Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
Да,за сите срања и глупости на овој свет е крив човекот и само човекот,додека задача на Бог е да ги осветлува ореолите и на таков чудесен начин да ни докажува дека постои.
Да така е и со тоа сака да ни прати порака дека треба малку повеќе да се свртиме кон духовното,одколку кон материјалното и ете затоа се сите тие "срања" кои ни се случуваат.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Потребни и се на црквата за да си плати струја, вода, поправки на инвентарот и градбата. Црквата што јас ја посетувам е од 15 век и не би дозволил ни јас ни пак луѓето што ја посетуваат да се распадне верски објект од непроценлива вредност!

Секој со свое мислење и убедување!
со овие најде и ти да си муабетиш, навежбани се, само за то да се зборувало и пишувало значи преку гла ми е и на форумов и надвор. немам против атеистите ништо ама појче се замара со овие работи него верниците. get a life!

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Лажат бе се гледа дека они ги офарбале златните делови од сликата за да изгледа така,зарем не се спомна дека не ја посетува никој црквата последиве 3 год. и ова сеа го направија за да доаѓаат луѓето и да редат пари по тоа иконите мислам само слеп не би видел дека се тазе фарбани :)
Ти тоа озбилно?! Со цел памет мислиш дека некој ги фарбал икноите и викнале камери за да ги снимаат?! :tapp: Wow, i just can't believe it!!! какво мислење човечеее

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Ти тоа озбилно?! Со цел памет мислиш дека некој ги фарбал икноите и викнале камери за да ги снимаат?! :tapp: Wow, i just can't believe it!!! какво мислење човечеее
А ти озбилно мислиш дека ова е чудо а не православен маркетинг?;)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Svetov ne bi bil Svet ako nema stradanje vo nego ednostavno taka funkcionira ovoj svet
umira se ragja zivee nisto ne e vecno i trajno
сосема точно,али немој да ме јебеш дека обојување на фреските е чудо,едно прашање најобично ЗОШТО НЕ ПРОКРВАВИЈА И ИКОНИТЕ АМИ САМО ФРЕСКИТЕ ?! јеби га али Бог е голем за да се јавува преку вакви мали нешта........

Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
сосема точно,али немој да ме јебеш дека обојување на фреските е чудо,едно прашање најобично ЗОШТО НЕ ПРОКРВАВИЈА И ИКОНИТЕ АМИ САМО ФРЕСКИТЕ ?! јеби га али Бог е голем за да се јавува преку вакви мали нешта........
Не е битно кој колку е голем и тоа каде,како и преку што се јавува,туку е битно е да се сфати значењето на пораката.
а неговата големина се гледа по тоа што го има и во малите нешта.

Z

zmej gorjanin

Гостин
И каде е тука поглаварот на ИВЗ да ја верифицира веродостојноста на истото.:vozbud:
Јас не знаев дека тебе треба поглаварот нешто да ти верифицира за да ти биде веродостојно, изгледа ИВЗ во нотаријат се претвара. :icon_lol:

Инаку он, навистина не сакам да исмевам или да навредувам било какви колективни вредности во кои што луѓето веруваат, само најмомент ми е толкувањето, односно тоа дека Бог почнал да се лути затоа што се помалку луѓе доаѓале за свадби и крштевки откако паркингот бил затворен. Мислам Бог може со многу посуштински работи да се зафати околу луѓево отколку да се лути зошто тие не доаѓале во неговата црква. :)

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
ВЕСТИ НА КАНАЛ 5 22:50 ч ПРОДОЛЖУВААТ ЧУДАТА ПРЕД ОЧИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ!!!

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Во време кога сите сме атеисти и црквата доаѓа до огромни загуби, ова беше очекувано од нивна страна..
So dirty gameplay out there..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Во време кога сите сме атеисти и црквата доаѓа до огромни загуби, ова беше очекувано од нивна страна..
So dirty gameplay out there..
Moже ти си бе мил,а од кај го извади тоа сите..има еднина и множина..машки,женски и среден род..прави разлика.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
А да се испита некако на молекуларно ниво, под микроскоп дали настанала некаква промена, да се земе примерок од иконата?
Можеби е до некоја веменска промена или можеби е намештаљка.
Не може туку така да прифатиме дека тоа е божја порака, ама он така си се крие едно 2012 години и ни праќа нејасни пораки.
Која е целта за ова што се случило, ако воопшто нешто се случило?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Од толку атеисти на форумов дури незгодно да му стане на човек да пише нешто на темава.
Време е да се симне, ова можеби е знак, кој се разбира од толкување нека објасни ме интересира како се толкува појавава која веќе е видена во друга црква.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
А да се испита некако на молекуларно ниво, под микроскоп дали настанала некаква промена, да се земе примерок од иконата?
Можеби е до некоја веменска промена или можеби е намештаљка.
Не може туку така да прифатиме дека тоа е божја порака, ама он така си се крие едно 2012 години и ни праќа нејасни пораки.
Која е целта за ова што се случило, ако воопшто нешто се случило?
чудото се случило на фреските,а иконите си останале исти како што забележав........фреските се подложни на атмосферските влијанија,додека иконите се претежно во дрвена рамка и со стакло покриени

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Шала на страна, за каква појава зборувате ? Јас на видео клипот не гледам ништо чудно, ниту па на сликите..

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Е добро зошто тогаш никој не снимил нешто, или да не случајно попот немал камера, па во најмала рака, сите имаме телефони со по најмалку 2-3 мега пиксели, и можеме една добра снимка да направиме.
Има ли снимка знае некој?
Еве ви на канал 5 гледајте.
Да да еве сега гледав на канал 5 има нешто црвено на фреските, ама тоа може секој да го нацрта, не гледам некое чудо овде. А и која е целта?
Еве да се замислиме што тој сака да ни пренесе со ова, ама како би го дознале тоа со сигурност а не како некој ке си го протумачи.
И уствари зошто ако господ постои и тој е семоќен постојано се крие, некаде таму на небото и чека и ни праќа вакви безвезни пораки. За да се разреши веке таа мистерија а и народот да не фрла пари во цркви, нека има мислост господ и нека се симне на сите да ни објасни кој е и што е и да не увери во тоа. Многу пари се даваат за црквата, тие пари да ги тргаме на страна може да излезе некоја сериозна цифра, така да господе ако постоиш, читни ми го постот и симни се тука повеке да не веруваме во тебе дека постоиш туку да знаеме дека постоиш, а додека вака се криеш, барем не го залажувај народот, да се става во искушение и да трпи нешто што не сака, само ради тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom