Човештво, теории на настанувањето

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Не бе , човек настанал од мајмун.
Еве како еден ден( отприлика 10000 год. П.Н.Е.) се разбудил и рекол ја повеке нема да бидам мајмун , кој сака да биде човек ајде по мене.
И доста почнале да го следат , другите за жал си останале мајмуни.
Фина теорија, верски ја поткрепи?

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
хахахах не бе , нели слушна така викаат овие од НАСА.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.450
Поени од реакции
5.137
Еве како еден ден( отприлика 10000 год. П.Н.Е.) се разбудил и рекол ја повеке нема да бидам мајмун , кој сака да биде човек ајде по мене.
А според тебе како настанал човекот?

Или еве поларната мечка, како настанала?
Или гуштерот, крокодилот?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.089
Homo Erectus DNA + Alien (''God'') DNA = Homo Sapiens Sapiens :vozbud::smir:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Имајќи ги прочитано останатите твои постови, овој малку ептен ме разочара...
Милам дека било кој што потрошил повеќе од недела дена на овој под-форум и да бил претходно тотален аналфабет за теоријата на еволуцијата, нема да си дозволи да напише толку игнорантен пост.

Не навлегувајќи во тоа дали држи вода Дарвин или не, треба да знаеш дека според него човекот не настанал од мајмун, туку дека денешните човеколики мајмуни (орангутан, шимпанзи, горила, бонобо...) и homo sapiens sapiens имаат заеднички предок.

Е, сега, погледни го ова видео: http://www.ted.com/talks/lang/eng/susan_savage_rumbaugh_on_apes_that_write.html

Станува збор за бонобо. Разбира говор, симболи, но и се служи со симболи и со своевиден говор за да исполни свои потреби. Каде е тука разликата меѓу човек и „инфериорно“ животно?!?

...или можеби вонземјаните тестирале малку и кај нив ама не им успеало ко со нас, а? ;)

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Прво кој е тој предок?
Алката кај е , ке ти помогнам ја нема нигде.
Како од нигде се појави цивилизација и писмо и астрономија и математика и пирамиди и кранови од 1000 тони и целата наука за човечко тело(медицина) па ги имаш ведите најмалку 5000 год. , сумерските цилиндри и они толку стари , цивилизации у Америка што го знаеле циклусот на полувртење на земјата околу центарот на галаксијата(кој трае 12 000 год.) , спомната е приказнава и у библијата(бај д веј) и многу други извори
И све ова преку нок , ма дај.
+ доказиве на Lloyd Pye и http://www.lloydpye.com/intervention.html
+ черепите од нефилимите или Стар Чајлд на пр.
+ Гигантите луге по 3-4 метра високи
+ остатоци од градби како пирамидите и некои други (стари најмалку 10 000 год.
+
........................ ке допишам имам нешто работа сега

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Кажете ми зошто теоријата на Чарлс Дарвин да е без врска ? Недостасуваат алки , друго ? Наведете ми црвсти факти што ја кочат теоријава.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.450
Поени од реакции
5.137
Кажете ми зошто теоријата на Чарлс Дарвин да е без врска ? Недостасуваат алки , друго ? Наведете ми црвсти факти што ја кочат теоријава.
Теоријата на Дарвин ја кочат оние кои мислат дека човекот настанал од вонземјани.
Недостасува една алка, ама и тоа е само теоретски.
Можеби Дарвиновата теорија не е баш најточна, ама е доста блиску до вистината за тоа како се развивал животот на планетава со милиони години.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
e pa ti sakas sve nacrtano i na tanjirce....ima previse stvari okolu alkite i evolucijata. Zemi pa citaj i pobaraj....Na forumov sigurno ke naucis nesto novo
Да те корегирам не се алки туку алка колку што успеав да прочитам од Хјуман. И второ ова е форум се дискутира, темава е соодветна за ова прашање што го поставив ! Се израдував кога видов дека сум цитиран на ова прашање , мислев ќе ми одговориш .

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Да те корегирам не се алки туку алка колку што успеав да прочитам од Хјуман. И второ ова е форум се дискутира, темава е соодветна за ова прашање што го поставив ! Се израдував кога видов дека сум цитиран на ова прашање , мислев ќе ми одговориш .
znaes, fizicki ako zborime ima mnogu alki sto nedostasuvaat a isto taka i postepeno mnogu se naogaat. Edno nesto samo na luge ne im jasno - kako kaj se razvila sovest. Ko sto znaeme zivotnite imaat emocii ali ne znaat da razlikuvaat dobro od loso itn.....

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
znaes, fizicki ako zborime ima mnogu alki sto nedostasuvaat a isto taka i postepeno mnogu se naogaat. Edno nesto samo na luge ne im jasno - kako kaj se razvila sovest. Ko sto znaeme zivotnite imaat emocii ali ne znaat da razlikuvaat dobro od loso itn.....
Општо ако збориме животните знаат што е добро за нив ,а што е лошо за нив. Кога животните направиле лоша работа ? Секоја повреда/убиство што го направиле (врз човек) било во самоодбрана и секогаш виновни биле луѓето (мора таа нивна реакција да била предизвикана од невнимателност и ред други работи од страна на човекот , едноставно МОРА и нема оспорување овде) , има неполн еден процент каде животните биле виновни но да не креваме прашина за 1%. Па...животните разликуваат што е лошо и што е добро , дури тие нешта ги разликуваат и подобро од нас.

-Секој нов вид на жив организам кој што е окткриен верувам дека е нова алка.

Велат вонземјаните не создале/донеле ,ама мајмуни сме.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Општо ако збориме животните знаат што е добро за нив ,а што е лошо за нив. Кога животните направиле лоша работа ? Секоја повреда/убиство што го направиле (врз човек) било во самоодбрана и секогаш виновни биле луѓето (мора таа нивна реакција да била предизвикана од невнимателност и ред други работи од страна на човекот , едноставно МОРА и нема оспорување овде) , има неполн еден процент каде животните биле виновни но да не креваме прашина за 1%. Па...животните разликуваат што е лошо и што е добро , дури тие нешта ги разликуваат и подобро од нас.

Велат вонземјаните не создале/донеле ,ама мајмуни сме.
a be se slagam....zivotnite reagiraat na instinkt. Ne gi krivam uopste za toa. Nie, however - znaeme da razmislime dali nekoja postapka ke povredi nekogo ili ne....
-Секој нов вид на жив организам кој што е окткриен верувам дека е нова алка.

Kajgana Shop

На врв Bottom