Човештвото - плод на инцест?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Месечината си постои, а си постојат и школи и факултети каде што нема еволуциска индоктринација на студентите и каде што не се пласираат лаги и фалсификати, туку фосилите се прикажуваат во вистинско светло, од чија светлина може да се види дека нема (како што очекувале еволуционистите) еден непрекинат синџир на преодни форми меѓу видовите, туку дека Бог ги создавал животните по својот вид, токму така како што сведочат и фосилите.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Хммммммм...........
Ај ако може да ми ги наведеш тие универзитети на чии факултети по биологија нема предмет Еволуцја.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Јас не спомнав факултети каде што нема Еволуција, туку каде што нема еволуциска индоктринација. Читај малку подобро! Пример Д-р Слоботка Алексовска (христијанка) редовен професор по биохемија на ПМФ не верува во еволуција и не врши еволуциска индоктринација врз студентите.

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
Не е за БИО Хемија туку за ХЕМИЈА, и не можи да врши “индоктринации“ на студенти затоа што професор предава по наставен план кој е одобрен од повисоките инстанци а во нејзиниот наставен план и програма има теми “Структурните корелации кај изоморфни и изоструктурни серии од неоргански соединенија, определување на олово во различни минерали со атомска апсорпциона спектрометрија....“ Дали верува или не верува во еволуција, не знам, ако имаш правено муабет со неа и ако ти има кажувано, па ти нам ни кажуваш.
Инаку тоа христијанка е општ поим, дали и таа е од оние христијани кои не палат свеќи, немаат икони дома или е православна или католикиња, или е можеби од оние кои ја почитуваат Саботата, не јадат свинско и не веруваат во воскресението??? накратко дали и припаѓа на вистинската христијанска црква или е од оние... подругите.
Гледам многу ти значи она Др. пред името, ако некој кој има Др е верник тоа е за тебе триумф. Па да те израдувам уште малку и јас еве ти Проф. Др. Др. Душан Константинов. Аха!
Виде!! два докторати! ПЛУС професор!. Верник не ко Слоботка онака потајно, верник кој го преведе и објави новиот завет на Македонски иако двоен Доктор. Доктор по музикологија и етнологија. Добар човек, за жал починат.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Неколку забелешки на постовите:

1. И еволуцијата и интелигентниот дизајн се ТЕОРИИ. Сите научни факти може да се разгледуваат низ двете „теоретски рамки“ и да се изнесуваат секакви заклучоци кои контрираат едни со други.

2. Теоријата на еволуција е базирана на наука, креационизмот е базиран на верба. Интелегентниот дизајн се појавува околу 1950 година во Америка и е обид да се дадат научни основи за креационизам.

Значи кога се расправате треба да ги споредувате ЕВОЛУЦИЈА vs ИНТЕЛИГЕНТЕН ДИЗАЈН, а не ЕВОЛУЦИЈА vs КРЕАЦИОНИЗАМ.

Што се однесува до ИНЦЕСТОТ...

3. И кај Адам и Ева и кај животните условите за постоњењ на инцест се исти. Односно, кога постојат само еден маж и една жена, тие ќе произведат потомство независно од тоа дали се брат или сестра.
Истото важи и за животните. Кога ќе ставиш во кафез 2 мајмуни, 2 кози или 2 пингвина тие ќе се парат и ќе произведат потомство независно од роднинските врски. Основниот приоритет и на едните и на другите е опстанокот на видот.

Во природата, ако имаат избор, животните не се парат по своите роднински врски. Тоа би произвело дегенерирани потомци кои потешко би преживеале во суровата околина. Неколку генерации подоцна, и инцестуалниот вид би бил истребен.

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
Кога ќе ставиш во кафез 2 мајмуни, 2 кози или 2 пингвина тие ќе се парат и ќе произведат потомство независно од роднинските врски. Основниот приоритет и на едните и на другите е опстанокот на видот.
А ако ставишп два парамециуми во епрувета дали ќе има инцест?

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
Ако сметаш дека правиш инцест кога мастурбираш, тогаш одговорот на твоето прашање е ДА.
Дефинитивно немаш везе околу прашањето. Прво парамециумот се дели (размножува) со проста делба а со маструбација (користејќи ја својата прва љубов - десната рака) не можеш да се размножуваш, можиш само да се задоволуваш што не е исто со размножување. (Ако не ми веруваш мене прашај си дома)

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Дефинитивно немаш везе околу прашањето.
За жал, не ја разбра иронијата на одговорот.
Парамециумот најчесто се размножува асексуално 2-3 пати на ден. Тоа значи дека е доволен еден за да се направи потомство.
Така да прашањето дали 2 парамециума прават инцест е едноставно глупо.

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
U

UnholY

Гостин
Колку шо знам христијанството најстрого го осудува инцесот....Како може бибилијата која е света книга на христијаните да е толку безмислено пишувана...Адам и Ева имале два сина Каин и Авел и многу логично дека некој од нив мора преку својата мајка да го шири потомството....

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Еволуциски животот почнува не со секс туку со делба. Ден денес парамециумот нема женки и мажјаци - си се дели. Затоа те прашав неколку пати да ми кажиш во една реченица што подразбираш ти под природна еволуција.. која е нејзината цел или принцип. Пошто гледам дека не ја сфаќаш.. не ја познаваш, стотици милиони години животот на земјата се одвиваше без секс.
Инаку МОРАЛНОСТА на некој чин не се мери во колку такви инцесни ситуации имаше туку дали имаше или немаше.
Библијскиот инцест не е поморален оти траел “само“ некои 7-8 иљади години и се повторил само при две создавања на човештвото.
понатака во форумов зборуваш за еволуирање - (меланин) батали тоа зборот ми е дали ти озбилно мислиш дека се било асексуално парамециум принцип ??? т.е сме се делеле - пупеле, пуштале спори...

Неее човек не еволуирал од школка, човек еволуирал од првите едноклеточни организми.
тоа ти е објаснето со Панспермијата
http://en.wikipedia.org/wiki/Panspermia.

и уште мојот став за темава - интересна доста интересна, сега уште да подберам некој поп со прашањава.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Неколку забелешки на постовите:

1. И еволуцијата и интелигентниот дизајн се ТЕОРИИ. Сите научни факти може да се разгледуваат низ двете „теоретски рамки“ и да се изнесуваат секакви заклучоци кои контрираат едни со други.

2. Теоријата на еволуција е базирана на наука, креационизмот е базиран на верба. Интелегентниот дизајн се појавува околу 1950 година во Америка и е обид да се дадат научни основи за креационизам.

Значи кога се расправате треба да ги споредувате ЕВОЛУЦИЈА vs ИНТЕЛИГЕНТЕН ДИЗАЈН, а не ЕВОЛУЦИЈА vs КРЕАЦИОНИЗАМ.
Intelegenten dizajn e samo prekrivka pod koja se krie kreazionizmot. Ako gi sledis sudskite sporovi u Amerika, ke ti stane jasno.

Sve vo naukata e TEORIJA. Ali ovie teorii ne se tie nasi sekojdnevni, nego "teorii" poddrzani so fakti i eksperimenti. Toa sporedeno so verba....eh..ne se sporeduva koga ednoto e opiplivo i ocigledno, a drugoto ne.

Ne mi e jasno zosto site teski vernici i bible thumpes se osekaat kao zagrozeni od evolucijata. Sto e na rizik? Gospod ke go snema? Zosto da ne moze toj Gospod bas i taka da napravil da bide - da ostavi evolucijata da si zeme svoja pateka, pa sto bide neka bide i prvoto sustestvo sto ke ima potencijan za za kriticno razmisluvanje da bide toa sto ke nosi del od spiritualniot realm? Zatoa sto, na kraju kraeva, ako Bog ne sozdal nas i ni diktira kako i sto da pravime - kade e taa slobodna volja i izbor?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ako celo covesto se razmnozilo od bracniot par Adam I Eva togas site nie sme plod na incest.Ne e cudo sto poveketo luge se kreteni.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
:aplauz:

Причината е гревот - ама тешко би ми било тоа да ти го објаснам, ептен сме на различна фрекфенција :)

Промените во гените не се аргументи за еволуцијата. Промените во гените не создаваат нови видови, туку само дегени во ракмките на сопствениот вид.

Дали тоа значи дека Пигмејците имаат IQ од околу 60 бидејќи се поголеми грешници од каукасијците кои генерално имаат околу 100?

Kajgana Shop

На врв Bottom