар на МПЦ бил лично на лице место да види.

Ај да видам од вас детективи како ќе го оправдате јавувањето на ликови во јајцата пред и за време на велигден. Секоја година се случува нешто необјасливо, и што сеа се треба да го ставиме под теории на заговор!?
Можно е и да се случуват ама лугето сме програмирани да кога нешто не можеме да го објаснеме го сметаме за неточно...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тој отиде да се повози со новиот џип кој му го купија таквите како тебе...

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Можно е и да се случуват ама лугето сме програмирани да кога нешто не можеме да го објаснеме го сметаме за неточно...
Неточно, кога нешто неможе да се објасни се вели дека е божјо дело!
--- надополнето: 8 април 2012 во 20:28 ---
Тој отиде да се повози со новиот џип кој му го купија таквите како тебе...
Jaс ако оставам пари во црква оставам за свое и здравје на моето семејство. Е сеа што прави МПЦ со нив е друга работа, они пред господ и судството ќе одговараат!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Неточно, кога нешто неможе да се објасни се вели дека е божјо дело!
--- надополнето: 8 април 2012 во 20:28 ---

Jaс ако оставам пари во црква оставам за свое и здравје на моето семејство. Е сеа што прави МПЦ со нив е друга работа, они пред господ и судството ќе одговараат!
Оставаш пари за здравје? Мислиш дека на Бог му се потребни твоите пари, и за возврат ќе ти даде здравје?

:)

Оф мори мајко...

Kajgana Shop

На врв Bottom