Член на раководството
Форевер тугедер
- Член од
- 15 март 2006
- Мислења
- 698
- Поени од реакции
- 20
Џабе молиш, моја задача е да те отргнам од рацете на сатанатаТе молам поштеди ме од објаснувања за тоа што е еволуција
Пежото го земав како пример за да ти објаснам дека сличноста на организмите не е аргумент за еволуција (туку само за ист Создател), и само реторски го поставив прашањето дали ако Пежо 206 е слично со Пежо 307 ние можеме да тврдиме дека едното еволуирало во друготоСе разбира дека не, како што тоа не е случај и со животните.
Инаку генетската разлика не е 0.04%, ниту пак сличноста им е 99.6% (собери ги и ќе видиш дека заедно не даваат 100%)
Генетската сличност на човекот и шимпанзото е 96% пресметана со методот на редупликација на човековиот ген со оној на шимпанзото.
Тие различни 4% претставаат 120 милиони парови бази.
Сепак оваа разлика се однесува само на телото (поточно само на гените), а каде е тука душата? каде е тука духот? (се разбира ова не е аргумент за оние кои веруваат дека човекот е само материјален т.е. дека љубовта, радоста, тагата итн се само обични хемиски реакции помеѓу јаглеродот и водородот во човековиот мозок![]()
Значи се согласивме дека 96% (иако е 96,4) али денес сум расположен па нема да те поправам, значи 96% сме слични со шимпанзото. Исти болести не мачат, исти лекарства делуваат та дури и крвта ни е иста, Драго ми е што увиде дека навистина не можеш да споредуваш генетски автомобили. Тоа е тема за “дизјн на коли“ а не еволуција, а инаку дух и душа има секој жив створ. Нели има меѓу нив страв, радост, храброст, верност. Постојат фамилии грижа за младите, силувања, убиства, господари и слуги, песни, се што поседува и човекот, пошто, нели сме со исто потекло.
Гледам те заинтригира темата па ќе се обидам пополека да те воведам во основите на еволуцијата и да ти оодговорам на прашањата, Кога, Како и Зошто.