Човеколики мајмун или Адам и Ева?

Како настанале луѓето?

• Човеколики мајмун

Гласови: 162 66,9%
  • Адам и Ева

Гласови: 80 33,1%

• Вкупно гласачи
    242
Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.278
A би било добро да дадеш некој линк за тоа што го зборуваш бидејќи не се разбира што сакаш да кажеш со тоа со водата. Колку што знам водата има памтење но тоа трае некаде помалку од милиотинка од секундата. А за структурата не знам вооптшо на каква промена се мисли.
Да не ја разводнувам темава повеќе со ова, само ќе ти пуштам линк. Ова е од јутуб.

Некои ова го исмеваат со, наводно собрани научници и изјави за некој долар. Секоја теорија може во одреден момент да се исмее или оповргне. За мене ова е вистина колку и она со zeitgeist за банките.
Очигледно ептен е вон темата, од Адам и човеколик мајмун до zeitgeist и вода, да застанам малку да не ги замарам другите. Мир од мене :smir:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Лет3 јас се бавам со програмирање и во моментов имам напишано програма од илјада линии код (кодот е строго алгоритамски ) е сега доколку од тие 1000 линии погрешам макар една буква компајлерот ќе ми јави грешка програмата нема да ми се изврши.
А пази програмава е доста комплексна и верувам дека не секој може да напише тоест да се напише треба стварно да имаш мозок тоест интелегенција,
доколку за една едноставна скрипта од 100о линии код треба интелегенција тогаш која интелегенција би била потреба за создавање на најсупериорниот изум во унирвезумот, а тоа е мозокот?
Се бавам и со алгоритми за вештачка интелегенција е сега финтава е што алгоритмиве за невронскиве мрежи се обид за симулирација на работата на мозокот но финтава е што истите апсолутно немаат врска со принципите на кој функционира човечкиот мозок.
Ај успеј кажи му на компјутер да изведе една теорема?
Ај кажи му на компјутерт да создаде свест.
Поентата ми е ако човекот користејќи го мозокот не може да креира AI како тогаш како можеме да очекуваме случајни настани да го дизајнираат најкомплексното ремек дело-човекот?

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Лет3 јас се бавам со програмирање и во моментов имам напишано програма од илјада линии код (кодот е строго алгоритамски ) е сега доколку од тие 1000 линии погрешам макар една буква компајлерот ќе ми јави грешка програмата нема да ми се изврши.
А пази програмава е доста комплексна и верувам дека не секој може да напише тоест да се напише треба стварно да имаш мозок тоест интелегенција,
доколку за една едноставна скрипта од 100о линии код треба интелегенција тогаш која интелегенција би била потреба за создавање на најсупериорниот изум во унирвезумот, а тоа е мозокот?
Се бавам и со алгоритми за вештачка интелегенција е сега финтава е што алгоритмиве за невронскиве мрежи се обид за симулирација на работата на мозокот но финтава е што истите апсолутно немаат врска со принципите на кој функционира човечкиот мозок.
Поентата ми е ако човекот користејќи го мозокот не може да креира AI како тогаш како можеме да очекуваме случајни настани да го дизајнираат најкомплексното ремек дело-човекот?
Поработи на алгоритмот едно 40 милиони години па ќе збориме. А инаку во еволуцијата ништо не е случајно.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А ти мислиш дека компјутерот и човекот е нешто најсовршено ?? посовршено и помоќно од самата природа. Природата е немилосрдна и таа го има целото време на располагање. Ти го имаш времето на твојот живот. Активно ти можеби ќе програмираш некои 40 години. Природата програмира 4 милијарди. Што бива ако видиш некој на улица немоќен и паднат ? ти ќе му помогниш, природата ќе го остави да умри. Ти имаш сожаление и грев природата нема, ти си ограничен со време и простор и ресурси, природата не е, ти зависиш од други фактори од други колеги од шефови од болести годишни одмори, мрзоволност, слабост, еуфорија, процесор, недостатен рам, бавен диск... природата не. Сакаш да имитираш нешто кое не го разбираш и кое не си.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
1
Адам и Ева ма немој.
Ја см за Човеколики мајмун а не некој измислени ликови од бајките.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.278
Мислите на шимпанзото во зоолошка?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.278
Абе гледав да го избришам, да не влагам во безвезни препукувања ама брз си. Ок.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.599
Човеколики мајмун.
Поверојатно ми е во тоа да верувам, отколку во тоа дека некоја виша сила,за која не знаеме дали постои, туку така ги создала луѓето. Имам докази за да верувам во теоријата дека сме настанале од човеколики мајмун, додека за другото немам апсолутно никакви наоди што би ме натерале да поверувам. Ипак одам во црква....

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Ако светот настанал по бигбен и не бил создаден од господ тогаш што било пред бигбенот?
од кои човеколики мајмуни настанал човекот? што било пред човеколиките мајмуни?многу прашања на кои нема одговор ме тераат да верувам и верувам дека човекот е создаден од бога

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.599
Ако светот настанал по бигбен и не бил создаден од господ тогаш што било пред бигбенот?

А ако Адам и Ева ги создал Господ, кој го создал Господ?

Едит: Пошо и ти дополна, и јас да пишам.
Постепено бе се одвивало се, не паднале од нигде никаде човеколиките мајмуни на Земјава. На почетокот биле најпримитивните форми на живот, потоа,со тек на време, се усовршувале, и сме стигнале до она кај шо сме денес-човекот, најсовршеното суштество на природата.

Kajgana Shop

На врв Bottom